5 min

Waarom Benidorm de beste bestemming is om te overwinteren

Benidorm is een geliefde vakantiebestemming en dat zie je terug aan het grote aantal hotels in de stad. Het heeft zelfs zijn eigen skyline! Echter… wanneer de zomer voorbij is, zou je denken dat het aantal toeristen afneemt en de hoteleigenaren wachten tot de toeristen in de zomer weer terugkeren. Nou: niet in Benidorm, want zodra de zomer voorbij is worden de overwinteraars alweer verwelkomd. Overwinteren in Benidorm is erg populair. Benidorm is dan ook een uitstekende winterzonbestemming, maar waarom eigenlijk?

In Benidorm overwinter je in een uitstekend klimaat

Ten eerste is er het unieke klimaat van Benidorm. Een klimaat dat net even anders is dan in de rest van Spanje. Dit komt door de bijzondere ligging tussen de bergen en de Middellandse Zee. Er is zo een microklimaat ontstaan, waardoor je zelfs in de winter geniet van lenteachtig weer, waarbij de temperaturen vaak rond de twintig graden liggen en er een aangenaam zonnetje is.

overwinteren benidorm

Overwinteren in Benidorm is goed geregeld!

Dat veel Nederlanders naar Benidorm te trekken om te overwinteren en ook vaak voor langere tijd, weten ze daar heel goed. Hotels en appartementen zijn daarom voor lange periodes te boeken. Het is zelfs zo dat er Nederlandse dokters en tandartsen zich in Benidorm gevestigd hebben om alle Nederlandse bezoekers hulp te bieden mocht dat nodig zijn! Genieten van winterzon in Benidorm doe je dus met een gerust hart.

“Bij SUNtip vind je goed geregelde vakanties tot wel 24 dagen lang. Mocht je graag langer willen verblijven, dan helpen onze reisspecialisten je graag met een reisvoorstel op maat.”

Wat te doen in Benidorm?

Eenmaal aangekomen in Benidorm, kan de versnelling omlaag. Lekker rustig en ontspannen vakantie vieren. Benidorm heeft enorm veel te bieden. Heerlijke zandstranden, prachtige wandelboulevards, allerlei winkels en restaurants, lokale markten… Daarnaast zijn er invloeden vanuit andere culturen aanwezig. Met name de Duitse en Nederlandse cultuur. Zo kun je plaatsnemen aan een Duitse biergarten en zelf Piet Friet hoef je niet te missen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook typische Spaanse bars, waar je terecht kunt voor heerlijke tapas. Zelfs tijdens een lang verblijf hoef je je dus niet te vervelen. Er zijn enkele leuke uitjes, die een echte aanrader zijn:

Dierenpark Terra Natura

Waar je ook bent in de wereld: een dag naar de dierentuin blijft reuze interessant. Zo ook in Benidorm bij dierenpark Terra Natura. Het is een dierenpark, waar ze het natuurlijke habitat van elk dier zo goed mogelijk hebben proberen na te bootsen. Je bewondert er onder andere apen, buffels, tijgers, olifanten, slangen en nog veel meer dieren. Meer dan 1.500 soorten maar liefst!

overwinteren benidorm terra natura

Het oude centrum van Benidorm

Door de grote aantallen toeristen is Benidorm erg gemoderniseerd met hoge en moderne gebouwen. Toch is een oud gedeelte van Benidorm intact gebleven. Namelijk de oude binnenstad, waar je nog steeds het traditionele Spanje kunt ervaren. Je kunt er wandelen door sierlijke straatjes en over charmante pleintjes vol restaurants en winkels waar je van alles en nog wat kunt kopen. Er is zelfs een overdekte markt waar je allerlei verse worsten, hammen en vis kunt krijgen.

overwinteren benidorm oude centrum

Playa de Levante

Playa de Levante is lang goudstrand voorzien van werkelijke alle gemakken. Je vindt er een mooie wandelboulevard, allerlei bars en winkeltjes, palmbomen om de schaduw op te zoeken en verhuur van ligbedjes voor net wat extra comfort. Je hebt er een prachtig uitzicht over zee en met het fijne lenteweer komen veel mensen hier ook graag dagelijks in de winter.

overwinteren benidorm levante

Het “Balkon van de Middellandse Zee”

Op de grote rots, tussen de twee stranden van Benidorm in, staan de restanten van een oud fort. Dit fort diende er vroeger toe om de stad te beschermen tegen piraten. Tegenwoordig is er een prachtig balkon overgebleven, dat een mooi uitzicht over Benidorm biedt. Eén die je niet wilt missen!

overwinteren benidorm balkon van de middelandse zee

Bezienswaardigheden in de buurt van Benidorm

Wanneer je dan toch lange tijd overwintert in Benidorm, kun je ook de tijd nemen om de omgeving eens te verkennen. Als je een auto huurt tijdens je vakantie in Benidorm, dan zijn al deze uitstapjes gemakkelijk en snel te bereiken. Ik zou ’t doen!

La Vila Joiosa

Bezoek bijvoorbeeld eens het nabijgelegen la Vila Joiosa, wat letterlijk ‘de vrolijke stad’ betekent. Die naam verdient de stad, omdat het zo kleurrijk is en er maar liefst 3 chocoladefabrieken staan. En daar wordt toch iedereen vrolijk van? Proeven hoort daar natuurlijk ook bij!

overwinteren benidorm la vila joiosa

Cuevas de Canelobre

Op de hellingen van de Oro-bergketen vind je het grootste en diepste grottencomplex van heel Spanje. De grotten staan vol met stalactieten en stalagmieten die gevormd zijn over miljoenen jaren. Je kunt hier een interessante rondleiding volgen onder begeleiding van een gids.

overwinteren benidorm canelobre

El Castell Guadalest

Op zo’n drie kwartier rijden van Benidorm ligt het bijna duizend jaar oude dorp Guadelest, verscholen tussen de bergen. Het is een van de mooiste dorpen van Spanje, dankzij het kasteel gelegen in de bergen met torens die boven de rotsen uitsteken.

overwinteren benidorm guadeleste

Bij wie overwinter je het beste in Benidorm?

De keuze aan hotels en appartementen in Benidorm is erg groot. We maakten daarom een selectie aan fijne accommodaties waar je de winter comfortabel kunt doorbrengen.

Sandos Monaco Resort***

Sandos Monaco Resort biedt moderne kamers met vele faciliteiten voor een aangenaam verblijf. Wat eveneens ideaal is, is dat Sandos Monaco Resort zijn eigen gastronomische voorzieningen heeft, zoals een koffiehuis, bar en buffetrestaurant. Verder geniet je van fijne kamers, met eigen balkon en keuken, die bereikbaar zijn met de lift. Er is zelfs een medische dienst en was service aanwezig. Uitermate geschikt voor een lang verblijf dus.

  • Gastronomische voorzieningen in het hotel
  • Gelegen in het centrum van Benidorm
  • Excursiemogelijkheden via de tourdesk

overwinteren in Benidorm

Hotel Presidente****

Naast een verblijf in een fijne hotelkamer heeft hotel Presidente meer dan genoeg te bieden om de winterdagen ontspannen door te komen. Je kunt er namelijk jeu de boules spelen, mini golfen, tafeltennissen en genieten van spa. Ook kun je plaats nemen in het bubbelbad en een baantje trekken in het zwembad. Daarnaast ligt het hotel op maar 250 meter van het strand vandaan.

  • Allerlei leuke activiteiten aangeboden bij het hotel.
  • Volledig gerenoveerd in 2021.
  • Dichtbij het strand.

overwinteren Benidorm Hotel Presidente

Aparthotel Terralta***

Het kleurrijke aparthotel Terralta ligt in de een rustige wijk in Benidorm en is de ideale plek om ontspannen te overwinteren. Er is een koffiehuis, restaurant en bar. Er is zelfs een supermarkt aanwezig, waar je alle benodigdheden kunt halen om zelf te koken in de kitchenette. Naast het gemak van een kitchenette zijn de appartementen voorzien van een eigen badkamer, slaapkamer en woonkamer. Tot de recreatiemogelijkheden, behoort golfen, spa en een fitness-studio, zodat je naast ontspannen ook fit blijft.

  • Gelegen in een rustige wijk.
  • Uitgebreide sport en ontspanningsmogelijkheden.
  • Eigen supermarkt aanwezig voor de dagelijkse boodschap.

overwinteren benidorm terralta

Wil jij graag overwinteren in Benidorm?

Het fijne klimaat, de goede voorzieningen en het feit dat er genoeg te beleven valt, is de reden dat veel vakantiegangers kiezen om in Benidorm de winter door te brengen. Wil jij ook graag overwinteren in Benidorm? Bekijk dan eens ons aanbod naar Benidorm of vraag een reisvoorstel op maat aan als je langer dan 24 dagen wilt verblijven. Hoe dan ook, helpen onze reisspecialisten je graag!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin