3 min

Houd een voorstelling voor je ouders met zelfgemaakte handpoppen

Een leuk onderdeel van de vakanties is altijd het animatieteam. Overdag organiseren ze allerlei leuke spelletjes en in de avond houden ze een leuke voorstelling. Een toneelstuk, een karaokeavond of een poppenshow. Het animatieteam moeten we nu helaas even missen, maar hé, dan word je toch gewoon zelf het animatieteam? Van oude sokken kun je namelijk zelf handpoppen maken en vervolgens een leuke voorstelling geven aan je ouders!

Hoe maak je je eigen handpoppen?

Het begint natuurlijk met de juiste spullen. Gelukkig heb je niet veel nodig en heb je de spullen waarschijnlijk al in huis liggen.

Je hebt nodig:

  • Een grote sok, waar je goed je hand in kunt steken. Papa heeft vast wel grote sokken.
  • Een schaar en lijm.
  • Natuurlijk kun je ook andere materialen gebruiken, zoals wol voor haar of plakogen.

Hoe ga je te werk?

  1. Pak de oude sok en schuif het over je hand. Maak vervolgens met je hand een letter C. Je zult zien dat de sok dan al een beetje de vorm heeft van een pop. Je kan de pop al laten praten.
  2. Wanneer je de sok nog om je hand hebt zitten, kun je alvast met een markeerstift stippen zetten, waar de ogen en de neus gaan komen.
  3. Haal de sok van je hand en leg ‘m op tafel. Je kunt nu gaan versieren! Van de stippen kun je nu een mond en ogen gaan tekenen. Ook kun je er voor kiezen om plakoogjes te gebruiken. Of wat denk je van knopen?
  4. Ten slotte kun je eventueel nog wol of garen gebruiken om de pop een kapsel te geven.

De mogelijkheden van de soorten poppen die je kunt maken zijn eindeloos. Je kan een jongen of meisje maken, maar je kan natuurlijk ook je favoriete dier namaken. Een leeuw, een olifant of een aap. Je kan het zo gek niet bedenken.

De pop is klaar voor de voorstelling

Ga je de voorstelling geven samen met je broer of zusje? Dan is het leuk dat ieder zijn eigen pop heeft. Besluit je de voorstelling alleen te geven, dan is het beter om twee poppen te maken voor je voorstelling. Dan heb je er aan elke hand één. Heb je dieren gemaakt? Dan kun je een voorstelling geven over hun avonturen in de jungle! Als je poppetjes hebt gemaakt, kun je bijvoorbeeld spelen dat ze samen op vakantie gaan. Uiteraard gaat er onderweg van alles mis. Ze raken de koffer kwijt of een poppetje stapt in het verkeerde vliegtuig. Uiteraard komt op het einde alles weer goed!
Het leukste is natuurlijk om gewoon je eigen fantasie de vrije loop te laten.

Deel je voorstelling met de buitenwereld!

Na al dat harde zwoegen en oefenen op je toneelstuk, wil je natuurlijk ook dat opa en oma van de voorstelling kunnen genieten. Vraag dan aan papa of mama of zij de voorstelling willen filmen! Wil je graag jouw toneelstuk aan SUNtip laten zien? Gebruik dan de #SUNtipkidsclub op social media en tag de Facebook- en Instagrampagina van SUNtip. Wij zijn ook benieuwd hoe jouw vakantieavontuur afloopt!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin