3 minuten

Schilder jouw favoriete bezienswaardigheid na

Ben jij laatst bij het Colosseum, Park Güell, of misschien wel het strand op Tenerife geweest? Het zijn allemaal prachtige bezienswaardigheden! En hoe leuk is het om deze na te schilderen? Zoek een leuke bezienswaardigheid uit van je laatste vakantie, print de foto en schilder het na! Zo creëer jij een prachtig kunstwerk over een leuke vakantieherinnering, waar je uren naar kunt kijken! In 6 stappen kom je tot een mooi kunstwerk!

Stap 1: Zorg voor een goede foto van jouw favoriete bezienswaardigheid

Je begint met het kiezen van een goede foto van een leuke bezienswaardigheid van jouw laatste vakantie. Vraag vervolgens of iemand het voor je uitprint.

Misschien ben je wel op dit strand op Tenerife geweest? 

Stap 2: Verzamel verf, potloden en papier

Voordat je kan beginnen met het naschilderen, is het belangrijk dat je de schilderspullen bij elkaar zoekt. Gebruik alle verf die je hebt, zoek de kwasten erbij, gebruik een potlood en zoek stevig papier of karton waarop je kunt schilderen. Mocht je schilderscanvas hebben, is dat helemaal mooi!

Stap 3: Begin met het natekenen van je bezienswaardigheid

Teken eerst met een potlood jouw favoriete bezienswaardigheid uit op het papier. Zo hoef je daarna alleen nog maar met de juiste verfkleur de ‘vakjes’ in te schilderen. Lukt het niet helemaal? Vraag dan papa, mama of je broers en zussen om hulp.

Stap 4: Begin met schilderen!

Nu komt het leukste gedeelte! Begin met het inschilderen van de zojuist getekende vakjes. Natuurlijk mag je andere kleuren gebruiken dan op de foto staat afgebeeld, het is helemaal jouw feestje! En heb je niet alle kleuren in huis? Wist je dat je met geel en rood oranje krijgt? En met blauw en geel een groene kleur? Zo kan jij alsnog de ondergaande zon schilderen. Of misschien wel het gras rondom de toren van Pisa!

Stap 5: Geef het schilderij een leuke toevoeging

Nu is je schilderij klaar! Als je wilt, kun je er nog een extra toevoeging aan geven. Plak bijvoorbeeld glitters op het strand of plak met papier wolkjes in de blauwe lucht voor een leuk 3D effect. Laat het in ieder geval goed drogen. Daarna zou je je schilderij kunnen inlijsten en ophangen. Doe dat bij voorkeur op een plekje in huis waar je vaak komt, zoals je eigen slaapkamer. Dan kun je nog vaak wegdromen van die leuke vakantie!

Deel jij jouw prachtige kunstwerk met SUNtip?

Ben jij trots op jouw kunstwerk? Deel ‘m dan met SUNtip! Vraag jouw ouders of zij de #SUNtipkidsclub willen gebruiken op Facebook en Instagram. Wij zijn namelijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat!

 

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem