2 minuten

[Update] Ik heb een pakketreis van Thomas Cook geboekt bij SUNtip. Wat nu?

[Update 25-09-2019 15:14] Bij SUNtip is het vanaf vandaag mogelijk je reis, die door Thomas Cook uitgevoerd zou worden, online om te boeken naar een van onze andere leveranciers. Hoe lees je hier.

[Update 24-09-2019 12:37] Thomas Cook Nederland heeft gisteren bij SGR een melding van financieel onvermogen gemaakt, wat betekent dat het faillissement onafwendbaar is geworden. Alle reizen die worden uitgevoerd door Thomas Cook, zijn inmiddels geannuleerd.  

Omdat wij onze klanten graag goed willen informeren, lees je in dit bericht wat er gebeurt wanneer je een pakketreis van Thomas Cook via SUNtip hebt geboekt.

Hoe weet ik of ik een pakketreis van Thomas Cook heb geboekt?

SUNtip werkt samen met verschillende touroperators. Thomas Cook is er hier één van. Dit bericht is alleen van toepassing op reizigers die op de factuur/boekingsbevestiging Thomas Cook als uitvoerende partij zien staan. Dit staat beschreven op de eerste pagina van de factuur/boekingsbevestiging. Dit heeft geen gevolgen voor andere reizen die via SUNtip zijn geboekt.

Heb jij een pakketreis van Thomas Cook geboekt, dan is onderstaande informatie relevant voor je.

Thomas Cook Nederland meldt financieel onvermogen

Thomas Cook heeft financieel onvermogen gemeldt bij SGR.  Dit heeft helaas gevolgen voor jouw reis. Het melden van financieel onvermogen betekent dat reisorganisaties en de reizigers vanaf nu de instructies van SGR moeten volgen. Op dit moment worden er geen reizen van Thomas Cook meer aangeboden op SUNtip.nl

Wordt mijn reis geannuleerd?

Ben jij op dit moment op vakantie via een pakketreis van Thomas Cook? Dan is de kans groot dat je je vakantie gewoon kunt afmaken en ook de vluchten zullen gewoon doorgaan. Reisorganisatie TUI neemt namelijk de afhandeling over. Mochten er zich problemen voordoen op bestemming, neem dan contact op met TUI via  070 30 711 11.  Alle reizen die nog moeten vertrekken, zijn definitief geannuleerd. Samen met jou gaan wij op zoek naar een oplossing.

Ben ik hiervoor verzekerd?

Thomas Cook is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Wanneer je een reis boekt bij één van touroperators die aangesloten zijn bij de SGR, word je dus automatisch door de SGR beschermd. SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde reisgeld en zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.

Namens onze reizigers zullen wij het bedrag dat reeds door u betaald is, claimen via SGR. Echter weten wij ook dat het maanden kan duren voordat dit teruggevorderd is. Daarom lanceren wij in de loop van deze week de mogelijkheid om gemakkelijk een nieuwe reis te boeken via de suntip.nl website. U kunt namelijk d.m.v. van uw Thomas Cook reserveringsnummer een nieuwe reis boeken, zonder hiervoor opnieuw (aan) te betalen. Uit coulance zal SUNtip deze betaling tijdelijk voor haar rekening nemen. Mocht de reissom lager of hoger zijn dan uw oude reis zal dit worden verrekend op de factuur. Wij zullen u informeren, op het moment dat dit mogelijk is.

U kunt er ook voor kiezen om geen nieuwe reis te boeken. Restitutie van het door u aan ons betaalde bedrag, zal plaatsvinden zodra wij het bedrag van SGR hebben ontvangen.

Wordt mijn vakantie omgeboekt?

In het geval dat jouw reis geannuleerd is, zal SUNtip er alles aan doen om jou alsnog een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Op volgorde van vertrekdatum wordt er door het Service Center van SUNtip, contact met je opgenomen. Samen gaan we op zoek naar een passend alternatief. Geen zorgen dus. Jij zult alsnog genieten van die welverdiende vakantie!

Heb je een boeking gemaakt bij Neckermann en wil je deze graag omboeken? Wij helpen je graag! Klik hier voor de instructies

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit bericht toch nog vragen? Ons Service Center zeven dagen per week voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bel ons op: 088 735 45 45

Stuur een Appje naar: 06 1937 42 22

Mail naar: contact@suntip.nl

Of stuur ons een berichtje op Facebook

Wij updaten dit bericht zodra er ontwikkelingen zijn. [Laatste update 24 september 2019, 12.37 uur]

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine