4 min

Overwinteren? Een wintervakantie kan ook in Turkije

Wie aan de winterse kou wilt ontsnappen, vertrekt al gauw naar Spanje of nog verder weg naar Curaçao of Aruba. Turkije wordt echter vaak over het hoofd gezien als winterzonbestemming. Hoewel Turkije in de zomer enorm populair is, trekken in de winter nog niet veel toeristen naar Turkije. Dat is jammer, want in Turkije kun je nog volop genieten van zon!

Winterzon aan de Turkse Rivièra

Voor winterzon kun je prima naar Turkije, maar dan wel de Turkse Rivièra om precies te zijn. De rest van Turkije kampt evengoed met winterse kou, maar aan de zuidkust van Turkije geniet je – net als bij andere mediterrane bestemmingen – van zeer milde winters. Het is hier een graad of 15 en het zonnetje schijnt fijn. Ook dagen met écht warm weer, waarop een heerlijke stranddag mogelijk is, zijn niet uitgesloten. Zulk goed weer opent de mogelijkheid tot allerlei activiteiten, zoals het ontdekken van bezienswaardigheden en mooie natuur. Maar ook voor lekker shoppen in het centrum en een terrasje pakken is het weer uitstekend.

Aan de Turkse Rivièra vind je badplaatsen die behoren tot de meest geliefde van heel Turkije, zoals Side, Alanya, en Kemer.

winterzon turkije antalya

Het antieke Side

De historie van Side gaat terug naar de klassieke oudheid, toen Side nog een belangrijke havenstad was. In het antieke gedeelte van de stad zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd goed bewaard gebleven. Zo kun je hier een bezoek brengen aan een reusachtig amfitheater dat plek bood aan 20.000 toeschouwers, of aan de beeldschone tempel van Apollo. Ook zijn er Romeinse badhuizen, die omgetoverd zijn tot musea. Waar het in hartje zomer erg warm kan zijn voor dit soort activiteiten, is het weer in de winter er juist erg geschikt voor.

Waar het weer ook erg goed voor is, is struinen door het moderne centrum en lekker afdingen in de winkels, waar ze echt van alles verkopen. Van nep-merk kledij tot authentieke oosterse tapijten. Houd dus een plekje over in je koffer!

winterzon turkije side

Het gezellige Alanya

Alanya is een badplaats, waarin ze heel goed weten hoe ze vakantiegangers een geweldige tijd kunnen laten beleven. De badplaats heeft een prachtige ligging tussen de bergen en de Mediterrane zee. Volgens de verhalen kwam zelfs Cleopatra hier graag om te baden bij het strand. Ook hier is veel historie te ontdekken. Zo kun je de rode toren bezichtigen en een klim maken naar de oude burcht. Ook zijn er musea, zoals het museum van de voormalige Turkse president. In het achterland vind je een prachtig natuurpark, waar je geniet van groene schoonheid.
In het centrum kun je terecht voor een heerlijk drankje of grillgerecht en uiteraard kan ook hier lekker gewinkeld worden.

winterzon turkije alanya

Het mondaine Kemer

Van alle badplaatsen aan de Turkse Rivièra is Kemer iets rustiger (hoewel je in de winter sowieso niet echt last hebt van drukte). De hoofdactiviteiten in deze stad zijn winkelen en tafelen. De stad kent een enorm aantal winkels, waar je je ogen uitkijkt. Tafelen doe je bijvoorbeeld bij de Kemertoren. Dit is een restaurant in de vorm van een witte toren, waar je op verschillende verdiepingen kunt plaatsnemen en tijdens het eten geniet van een uitzicht over Kemer en de achterliggende bergen. Een andere leuke attractie is het nagemaakte Nomaden dorp Yörükü Parki. In dit openluchtmuseum ontdek je hoe ze tot de twintigste eeuw hier leefden. Verder ligt de stad in een groene en bergachtige omgeving en kun je prachtige wandelingen door de natuur maken.

winterzon turkije kemer

En genieten van de zon doe je… All Inclusive!

Je bent in Turkije: dé bestemming waar je de beste All Inclusive resorts vindt en waar je echt in de allerzachtste watten gelegd wordt. Figuurlijk gesproken dan. Maar verwend word je zeker, met de luxe buffetten, uitgebreide wellness mogelijkheden, luxe kamers en nog zóveel meer. Het is daarnaast ook de ideale manier om zorgeloos te genieten van je vakantie. Aan koken, boodschappen doen en andere dagelijkse zaken hoef je even niet te denken.

Zoek jij Turkije op voor winterzon?

Zo zie je maar: ook in Turkije kun je prima overwinteren. Aan de kust geniet je nog van lenteachtige taferelen en dat weer is perfect om je te verdiepen in alle bezienswaardigheden en winkeletalages. Met de winterzon van Turkije, kom je die winter wel door. Kijk dus gauw eens in ons aanbod naar Turkije!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin