2 minuten

Maak je eigen ijsjes

Als wij aan vakantie denken, kan het eten van ijs niet ontbreken! Zeker op een warme dag is dit een heerlijke verkoeling tussen het zonnen en spelen door. Het maken van eigen ijsjes is leuk om te maken en smaakt daardoor nog lekkerder! Met deze tip gaan we fruitijsjes maken. Laten we maar snel beginnen!

Wat heb je nodig?

Voordat je aan de slag kunt, moet je wel eerst met papa of mama naar de winkel om het volgende te halen:

  • Deze kun je bijvoorbeeld bij de blokker kopen
  • Vormpjes om het ijsmengsel in te gieten. Denk bijvoorbeeld aan kleine plastic bekertjes
  • Circa 250 gram Griekse yoghurt of sap
  • 300 gram fruit naar keuze
  • Eventueel 2 eetlepels suiker om de ijsjes een zoete smaak te geven

Nu heb je alle ingrediënten in huis om de lekkerste fruitijsjes te maken. Het is maar net welk fruit je hebt gekocht. Hieronder volgen een paar fruitijs voorbeelden.

Aardbeien waterijsjes

Heb je aardbeien op je boodschappenlijstje gezet, kun je de volgende ijsjes maken. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze daarna met water (afhankelijk van de hoeveelheid ijsjes die je wilt maken) en suiker naar smaak in de blender. Pureer tot een gladde massa en schenk in de vormpjes. Prik de ijsstokjes aan de bovenkant van het mengsel. Zet in de vriezer. Na 4 uur wachten kun jij genieten!

Bossenbessen yoghurtijsjes

Heb je bosbessen gekocht, kun je vanzelfsprekend bosbessen ijs met yoghurt maken! Meng de yoghurt en bosbessen door elkaar in een grote kom. Je kunt ervoor kiezen om de bosbessen heel te laten of mee te pureren tijdens het mengen. Giet het mengsel vervolgens weer in de vormpjes, steek de stokjes erin en zet ze weer voor 4 uur in de vriezer. Smullen maar!

Ook een tof idee: danoontje ijsjes maken

Ben je helemaal weg van die toetjes van Danone? Je kunt ook danoontje ijsjes maken. Het is heel erg makkelijk en simpel. Koop een sixpack danoontjes. Prik vervolgens de ijsstokjes voorzichtig door het folie. Zet de cupjes minimaal vier uur in de vriezer. Verwijder vervolgens het folie en haal de ijsjes uit de cupjes, je ijsjes zijn nu klaar om opgegeten te worden!

Onze SUNtip: Was de ijsstokjes af en bewaar de cupjes. Zo kan je op een later moment weer ander ijs maken, bijvoorbeeld waterijs van limonade naar keuze.

En, smaken de ijsjes lekker?

Wat voor cijfer zou jij je eigengemaakte ijsjes geven? Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de ijsjes langer in de vriezer te laten, als het weer even wat minder is. Maar we snappen dat je ze meteen wilt opeten! Deel jij jouw prachtige ijsjes met #SUNtipkidsclub op Instagram en Facebook? Wij zijn namelijk erg benieuwd hoe lekker jouw ijsjes eruitzien!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem