2 minuten

Prachtige praia’s: de 6 mooiste stranden van Portugal

Portugal is het land van de port, fado en de spectaculaire kustlijn. Een opsomming van de mooiste stranden Portugal kon dus niet uitblijven. Van knusse baaitjes tot grillige rotsformaties, je vindt het in Portugal allemaal! Welke staat op jouw verlanglijstje?

1. Praia Dona Ana, Algarve

Dit Portugese strand wordt vaak het beste strand in de Algarve genoemd en is zelfs een keer verkozen tot beste strand in de wereld! Daarom trappen we dit lijstje van mooiste stranden Portugal graag af met Praia Dona Ana. De typische zandstenen kliffen zorgen ervoor dat je hier de hele dag uit de wind maar in de zon zit! Het goudgele zand zorgt voor een schitterend contrast met het azuurblauwe water waardoor je hier écht op een pareltje vertoeft.

Mooiste stranden portugal

2. Vila Praia de Âncora, Costa Verde

De naam van deze streek in Galicië verklapt al een beetje hoe de kustlijn er hier uitziet: groen! De Costa Verde loopt van de grens van Spanje tot Porto en kent glooiende, groene heuvels en lange, uitgestrekte stranden. Praia de Âncora is een lekker rustig en breed strand, dat grenst aan het pittoreske vissersdorpje Vila. Na een lange dag op het strand, kunnen jullie in dit dorpje aanschuiven bij een van de leuke restaurantjes die hier te vinden zijn.

Mooiste stranden portugal

3. Porto Santo, Madeira

Porto Santo op het eiland Madeira, is niet alleen een van de mooiste stranden van Portugal, maar ook nog eens een van de beste stranden Portugal. Waarom, vraag je je af? Het is bewezen dat het zand hier een therapeutische werking heeft, waardoor pijn veroorzaakt door reuma verminderd kan worden. Een bezoekje aan dit strand kan dus zeker geen kwaad. Ik zou ’t doen!

Mooiste stranden portugal

4. Praia de Salema, Algarve

Ten westen van Lagos ligt Praia de Salema. Nog niet ontdekt door het massatoerisme en dus nog heerlijk rustig. Hoewel de zee in Portugal soms nogal ruw kan zijn, is het water bij dit strand kalm, waardoor het een perfect strand is om te bezoeken met kinderen. Zij zullen zich hier uren vermaken terwijl jij geniet van het zonnetje.

Mooiste stranden portugal

5. Praia do Barril, Algarve

Van het westen gaan we naar het oosten van de Algarve. Vlakbij het plaatsje Tavira ligt Praia do Barril, dat bekend staat om zijn schitterende zandvlakte en daarom ook behoort tot één van de mooiste stranden Portugal. Dit strand ligt op een eilandje vlak voor de kust en is onderdeel van een beschermd natuurgebied. Je kunt ervoor kiezen hier naartoe te lopen, maar je kunt ook in een treintje stappen, dat je door de duinen en zoutvlaktes naar het strand brengt.

mooiste portugal stranden

6. Praia do Benagil

We kunnen deze lijst natuurlijk niet afsluiten zonder het meest iconische strand van Portugal te noemen: Praia do Benagil. Je hebt de foto’s hoogstwaarschijnlijk al eens voorbij zien komen. De koepelvormige grot met het gat aan de bovenkant, waar op een schitterende manier het licht doorheen valt. Voor velen een bucketlist bestemming. Portugal heeft overigens nog veel meer bucketlist bestemmingen! Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan deze 7 mooiste bezienswaardigheden.

Mooiste stranden Portugal: dat zijn er wel meer dan 6!

Eigenlijk zijn alle stranden in Portugal schitterend! Deze lijst kan dus ook nog veel langer worden. Welke zou jij aan deze lijst willen toevoegen? Als jij een vakantie naar Portugal, na het zien van deze prachtige praia’s wel ziet zitten bekijk dan vooral even onze vakanties naar Portugal. Ik zou ’t doen!

 

Krijg jij geen genoeg van Portugal? Bekijk dan ook ons blog over de mooiste plekjes van Portugal

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine