3 minuten

Vakantie Canarische Eilanden: waarom? Daarom!

Op vakantie naar de Canarische Eilanden is altijd een top idee! Je vliegt er in een mum van tijd naartoe en je bent het hele jaar door verzekerd van een heerlijk klimaat. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd, of wil jij iemand anders overhalen voor een reisje naar één van deze zonovergoten eilanden? Ik zou ’t doen! Ik help je alvast een beetje op weg door nog meer te vertellen over waarom deze bestemming de perfecte keuze is.

1. Je bent altijd verzekerd van zon

Het maakt niet uit wanneer jij op vakantie naar de Canarische Eilanden gaat, qua klimaat zit je gebakken! Ze omschrijven het ook weleens als ‘de eeuwige lente’: het is hier heerlijk warm in de zomer en aangenaam zonnig in de winter. Niet alleen de aangename temperatuur maakt van de Canarische Eilanden een goede vakantiebestemming, je hoeft hier ook vrijwel nooit te schuilen voor een regenbui!

vakantie Canarische Eilanden 2019

Het uitgestrekte strand Las Teresitas op Tenerife

2. De natuur op de Canarische Eilanden zal je verbazen

Je zou denken dat het klimaat op de verschillende Canarische Eilanden hetzelfde zou zijn, omdat ze zo lekker dichtbij elkaar liggen, maar niets is minder waar! Hierdoor is ook de natuur op de eilanden zeer divers.

  • La Palma is het meest groene eiland en heet niet voor niks La Isla Bonita, oftewel: mooi eiland.
  • Lanzarote staat bekend om de indrukwekkende maanlandschappen die zijn ontstaan door de jarenlange vulkaanuitbarstingen.

Onze SUNtip: wanneer je op Lanzarote op het Nationaal Park Timanfaya bent, breng dan een bezoekje aan het restaurant El Diablo. Jouw vlees wordt hier gegrild boven een 6 meter diep gat, waar de temperatuur door de aardwarmte stijgt tot 350 graden Celsius!

  • Fuerteventura is het zonnigste en droogste eiland. De parelwitte stranden en felblauwe zee maken van Fuerteventura de Caribbean van Europa. Door de verfrissende wind is het een populaire bestemming onder (kite)surfers.
  • Naast de vele toegankelijke zandstranden heeft Gran Canaria in het zuiden de woestijn oase, beter bekend als Las Dunas de Maspalomas. Het is een beschermd natuurreservaat waardoor je hier geen hotels of resorts zult vinden en zijn er regels om ervoor te zorgen dat de dieren hier in alle rust kunnen leven.
Vakantie Canarische Eilanden 2019

De prachtige kust van Fuerteventura

3. In slechts een paar uur vliegen ben je op bestemming

De natuur en het klimaat van de Canarische Eilanden is in de verste verte niet te vergelijken met die van Nederland. Toch ligt het een stuk dichterbij ons koude kikkerlandje dan je misschien denkt. In slechts vier uur vliegen zet je voet op een van deze eilanden. Heerlijk als je liever niet te lang vliegt, maar wel naar een tropische bestemming op vakantie wilt.

Vakantie Canarische Eilanden 2019

In slechts vier uur vlieg je naar de Canarische Eilanden

4. Het is de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen

Bijkomend voordeel van de korte vlucht: het is ook voor kinderen heel goed te doen! Naast de korte vlucht zijn er ook genoeg kindvriendelijke stranden te vinden. Daarnaast zijn veel hotels er op ingericht om de kinderen de tijd van hun leven te bezorgen. Zij blij, jij blij. Toch? 😉

Onze SUNtip: het rustig gelegen Hyde Park Lane op Lanzarote heeft net gerenoveerde huisjes en is perfect voor gezinnen!

Vakantie Canarische Eilanden 2019

De Canarische Eilanden zijn heerlijk voor het hele gezin

5. Je kunt heerlijk eten tijdens je vakantie Canarische Eilanden 2021

De Canarische Eilanden hebben méér dan alleen een goed klimaat, mooie stranden en indrukwekkende natuur. Het is ook een perfecte bestemming voor de fijnproevers onder ons. De lokale gerechten lijken in de basis misschien op de traditionele Spaanse keuken, maar hebben hier en daar toch een paar verrassende twists. Zo staat er nóg vaker vis op het menu, gevangen door lokale vissers. De ‘papas arrugadas’ (gerimpelde aardappels) zijn een van de specialiteiten van deze Eilanden. Deze aardappels worden met schil en al in zeewater gekookt, waardoor ze met een zout en gerimpeld korstje op je bord belanden. Verder kun je je vakantie op de Canarische Eilanden niet afronden zonder de fameuze Mojo saus te proeven!

Vakantie Canarische Eilanden 2019

Zo’n verrukkelijke paella kan op jouw vakantie niet ontbreken

6. Er is altijd een eiland dat bij jou past

Ben jij een fervente wandelaar, op zoek naar een adrenalinekick op het water of werk jij het liefst aan je kleurtje op het strand? Door de verscheidenheid aan eilanden zit er voor iedereen wel wat bij. Hier lees je welk eiland het beste bij jou past!

Vakantie Canarische Eilanden 2019

Vanaf de bergen heb je een schitterend uitzicht op Playa Las Teresitas op Tenerife

7. Je kunt er voordelig shoppen

Last but not least: shoppen! De Canarische Eilanden vallen onder het vrijhandelsgebied. Dit houdt in dat er voordelige belastingtarieven gelden op onder anderen elektronica, kleding, juwelen en parfum in de taxfree winkels. Je kunt hier dus gerust je winkelhart ophalen zonder al te veel geld uit te geven.

Onze SUNtip: er gelden strenge regels op wat je mee terug mag nemen. Je kunt altijd even de Douane Reizen app checken als je twijfelt!

Vakantie Canarische Eilanden 2019

De Canarische Eilanden zijn een walhalla voor shopaholics!

Vakantie Canarische eilanden 2021? Ik zou ’t doen!

En? Ben je overtuigd en weet je al welk eiland het beste bij je past? SUNtip brengt je er graag naartoe. Bekijk hier onze vakanties naar de Canarische Eilanden!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine