2 minuten

Dit mag je niet missen in Porto

Portugal staat bekend als een land met charmante dorpjes, fijne stranden, overheerlijk eten, vriendelijke mensen en natuurlijk de port. De hoofdstad Lissabon is bij vele wel bekend. Logisch ook, want wat is dat ook een plaatje van een stad. Heb je er wel eens over nagedacht om naar Porto te gaan in plaats van het drukbezochte Lissabon? Wat ons betreft de moeite waard!

Porto, hoofdstad van de port!

En dat is eigenlijk al meteen de eerste reden waarom jij naar Porto moet. Zeker als je nog nooit eerder een glas port hebt gedronken. Is het beter dan wijn? Het is anders. Net ietwat zoeter en je drinkt het voor of na het eten en niet tijdens. Maar ga je dan voor een ruby of een twany? Liever rood, rosé of wit? De perfecte manier om uit te zoeken wat jouw favoriet wordt, is natuurlijk door ze allemaal te proeven. Er zijn meer dan genoeg porthuizen te vinden in Porto, dus aan jou de keus.

Onze SUNtip: Taylor’s. Voor vijf euro per persoon krijg je een rondleiding en een proeverij. Die proeverij kun je trouwens lekker in het zonnetje in de tuin doen met uitzicht over de stad. Stukje kaas of chocola erbij… heerlijk! Niets meer aan doen.

Mooiste steden Portugal Porto

Port proeverij bij Taylor’s

Hapjes in het oude centrum

Het porthuis bevindt zich in de wijk Vila Nova de Gaia. Om er te komen moet je wel even de Douro oversteken via de iconische brug de Ponte Dom Luís I. De rivier loopt namelijk dwars door de stad. De boten die er liggen worden niet meer gebruikt om port te vervoeren, maar het is wel mogelijk om tochtjes op het water te maken. Langs de rivier vind je verschillende leuke barretjes en restaurantjes. Onze SUNtip: Cafe do Cois. Weet je waar ze nóg meer leuke tentjes hebben? De wijk Ribeira is waar je zijn moet. Op zoek naar een koffiebar? Ga naar Majestic Café. Stevige trek? Catina 32 is the place to be. Laat de tafel bijvoorbeeld vol zetten met kleine Portugese gerechten zoals kabeljauwkroketjes, octopus met zoete aardappel, gekarameliseerde ui, gegrilde tomaat en de zalm met tartaarsaus. Genieten zal je!

Mooiste steden Portugal Porto

Ga je dan alleen maar naar Porto om port te drinken en Portugese hapjes naar binnen te werken? Zeker niet! Wij geven je nog 10 redenen waarom Porto perfect is voor jouw citytrip naar Portugal.

  1. Alles is op loopafstand
  2. Het is maar 2,5 uur vliegen
  3. Porto heeft een strand
  4. Dwalen door de kleurrijke straatjes is fantastisch
  5. Het is er relatief goedkoop
  6. Er zijn heerlijke parken zoals de Jardim do Passeio Alegre
  7. Ritjes in de oude tram zijn leuk
  8. In drie dagen heb je alles wel gezien (top voor een stedentrip)
  9. De architectuur, iets met tegeltjes, tegeltjes en nog meer tegeltjes
  10. Met de trein ben je binnen drie uur in Lissabon

Dus heb je aan Porto alleen niet genoeg en bezoek jij twee Portugese steden in één citytrip naar Portugal? Lees dan hier waarom Lissabon één van de mooiste steden van Portugal is. Of bekijk direct het aanbod stedentrips in Porto!

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne