4 minuten

Lees- en luistervoer voor de vakantie

In het vliegtuig onderweg naar je vakantiebestemming? Op een strandbedje in de zon? Rondom de vakantie wordt vaak de tijd genomen om eens een goed boek te lezen of misschien wel te luisteren. Ook voor de kinderen gaat de vliegreis een stuk sneller als ze het luisterboek ‘zon, zee, zand: zomer met Nijntje!’ door hun koptelefoon horen. Weet jij geen leuke titels voor jezelf of voor de kinderen? Doe dan je voordeel met dit lijstje.

Huidpijn – Saskia Noort

(Lees- en luisterboek)
Dit boek tipten we al eerder op Instagram tijdens lees een boek dag. Het verhaal is als volgt: “Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.”. Dit is een boek dat je niet zomaar weglegt en het liefst in één ruk uit wil lezen.

Ibiza – Kiki van dijk

(Leesboek)
Ibiza is een leuk boek om te lezen als je op vakantie gaat naar Ibiza. Hoogstwaarschijnlijk kom je langs de plekken die in het boek worden beschreven en dat maakt het natuurlijk extra leuk om te lezen. Het verhaal: “Een ontspannen vakantie eindigt in een gevecht voor eigen leven. Wie durf je nog te vertrouwen? Maggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenote, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen verandert in razend tempo heel Nederland én ze wordt uitgeroepen tot meest succesvolle ondernemer van het jaar. Om bij te komen van de drukte geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte. Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, verandert in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en verschillende mysterieuze verdwijningen, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het Maggies eigen diep weggestopte geheimen die haar in gevaar brengen?”

Zomernacht – Linda van Rijn

(Lees- en luisterboek)
Deze thriller leest lekker weg. Voor je het weet ben je al weer een paar hoofdstukken verder. En dat is de bedoeling van een goed boek toch? Het verhaal: “Net als andere jaren besteedt Laurien van Poelgeest de eerste week van de zomervakantie als leiding op een zomerkamp voor kinderen. Ook al kan ze na haar eerste jaar als lerares Nederlands op een middelbare school wel vakantie gebruiken, ze heeft veel zin in het kamp. Sinds ze zelf als kind meeging, heeft ze nog geen jaar overgeslagen. Haar tweelingzus Tessa is er ook, net als een aantal goede vrienden met wie ze inmiddels een vaste groep leiding vormt. Ook heeft Laurien haar collega Pieter gevraagd om mee te gaan, omdat ze één persoon te kort kwamen. Dat zij en Pieter al een tijd aan het flirten zijn, maakt het kamp voor haar des te leuker. Het kamp in de duinen bij Egmond aan Zee is zoals gewoonlijk een groot succes. Het is mooi weer, de kinderen hebben het naar hun zin en dat geldt ook voor Laurien, zeker als zij en Pieter ’s avonds bij het kampvuur steeds nader tot elkaar komen. Bij datzelfde kampvuur gaat het ook over die ene gebeurtenis, vijfentwintig jaar geleden, toen een kind verdween van het kamp en verdronk in zee. Die gebeurtenis heeft veel indruk gemaakt op Laurien en ze herinnert het zich nog steeds, zeker nu ze weer op diezelfde plek is. Het kamp neemt bizarre wending als de geschiedenis zich lijkt te herhalen. Op klaarlichte dag verdwijnt een van de kinderen en de politie zet onmiddellijk een grootse zoekactie op touw. Niemand heeft echter iets gezien of gehoord en het jongetje is onvindbaar…”

Zon, zee, zand: zomer met Nijntje! – Dick Bruna

(Luisterboek)
De kids zullen met een tevreden gezicht zitten luisteren als dit boek aan ze wordt voorgelezen. Het verhaal is als volgt: “Nijntje beleeft een zonnige zomer vol kleine avonturen. Zo gaat ze vliegen met oom vliegenier. Vader Pluis neemt de hele familie mee naar zee, naar de speeltuin en het bos in. Nijntje gaat logeren en krijgt een logee. Wat kun je veel fijne dingen doen in de zomer!”.

De Gorgels – Jochem Myjer

(Lees- en luisterboek)
Jochem Myjer is niet alleen heel goed als komiek op het podium, hij heeft ook fantastische kinderboeken geschreven en vervolgens ook zelf ingesproken. Het boek gaat over een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen. We verklappen nog niet wie dit precies zijn. Dat lees je namelijk vanzelf in het boek. Het verhaal is als volgt: “Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige opren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…”.

De jongen die draken kweekte – Andy Shepherd

(Leesboek)
Misschien is het toch niet zo goed idee om dit boek te (laten) lezen, want de kans is groot dat je dan ook een draakje wil. De humor in dit boek is erg sterk. Het verhaal: “Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij een rare plant. Het ding staat in de weg en ze besluiten het de volgende dag uit te gaan graven. Maar als Tomas die avond het grappige gruit van d eplant mee naar huis neemt, komt er een echt draakje uit. Tomas heeft nu zijn eigen draak: Fikkie! Tomas zegt tegen niemand dat hij een draakje heeft. Maar het houden van een draakje is nog niet zo makkelijk. Want wat eet zo’n diertje? Wat doe je aan die vlammen? En hoe houd je hem verborgen? En dan ziet hij dat aan de drakenfruitboom steeds meer vruchten groeien! Tomas wordt drakenkweker.”.

Je hoeft je geen moment te vervelen

Neem (één van) deze boeken mee en je kan er zeker van zijn dat je je geen moment hoeft te vervelen. Al hoeft dat sowieso niet als je met SUNtip op vakantie gaat. Bekijk hier ons aanbod. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw favoriete boek voor de vakantie. Laat het mij weten door me een berichtje te sturen!

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne