3 minuten

Stage lopen bij SUNtip: één groot feest!

SUNtip bestaat 10 jaar! In deze 10 jaar hebben we veel toegewijde medewerkers om ons heen verzameld én enthousiaste stagiaires over de vloer gehad. Een aantal van hen zijn blijven hangen. Tijd om in gesprek te gaan met drie van onze toppers. Stage lopen bij SUNtip? Ik zou ’t doen!

Stagelopen SUNtip

SUNtip toppers Rachelle, Nadeche en Ilse in het Service Center van SUNtip

Even voorstellen…

Rachelle (links), is in 2015 als stagiaire bij ons Service Center begonnen. Zij studeerde destijds Toerisme. Na haar stage vertrok zij naar La Bella Italia, om daar verdere werkervaring op te doen. Toen we bij SUNtip hoorde dat zij weer terug naar Nederland zou komen, hebben we niet gewacht en meteen gevraagd of zij het SUNtip team weer zou willen komen versterken. Met een dikke ‘ja’ als antwoord!

Nadeche (midden), zat in haar eerste leerjaar van de opleiding ‘Manager Verkoop Reizen’ toen ze stage kwam lopen bij SUNtip. Tien weken mee op de “backoffice”, oftewel: het achter de schermen klaarmaken van boekingen. Na haar stage bij SUNtip, heeft Nadeche nog twee andere stages gehad. Toch kwam ze vorig jaar weer terug op het veilige SUNtip-nest en daar zijn wij heel blij mee!

Ilse (rechts), is in maart 2019 bij SUNtip begonnen en heeft haar laatste dag inmiddels gehad. Zij rond hiermee succesvol haar opleiding ‘Leidinggevende Travel & Hospitality’ af. Of we haar moeten gaan missen? Nee hoor: dit hele seizoen staat Ilse nog voor alle klanten klaar om vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat iedereen heerlijk naar de zon kan vertrekken!

Wat is het leukste moment dat je bij SUNtip hebt meegemaakt?

Rachelle: “Toen ik hier pas net twee dagen stage liep, werd er meteen aan me gevraagd of ik lekker mee uiteten ging met het team. Superleuk om als stagiaire meteen zo betrokken te worden!”

Nadeche: “De gezelligheid en de etentjes.”

Ilse: “Ja, de sfeer onderling is wel echt goed. Dat merk je als stagiaire ook meteen!”

Hoe zou je de sfeer bij SUNtip omschrijven?

Ilse: “Echt gezellig. Hoewel er natuurlijk ook hard gewerkt wordt! Maar tussendoor is er altijd tijd voor een lolletje of praatje.”

Rachelle: “Ja, sommige collega’s zie ik meer als vriendinnen dan als collega’s.”

Is stage lopen bij SUNtip een aanrader?

Rachelle: “Ja! Op school leer je veel, maar pas wanneer je het daadwerkelijk kunt toepassen, kun je het echt eigen maken.”

Ilse: “Absoluut. Je krijgt veel verschillende taken, waardoor je stage echt heel leerzaam wordt.”

Nadeche: “Helemaal mee eens. En vergeet de gezellige collega’s niet!”

Als reisspecialisten ga je op ontdekkingstocht voor de klant. Waar zijn jullie met SUNtip geweest?

Rachelle: “Ik ben op studiereis naar Mallorca geweest; dat was wel aanpoten hoor. We bezochten 27 hotels in vijf dagen! Wel echt super om reisjes te kunnen maken voor je werk en daarna de klanten extra goed te kunnen adviseren. Ik ga over twee weken zelf nog eens naar Mallorca. Gewoon om privé vakantie te vieren, maar ik doe daarmee natuurlijk nog meer kennis op die ik weer mee terug neem.”

Nadeche: “Ik ben onlangs naar Marrakech geweest. Wat was het daar warm! Wel 43 graden. De eerste dag hebben we even kunnen acclimatiseren, maar de overige vijf dagen hebben we optimaal benut om gave hotels te bezoeken, de stad te verkennen en heerlijke Marokkaanse gerechten te proeven.”

Welke landen staan er nog op het verlanglijstje?

Ilse: “Spanje! En Portugal, Amerika én Tsjechië… Een stedentrip naar Wenen lijkt me ook wel wat! Er zijn nog zó veel plekken waar ik heen wil.”

Rachelle: “Dubai staat al een tijdje op mijn lijstje! Het liefst zou ik dat dan combineren met een reis naar Bali en Thailand.”

Nadeche: “Ik droom al een tijd van Kenia, Tanzania en Zanzibar. Volgend jaar gaat het dan eindelijk gebeuren, dan ga ik heerlijk vakantie vieren in deze drie landen!”

Waar herkennen collega’s jou direct aan?

Rachelle: “Oh, dat moet mijn luide stem zijn! Als ik aan het bellen, dan ben weet de hele afdeling het.”

Ilse: Je kunt aan mij beter vragen waar ze me niet aan herkennen. Ik heb namelijk een tweelingzus waarmee ik heel vaak mee verward wordt.

Nadeche: “Mijn harde lach aan de telefoon, haha!”

Over één ding zijn jullie het alle drie eens…

“We lopen op het eind van de dag met een glimlach naar buiten als we blije klanten hebben gesproken, wanneer we hun vragen goed hebben kunnen beantwoorden, of een leuke boeking voor ze hebben kunnen maken. En ja: daarvoor zetten we alles op alles!”

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine