3 minuten

Met de kids naar Turkije? Ik zou ’t doen!

Als er één land is waar het hele gezin een heerlijke en zonnige vakantie kan beleven, is het wel Turkije. Nog specifieker: de Turkse Rivièra met heerlijke badplaatsen als Side, Alanya en Kemer. Hier is genoeg vermaak voor het hele gezin met talloze waterparken, prachtige stranden met azuurblauw water en natuurlijk supergezellige stadjes. En dat óók nog eens voor (vaak) een zacht prijsje, want Turkije is een relatief goedkope bestemming, zelfs wanneer je een luxe All Inclusive boekt. Dus waar wacht je op? Trommel de kids op, pak de koffers en vertrek naar Turkije!

De Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra ligt aan het Turkse deel van de Middellandse Zee en kan ook wel omschreven worden als het toeristische hart van Turkije. Hier komen gezinnen maar al te graag om in de watten gelegd te worden met alle elementen voor een topvakantie binnen handbereik.

De lekkerste stranden

Turkije is beroemd om zijn stranden, en terecht. Prachtig, groot en wit zand, en natuurlijk een mooie blauwe zee. Daarnaast zijn de stranden vaak van alle comfort voorzien. Je vindt er volop ligbedden en gezellige beachbars. Dat komt omdat veel hotels aan het strand gevestigd zijn en hun gastvrijheid verlengd hebben naar de stranden. Over hotels gesproken…

Strand van Marmaris

Strand van Marmaris

De meest luxe resorts voor onbeperkt genieten

Nog beroemder dan de stranden, zijn zonder twijfel de luxe All Inclusive hotels. Ook dit jaar staan de hotels van Turkije weer aan de top van beste accommodaties. Gigantische waterparken en buffetten met heerlijk eten, wellness arrangementen, sport mogelijkheden, kidsclubs en noem het maar op. Turkse hotels zijn stuk voor een vakantieparadijs op zichzelf en misschien wel de grootste trekpleister van Turkije. Het is er gewoon onbeperkt genieten, animatie voor de kinderen is altijd binnen handbereik en eventjes niet hoeven koken is natuurlijk ook héél fijn. Nieuwsgierig naar wat de beste hotels van Turkije zijn? Lees dan dit artikel!

Onze SUNtip: Verblijf in het hotel Side Mare Resort en Spa voor een perfecte combinatie tussen vermaak voor de kids, luxe én het maken van culturele uitstapjes.

Side Mare Resort & Spa

Waterpret is bij Side Mare Resort gegarandeerd

Steden waar jij je ogen uitkijkt

De badplaatsen aan de Turkse Rivièra zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad Alanya bijvoorbeeld: een oude stad met een indrukwekkende vesting. Deze badplaats biedt tal van veel bezienswaardigheden. Of neem Kemer: een wat rustiger stadje met leuke bars, restaurants, een centrum en een haven met chique boetiekjes eromheen.

De antieke stad Side is vooral het bezoeken waard als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, want dan moet je dit antieke stadje gezien hebben. Side stamt uit de oudheid en was een belangrijke havenstad die met regelmaat door een andere bevolkingsgroep overheerst werd. Je vindt er overblijfselen van de tempel van Apollo, een Romeins amfitheater en oude Romeinse badhuizen. Erg leuk om een keer heen te gaan dus. Daarnaast hebben alle steden ook hun moderne elementen die meegegroeid zijn met de opkomst van het toerisme, zoals moderne stadscentra.

Side Amfitheater

Ruïnes in Side

Naar Turkije op vakantie? Zie de Egeïsche kust niet over het hoofd

Tegenover Griekenland ligt de Egeïsche kust van Turkije met badplaatsen als Bodrum en Kusadasi. Overheerlijke badplaatsen met prachtige stranden en een rijke historie. Kusadasi bijvoorbeeld is een erg kindvriendelijke badplaatsen richting het noorden. De perfecte uitvalsbasis als het gaat om heerlijk relaxen aan het strand of zwembad combineren met excursies naar bijvoorbeeld de 3.000 jaar oude stad Efeze.

Ook Bodrum is een erg leuke bestemming met een rustig en autovrij gedeelte in het oosten en een blitse, luxe haven in het westen. Je vindt er superveel winkeltjes, markten en een mooi zandstrand. Tevens zijn er meer dan genoeg kindvriendelijke All Inclusive hotels, waar het hele gezin van kan genieten.

Waterpark in Bordrum

Waterpark in Bodrum

Een vakantie naar Turkije blijft een topper voor het hele gezin

Turkije heeft zich gestaag ontwikkeld tot een geweldige vakantiebestemming die over de jaren steeds meer harten gewonnen heeft. Gaat jullie vakantie ook naar Turkije? Bekijk dan wat je moet meenemen op vakantie naar Turkije en neem zeker eens een kijkje in ons aanbod!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin