3 minuten

Opslaan en gaan: 5x de mooiste eilanden in Europa

Het is lastig kiezen met zoveel mooie eilanden in Europa. Daarom helpen we je een handje. We hebben de 5 mooiste eilanden in Europa in willekeurige volgorde voor jou op een rijtje gezet.

1. Sicilië

Je moet minimaal een keer in je leven op dit Italiaanse eiland zijn geweest. Je beklimt er de vulkaan de Etna, je geniet van de zon in de verschillende baaitjes waar grillige rotsen ineens overlopen in het blauwe water en het eten is er heerlijk. De Siciliaanse keuken is minstens even smaakvol als het eiland zelf. Ook als wijnliefhebber kun je er je hart ophalen. Het eiland is één van de Italiaanse wijnregio’s en je kunt hier dus ook meer dan genoeg wijntjes proeven. Ga en ervaar het zelf!

mooiste eilanden Europa

Het heerlijke plaatsje Sant Elia op Sicilië

2. Santorini

Dit is een klassieker. Als je aan Griekenland denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk aan witte huisjes, roze bloemen en blauwe daken en kapelletjes. Als deze toevallig ook nog tegen een berg op zijn gebouwd, dan heb je precies Santorini voor ogen. Het is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en het beroemdste van heel Griekenland. Wil jij nou een paar prachtige plaatjes schieten in bijvoorbeeld Oia, sta dan extra vroeg op. Het licht is magisch en de meeste toeristen liggen nog op één oor.

mooiste eilanden Europa

En? Klopt het beeld met wat je in je hoofd had?

3. São Miguel

Wellicht een iets minder bekend eiland, maar daarom niet minder mooi. São Miguel is het grootste en groenste eiland van de Azoren in Portugal. De natuur is indrukwekkend en overweldigend. Samen met de aanwezigheid van thermale bronnen en vulkaanmeren wordt ervoor gezorgd dat je iets langer met je mond open blijft staan dan charmant is. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets mist, want het eiland is ideaal om een auto te huren en op pad te gaan. De lengte is bijna 100 kilometer en het breedste punt is 6 kilometer

mooiste eilanden Europa

Dit is echt nog in Europa!

4. Gozo

Gozo is een eiland dat hoort bij Malta. Het eerste wat je opvalt wanneer je de eerste kilometer op het eiland hebt gereden is dat het er een stuk rustiger is dan op Malta zelf. Aan de zuidkust vind je veel authentieke, rustige vissersdorpjes, terwijl de kustlijn aan de oostkant juist wat ruiger is. In de hoofdstad Victoria barst het van de smalle straatjes waar je urenlang doorheen kan slenteren. De meest bezochte trekpleister van het eiland was de Azure Window, ook wel het Blauwe Raam. Helaas is deze in 2017 ingestort door weersinvloeden. Dat neemt niet weg dat er nu niets meer te beleven is. Je kan er bijvoorbeeld prachtig duiken in The Blue Hole.

mooiste eilanden Europa

The Blue Hole – hier kun je fantastisch duiken!

5. Kefalonia

Oke, er is één ding dat je absoluut niet mag vergeten in je koffer te stoppen en dat is: je zonnebril. Het water is hier namelijk zó blauw dat het haast zeer doet je aan je ogen. Echt, we overdrijven niet. Myrtos beach is prachtig. Net als de weg vol haarspeldbochten die er naartoe leidt. De uitzichten op de baai onderweg zijn echt top! Ook de dorpjes zijn een feestje. Er zijn meer dan genoeg authentieke vissersdorpjes te vinden. Assos bijvoorbeeld is ontzettend kleurrijk en heeft een klein haventje waar je kan zwemmen in het heldere water. Pittoresk en fotogeniek is het stadje. Zorg er maar voor dat de batterij van je camera volledig is opgeladen! Kefalonia is een mooie afsluiter van het lijstje mooiste eilanden in Europa.

mooiste eilanden Europa

Die zonnebril is echt niet overbodig op Myrtos beach

Mooiste eilanden Europa: waar ga jij naartoe?

We snappen dat je nu denkt: allemaal… ik wil alle eilanden bezoeken! En dat raden we je ook ten zeerste aan. Wil jij er nou zeker van zijn dat je vakantie top wordt geregeld én dat je in een fijne accommodatie verblijft? Boek dan jouw vakantie op SUNtip.nl. Wij bieden namelijk alleen vakanties aan die we zelf ook zouden boeken.

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne