2 minuten

Risco Caído (Gran Canaria) op UNESCO Werelderfgoedlijst

Gran Canaria is een groot vakantieparadijs waar meer dan genoeg te doen is. Nu kan er nóg een activiteit bij op het lijstje, want de Risco Caído grotten staan sinds kort op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ze zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken en wij vertellen je waarom!

Op het hoogstgelegen deel van vakantie-eiland Gran Canaria vind je archeologisch gebied ‘montañas sagradas’ oftewel ‘Risco Caído’. Sinds begin juli 2019 staat dit op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat je hier vindt? Een plek met grotten die een diepe betekenis hadden. De eerste bewoners van Gran Canaria hebben deze grotten gemaakt. Vroeger werden deze grotten als opslagplaats gebruikt, maar nu kun je je dat niet meer voorstellen als je rondloopt op deze plek. Onze SUNtip? Ga ze bekijken!

Ingang tot de Risco Caído grotten

Wat maakt deze grotten bijzonder?

De opgravingen zijn natuurlijk niet zomaar op de lijst gezet. De voormalige bewoners van Gran Canaria hebben de grotten uitgehakt waardoor er een gat bovenin ontstond. Op deze manier kon er zon- en maanlicht in de donkere grot naar binnen schijnen. Zo maakten zij een soort astrologische kalender. De grot werd namelijk alleen verlicht rond de langste dag van het jaar op 21 juli én rond de kortste dag van het jaar op 21 december. Op deze momenten verlichtten de zon- en het maanlicht de afbeeldingen die zij hadden aangebracht op de rotswanden. Hoe dat eruit ziet? Dát kun je het beste zelf gaan bekijken… 😉

Hoe kom je er?

Als je verblijft in Las Palmas, dan is het ongeveer een uur rijden met de auto. Verblijf je in Playa del Inglés of Maspalomas, de populairste bestemmingen op het eiland, ben je er binnen twee uur. Heb je geen huurauto tot je beschikking? Dan kun je met de trein naar station Artenara (2 minuten lopen naar de grotten), Las Moradas (7 minuten lopen naar de grotten) en Lomo Cuchara (12 minuten wandelen naar de grotten). Ook met de bus gaan is een optie; daarvoor pak je lijn 220.

Gran Caria: ik zou ’t doen!

Nóg meer leuks op Gran Canaria

Benieuwd naar wat er met kids te doen is op Gran Canaria? Lees dan dit artikel! En ben je ook nog een fan van lekker eten? Dan zijn dit 10 restaurants op het eiland die je niet mag missen.

Overtuigd van het feit dat jouw volgende vakantie naar Gran Canaria moet gaan? Bekijk dan direct ons aanbod met heerlijke accommodaties die we zelf ook zouden boeken. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia