2 minuten

Ryanair sluit basis op Eindhoven

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair sluit per 5 november zijn basis in Eindhoven. Dit betekent dat er geen Ryanair-personeel meer gestationeerd zal zijn in Eindhoven. Er wordt nog wel gevlogen van en naar Eindhoven Airport, maar die vluchten zullen worden uitgevoerd door personeel uit andere landen.

Mogelijk alleen in winterperiode

Het is nog onduidelijk of er volgende zomer wel weer van en naar Eindhoven wordt gevlogen. Momenteel heeft Ryanair het over een sluiting voor het winterseizoen. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil hier verder geen commentaar op geven.

Hogere olieprijzen en lagere passagiersaantallen

In totaal vermindert Ryanair zijn capaciteit met 1 procent. Dit is volgens de luchtvaartmaatschappij nodig vanwege de hogere olieprijzen en lagere passagiersaantallen als gevolg van recente stakingen. Ryanair heeft maandag de winstverwachting van het gebroken boekjaar met 12 procent verlaagd. Er wordt een winst van circa 1,1 miljard euro verwacht dit jaar. Eerder werd een winst van circa 1,3 miljard euro verwacht.Volgens Ryanair zal het bedrijf ook ongeveer 460 miljoen euro meer aan brandstoffen kwijt zijn in vergelijking met vorig jaar. Het derde kwartaal van 2018 had het tweede kwartaal van 2018 moeten compenseren. Door de toegenomen angst voor staking is het aantal geboekte vluchten afgenomen.

Gaat mijn vlucht vanaf Eindhoven nog wel door?

De voorgenomen sluiting betekent niet dat Ryanair Eindhoven Airport schrapt als bestemming. Als de plannen doorgaan dan zullen de Ryanair-vluchten van en naar Eindhoven vanuit het buitenland afgehandeld worden. Volgens Eindhoven Airport gaat het om 45 vluchten per dag, waarvan 85 procent als normaal zal worden uitgevoerd. Mocht je vlucht mogelijk niet doorgaan, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen. Samen vinden we een passend alternatief zodat u alsnog kan genieten van de vakantie.

Reactie Pilotenvakbod VNV

Pilotenvakbond VNV reageert sceptisch op het sluiten van de basis in Eindhoven. “Ze hebben dit eerder gedaan in Dublin. Toen dreigden ze ook met het sluiten van een vliegveld, maar dat is uiteindelijk ook ingetrokken”, aldus VNV-woordvoerder Joost van Doesburg.

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne