3 minuten

Met 6 of meer op vakantie? Doe een groepsaanvraag!

Tijd om vakantie te boeken! Maar je hebt een grote familie, bent een samengesteld gezin of wilt met je vriendengroep op reis en alle reiswebsites geven te weinig zoekresultaten of hebben net niet wat je zoekt. Da’s balen… Tot je op SUNtip.nl belandt!

Doe een groepsaanvraag en wij maken een groepsofferte. Onze reisspecialisten doen er alles aan om jullie een onvergetelijke vakantie te bezorgen die aan alle vereisten voldoet. Wij leggen uit hoe dit in z’n werk gaat en geven je antwoord op de vragen die je hier mogelijk over hebt.

Wanneer een groepsaanvraag?

Via SUNtip.nl kun je tot en met 8 personen boeken, maar vind je dit lastig of vind je niet wat je zoekt, dan kun je een groepsaanvraag doen vanaf 6 personen of meer; wij maken dan een groepsofferte. Vanaf 9 reizigers kun je niet meer online boeken en dien je hoe dan ook een groepsaanvraag in te dienen. Dit is inclusief baby’s en kinderen.

Hoe doe je een groepsaanvraag?

Waarom geen 2 losse reserveringen?

Leg je een groepsaanvraag bij ons weg, dan kunnen wij de actuele prijzen en beschikbaarheid nakijken voor het gele reisgezelschap en de totale reservering onderbrengen bij dezelfde touroperator/leverancier. Dit in tegenstelling tot het maken van twee losse reserveringen, die ook worden behandeld als aparte aanvragen en er is dus altijd een kans is op een onderling verschil.

Daarom een groepsaanvraag
SUNtip is een online reisbureau en wij bieden verschillende vakanties aan via verschillende touroperators en leveranciers. Het ene moment is touroperator A voordeliger en het andere moment kan dit zomaar touroperator B zijn. Het is ook nog mogelijk dat touroperator A niet voldoende beschikbaarheid heeft voor de gehele groep, waardoor we de groep onder dienen te brengen bij touroperator B. Dit is dan ook de reden waarom wij nooit adviseren om zelf 2 (of meer) losse reserveringen te maken via onze website. Boekingen via onze website zijn direct definitief en het kan dus zomaar voorkomen dat wanneer er voor het eerste gezelschap wordt geboekt, er daarna voor de tweede groep geen beschikbaarheid meer is. De eerste boeking kan niet meer (kosteloos) geannuleerd worden. Precies hierom helpen wij graag bij het controleren van de actuele prijs en beschikbaarheid voor de gehele groep in 1 boeking.

Waarom kan de prijs duurder zijn, maar ook voordeliger?

Via onze website is het mogelijk om voor maximaal 8 personen de prijs en beschikbaarheid te controleren. Vaak wordt er online een prijs nagekeken voor één gezin (bijvoorbeeld voor 4 personen) en wordt de reis aangeboden door touroperator A. Wanneer wij dan de groepsaanvraag binnenkrijgen, gaan wij ook als eerst bij touroperator A kijken naar de prijs en beschikbaarheid. Het kan soms voorkomen dat deze touroperator helemaal geen beschikbaarheid heeft voor de gehele groep, waardoor we moeten ‘uitwijken‘ naar touroperator B die wellicht wat duurder is.

Prijsklassen
Ook werken luchtvaartmaatschappijen met bepaalde prijsklassen. Stel: het toestel heeft 180 stoelen, dan zijn deze stoelen onderverdeeld in verschillende prijsklassen. De eerste 30 stoelen worden voor een bepaalde prijs aangeboden. Mochten de eerste 30 stoelen verkocht zijn, dan is er een toeslag geldig op de volgende 10 stoelen en dit loopt zo verder op. Hierdoor kan de prijs ook duurder worden.

Groepskorting
Daarnaast werken sommige touroperators ook met groepskortingen; hierdoor kan de prijs voordeliger uitkomen dan de prijs die te zien is op onze website. De prijzen die wij doorgeven in een vrijblijvend reisvoorstel zijn altijd inclusief eventuele kortingen.

Prijzen vergelijken
Natuurlijk wil je als klant prijzen vergelijken. Let er wel op dat als je bij verschillende reisorganisaties je aanvraag weglegt of hier en daar opties plaatst, je een gedeelte van de gewenste vlucht/accommodatie afblokt. Hierdoor kan het dus zijn dat het niet haalbaar is om eventuele prijzen van andere aanbieders te matchen!

Een groepsaanvraag via SUNtip? Ik zou het doen!

Wanneer het reisvoorstel naar wens is, maken wij de boeking voor jullie. Wist je dat je ook een reisvoorstel op maat aan kunt vragen als je bijvoorbeeld langer dan 22 dagen op vakantie wil? Of als je met een speciale reden op vakantie gaat? Bijvoorbeeld de 80e verjaardag van opa of oma, als jullie 25 jaar getrouwd zijn of op huwelijksreis gaan. Noem maar op! Wij doen er alles aan doen om deze vakantie nét even wat extra’s mee te geven.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia