4 minuten

Met kerst naar de zon

Oh the weather outside is frightf… uhhh, lovely! Want als jij met kerst naar de zon vertrekt, is het genieten geblazen van het mooie weer buiten. Trek je badkleding maar aan, zet die kerstmuts op en vlieg naar je lievelingsbestemming!

Weg met kerst

Ho ho ho! Ben jij weg ván kerst, of wil jij weg mét kerst? Het kan allebei, want Kerstmis gaat op jouw vakantiebestemming zeker niet aan je voorbij. Op veel plaatsen staat jouw vakantie geheel in het teken van Kerstmis. Dat betekent versierde bomen, cadeautjes en misschien kom je de Kerstman zelfs nog tegen…

Met kerst naar de zon

Weg met kerst, naar de zon

Niets zo fijn als een vakantievooruitzicht als het sneeuwt en vriest in Nederland, toch? In de winter je zomerkleding in een koffer doen, blijft wel iets bijzonders. Je vertrekt met je dikke jas aan richting het vliegveld in de wetenschap dat het straks warmer zal zijn. Muts op, sjaal om je nek en als je eenmaal aan bent gekomen op je vakantiebestemming, dan vallen de mussen ineens van het dak. Lekker, maar bereid je je er wel op voor! Het is namelijk niet relaxed om in de tropen nog met een plakkerige spijkerbroek aan te lopen.

Onze SUNtip: Neem luchtige kleding mee in je handbagage om je meteen te kunnen verkleden als jij wacht op de koffers.

Met kerst naar de zon

Kerstvakantie weg? 4 tips!

Misschien heb je al wel besloten dat je weg wil met kerst, maar nog niet waarheen dan precies. Geen zorgen, wij zetten alvast vier fijne bestemmingen voor je op een rijtje. Zo krijg je een idee van wat er allemaal mogelijk is. Weg met kerst, ik zou ‘t doen!

1. Canarische Eilanden

Kerstmis op de Canarische Eilanden, graag! Op slechts vier uur vliegen slenter je al door de ongerepte natuur van Fuerteventura en lijkt kerst ver van huis, of kies je voor een sfeervolle badplaats boordevol activiteiten. Hier breng je de feestdagen door met het hele gezin. Op elk eiland kun je heerlijk genieten van een gemiddeld temperatuurtje van zo’n 21°C rond de kerst. Daarnaast is er meer dan genoeg te beleven.

  • Bekijk de kerststal van zand op het strand van Las Centeras (Gran Canaria).
  • Ga naar de typische kerstmarkten die tot ’s avonds laat open zijn.
  • Luister naar het openlucht kerstconcert in Santa Cruz (Tenerife).
  • Proef van de typische, winterse lekkernijen met pompoen of zoete aardappel.
Met kerst naar de zon Tenerife

Kerst voor de kerk in Santa Cruz, Tenerife

2. Curaçao

En of het wit is hier op Curaçao… Parelwit op de exotische stranden welteverstaan! Hier verruil je de glühwein voor een cocktail en merry christmas voor happy hour. Op Curaçao hebben ze ook heuse kerstmarkten! Wat is er nou leuker dan met z’n allen langs kraampjes te struinen vol kerstspullen? En dat in je zomerjurkje…

  • Ga naar de Christmas Fair Pietermaai.
  • Bezoek het Curaçao Vegan Food Fest Christmas Edition.
  • Je kunt naar Hello Skalo Christmas Village.
  • Denk ook zeker aan de Christmas Fair Jan Thiel (kerstmarkt op het strand!)
Met kerst naar de zon Curaçao

Versieringen in Willemstad, Curaçao

3. Madeira

Ja, ja, ja! Madeira (een Portugees eiland) is een feest tijdens kerst. Vooral hoofdstad Funchal is the place to be. Hier is alles prachtig versierd met lichtjes en kerstbomen. Een heel gezellig gezicht en dat met een temperatuur van gemiddeld 20°C alles behalve vervelend. De Mercado dos Lavradores is de bekendste markt van Funchal en is echt onwijs gezellig. Maar ook vind je op eiland Madeira nog veel prachtige tradities, die dat échte kerstgevoel in stand houden.

  • Vier Missa do parto mee, een van de belangrijkste missen van de Madrileense kersttraditie, en beleef Kerstmis als een echte local.
  • Het feest van de Nachtmarkt is niet te missen. Heel de nacht wordt er op straat gefeest, gegeten en gedronken, en worden er kerstliedjes gezongen.
  • Ga naar de kerstavond nachtmis, te vinden in elke kerk op het eiland.
  • Blijf hangen voor oud en nieuw, want ook dan is Madeira een sprookje en vindt een spectaculaire vuurwerkshow plaats!
Met kerst naar de zon Madeira

Vuurwerk in Funchal, 2017-2018

4. Dubai

Ben jij niet zo traditioneel aangelegd en ga je vooral weg met Kerst om even niet aan alle verplichtingen te hoeven voldoen? Dan is Dubai wellicht dé bestemming voor jou om weg te gaan met kerst naar de zon. Officieel vieren ze hier namelijk geen kerst, maar dankzij het grote aantal expats en toeristen zie je er hier toch wel wat van terug in de decoratie. Met zo’n acht zonuren per dag en een gemiddelde temperatuur van 25°C is het best bijzonder om tijdens kerst in Dubai te zijn.

  • Neem een duik in de Perzische Golf met een kerstmuts op.
  • Doe kerstinkopen bij de Dubai Mall, die fantastisch gedecoreerd is.
  • Reserveer een Festive brunch bij het Madinat Jumeirah resort.
  • Ga schaatsen op de gratis kerstmarkt op het “Fort Island” plein.
  • Bekijk de spectaculaire lichtshow op de Burj Khalifa.
Met kerst naar de zon Dubai

Een hete kerst in zonnig Dubai

Weg met kerstvakantie?

Alle scholen in Nederland zijn vrij van 24 december tot en met 8 januari. Wil jij weg tijdens de kerstvakantie, dan zal je binnen dit tijdsbestek moeten zoeken. Klik hier en je komt meteen terecht op onze zoekresultaten pagina voor deze periode, handig! Hoef je niet per se weg met de kerstvakantie, maar wil je wél de winterzon opzoeken? Lees dan deze blog met nog meer inspiratie voor deze winter.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia