2 min

Maak een miniatuur strand op een dienblad voor je speelpoppen

Niets brengt het vakantiegevoel zo goed naar boven als lekker spelen op het strand. De mooiste zandkastelen bouwen, de diepste kuilen graven, schelpen zoeken en ga zo maar door. Gelukkig kan dit ook in het klein! Je kan namelijk jouw eigen strand maken op een dienblad.

Wat heb je nodig?

Ten eerste heb je een dienblad nodig. Hoe dieper het dienblad, hoe dieper je het strand kunt maken. Vervolgens heb je natuurlijk zand nodig. Het beste is natuurlijk zand uit de zandbak, maar mocht je dit niet hebben, kun je ook potgrond gebruiken. Het is ook gaaf om te doen alsof het een zwart lavastrand is, zoals op Lanzarote bijvoorbeeld.

Hoe ga je te werk?

  1. Pak het dienblad erbij en vul het met zand.
  2. Strijk het zand uit, zodat er een mooi vlak strand ontstaat.
  3. Versieren maar: leg wat schelpjes weg, bouw een mini zandkasteel, of wat duinen, of stop er wat toepasselijk speelgoed in.
  4. Wanneer je een dieper dienblad hebt, kun je eventueel een bakje ingraven en vullen met water, zo heb je ook je eigen zee erbij!
  5. Gebruik je lego/ playmobile/ barbie poppen eventueel als strandgangers

En Tada: je hebt je eigen ministrand gemaakt! Het is heel simpel maar doeltreffend. Laat het strandplezier maar beginnen! Oh en vraag ook aan papa of mama of zij jouw waaier delen met de #SUNtipkidsclub op de Facebook en Instagrampagina van SUNtip.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin