2 minuten

Tover 25 vakantiedagen om naar 55 vrije dagen!

Nederlanders hebben gemiddeld zo’n 25 vakantiedagen op basis van een fulltime contract. Dat is slechts 5 weken. Wij hebben wat reken- en puzzelwerk voor je gedaan, waardoor jij uit kunt komen op 55 vrije dagen per jaar inclusief je weekenden! Sla je agenda maar vast open, want hier komen alle data in 2019 waarop jij wat extra tijd kunt winnen.

Op naar 2019

We zijn begonnen met een klein stukje 2018 voor de afgelopen decembermaand. In 2018 was het dinsdag en woensdag Kerstmis, dus jij kon op maandag, donderdag en vrijdag vrij nemen. Ook fijn: nieuwjaarsdag viel op dinsdag, dus met de maandag erbij, had je 9 vrije dagen terwijl je er maar 4 op hoefde te nemen.

Goede Vrijdag en Pasen

Als de koudste maanden van het jaar zijn verstreken, komen de eerstvolgende feestdagen weer in zicht. Te beginnen met Goede Vrijdag en Pasen! Neem maandag tot en met donderdag vrij in week 16, voor 7 volle vrije dagen. Tweede paasdag valt op die maandag erna. Je kunt dan dinsdag tot en met vrijdag vrij nemen in week 17. Doe je dit allebei, dan lever je 8 dagen in voor maar liefst 14 achtereen gesloten vrije dagen.

Hemelvaart

Hemelvaartsdag valt zoals elk jaar op donderdag. Pak die week eromheen ook vrij, en je hebt een hele week vakantie. Daar heb je weer 7 dagen achter elkaar voor maar 4 vakantiedagen.

Pinksteren

Tweede pinksterdag valt op maandag. Neem de rest van de week vrij, en daar is je week weer! Je maakt van 4 vakantiedagen, weer 7 volle vrije dagen.

Kerst 2019 en op naar 2020

In 2019 valt Kerstmis op woensdag en donderdag. Dat betekent dat je weer maar 3 dagen hoeft op te nemen, voor 7 achtereen gesloten vrije dagen. Nieuwjaarsdag valt ook op woensdag, dus voeg daar 2 dagen aan toe en je hebt 10 dagen achter elkaar vrij.

Vakantie als recht

Hoe relaxed is dat? Van 25 naar 55 vrije dagen! Dat is wel inclusief weekend én ervan uitgaande dat je standaard vrij bent in het weekend. Heb je een onregelmatige baan of werk je ook op feestdagen, dan gaat dit niet op. Daar komt nog bij kijken dat veel mensen bovenstaande dagen willen opnemen, maar dit niet altijd hoeven te krijgen. Houd hier rekening mee, vraag op tijd vrij, doe er je voordeel mee en ga lekker op vakantie

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia