3 minuten

Overwinteren in Spanje? Hier moet je zijn!

Nú zin in zon, sangria en heerlijke tapas op de gezelligste terrasjes? Het veelzijdige Spanje heeft voor iedereen wat te bieden en is het ideale land om de gure wintermaanden in Nederland even heerlijk achter je te laten. Lees hier alvast welke fijne zonbestemmingen Spanje te bieden heeft in de winter.

Begint het bij jou al te kriebelen? SUNtip helpt je graag met het vinden voor de juiste bestemming voor jullie zonvakantie in Spanje. Ik zou ‘t doen!

Málaga in de winter

De Costa del Sol, de naam verraadt het al. Hier schijnt 300 dagen per jaar de zon! Málaga is aan deze kust de ideale bestemming om stad en strand te combineren. Vanuit het culturele centrum van deze stad ben je binnen een mum van tijd op het stadsstrand Playa de la Malagueta, dat genoemd is naar de gelijknamige wijk waar het in ligt.

Overwinteren in Spanje

Het stadsstrand van Málaga, Playa de Malagueta

Lig je toch liever iets meer buiten de stad, dan ligt Baños del Carmen op steenworp afstand. Playa de la Misericordia maakt van Malaga ook een zeer kindvriendelijke vakantiebestemming. Dit ruime strand met het uitgebreide aanbod aan speeltoestellen en zelfs een klein waterparkje, houdt je kinderen uren zoet!

Onze SUNtip: Hotel Tryp Guadalmar heeft naast het grote zwembad en klein badje voor de kinderen en een heerlijk grasveld om op te spelen of te zonnen!

Overwinteren in Spanje

Bekijk hier meer foto’s van het hotel

Wil jij van de vakantie met je partner liever een romantisch reisje voor twee maken? Bezoek dan zeker een van de vele salsabarren in deze stad. Je kunt hier vaak lessen volgen waar je samen de zwoele dansmoves aanleert. Het hotel Molina Lario is de perfecte uitvalsbasis voor jullie zonvakantie in de winter. Het hotel is gelegen aan het Parque de Málaga, waar je doorheen kunt wandelen opweg naar het strand. Het ligt op slechts korte loopafstand van andere interessante attracties als de kathedraal van Málaga, het Picasso Museum, de jachthaven en de industriële haven van de stad.

Overwinteren in Spanje

Prachtig uitzicht over Málaga

Winterzon op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn hot! Letterlijk en figuurlijk. Door de zuidelijke ligging zijn de temperaturen hier het gehele jaar erg aangenaam waardoor je ook in de winter van een fijne zonvakantie kunt genieten. Deze eilanden liggen bovendien met zo´n vier uur vliegen dichterbij dan vele andere winterzon-vakanties. Dat is ook een fijne bijkomstigheid wanneer je opzoek bent naar kindvriendelijke vakanties.

Overwinteren in Spanje

Zie jij overwinteren in Spanje ook wel zitten?

Op de Canarische Eilanden hoef je niet alleen maar op het strand te liggen. De natuur op de Canarische Eilanden is geweldig. Struin op Gran Canaria de oneindige duinen af of waan je in een indrukwekkend maanlandschap op Lanzarote. La Palma is het meest groene eiland en een echte aanrader voor wandelaars. Ben je benieuwd naar welk eiland het beste bij je past? Lees dan hier even verder.

Overwinteren in spanje

Wandelen op Tenerife

Wintervakantie op Mallorca

Ook Mallorca is een populaire vakantiebestemming in de winter. De rust trekt over het eiland en aan de zomer vol feest en drukte komt een eind. Mooie landschappen worden zichtbaar en de relaxte sfeer is voelbaar. Een heerlijke plek om te overwinteren in Spanje. Ook het huren van een auto is in deze periode vaak voordeliger dan in het hoofdseizoen. Maak hier zeker gebruik van wanneer je Mallorca in de winter bezoekt. Reis af naar de historische kathedralen, de drakengrotten en historische burchten. Bijkomend voordeel in de winter: geen urenlange rijen om deze hotspots te bezichtigen!

Overwinteren in Spanje

Het strand van Mallorca met uitzicht op de historische kathedraal

Alcudia wordt weleens de mooiste stad van Mallorca genoemd. De oude stadsmuren omringen de historische, autovrije stad. Struin hier door de pittoreske steegjes waar je veel boetiekjes en restaurants zult vinden. Combineer deze oude stad met het strand van Alcudia. Deze badplaats heeft een tien kilometer lang strand met een rustige en ondiepe zee, wat het een geschikte badplaats maakt voor een winterzonvakantie met kinderen.

Overwinteren in Spanje

De gezellige straatjes van Alcudia

Overwinteren in Spanje? Ik zou ’t doen!

Zie jij overwinteren in Spanje wel zitten? Boek nu! SUNtip brengt je op diverse Spaanse bestemmingen en helpt je graag met het boeken van een zorgeloze vakantie.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine