2 minuten

Kamperen in eigen huis

Hoe leuk zou het zijn om lekker te kamperen in eigen huis? Helemaal nu het buiten regenachtig weer is. Het kan gewoon! En eigenlijk is het heel simpel, het is maar net hoe gek je het zelf wil maken. In 6 stappen beleef jij het ultieme kampeergevoel in eigen huis!

Stap 1: Bouw je eigen slaapplek

Het enige wat je nodig hebt is een groot laken of beddengoed. Vraag aan papa en mama of zij dit aan je willen uitlenen. Zoek een goede plek om je tent te kunnen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een grote tafel, een grote kast of je hoogslaper. Leg het doek over de tafel, de grote kast of de hoogslaper en maak de hoeken stevig. Stort je tent in? Verstevig hem dan met tape of ander materiaal, zoals touw.

Stap 2: zorg voor slaapspullen

Als je gaat kamperen heb je natuurlijk een matje en een slaapzak nodig. Vergeet ook zeker niet je kussen te pakken. Kun je niet zonder je favoriete knuffel? Die mag natuurlijk ook mee. En ohja, als je eigen matras in je eigengemaakte tent past, kun je daar ook voor kiezen. Dat is het voordeel van thuiskamperen. Maar het maar lekker knus daarbinnen!

Stap 3: Speel een spelletje

Om het kamperen gezellig te maken, kun je ook in de tent spelletjes spelen. Daag papa, mama, je broertje of zusje uit voor een spelletje. Pak wat limonade en chips erbij, en je hebt een leuk avondje in je eigen tent!

Stap 4: Vergeet niet je zaklamp te gebruiken

Nu het donker is geworden en de lichten in huis doven, is het wel handig om je eigen zaklamp te hebben! Zo vind jij de weg naar het toilet nog en weet je de rits van je slaapzak nog te sluiten. En zeg nou eerlijk, het is ook best spannend om met een zaklamp door een donker huis te lopen!

Stap 5: Gebruik je toilettas

Als je gaat kamperen, kan een toilettas natuurlijk niet ontbreken! Vul van tevoren je toilettas met je tandenborstel en tandpasta. Als het tijd is om te gaan slapen, loop je met je gevulde toilettas naar de badkamer, of beter gezegd: het toiletgebouw. Als je naar de wc moet, kun je ook met een toiletrol onder je arm naar het toilet lopen.

Stap 6: Deel je avontuur met de buitenwereld

Nu is het grote moment daar: tijd om te gaan slapen! Vraag papa of mama of zij nog een spannend verhaaltje voorlezen. Zo zal jij heerlijk dromen in je eigengemaakte tent! Vergeet ook niet om jouw spannende avonturen met de buitenwereld te delen door een coole foto van jouw slaapplek te maken. Gebruik deze foto dan bijvoorbeeld om opa en oma een ansichtkaart te sturen. Ook kun je papa en mama vragen om jouw #SUNtipKidsclub te delen op Facebook en Instagram. Dan verdien je de enige echte SUNtip Kidsclub Oorkonde. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem