1 minuut

Grootste staking ooit bij Ryanair

Het is nog niet officieel, maar bronnen vermelden dat vrijdag 28 september a.s. mogelijk de grootste staking ooit plaatsvindt bij Ryanair. Op deze dag praten de vertegenwoordigers met de Europese Commissie over de situatie bij Ryanair. Het personeel eist onder meer betere werkroosters en erkenning van de vakbonden, maar willen vooral onder de wetgeving vallen in het land waar ze werken.

Europa-brede staking

Niet alleen het Nederlandse cabinepersoneel, maar ook collega’s uit Italië, Portugal, België en Spanje staken mee. Ryanair mag in Nederland geen stakingsbrekers inzetten, wat betekent dat de vliegtuigen in Eindhoven (totaal vier gestationeerd) op die dag niet de lucht ingaan.

Cabinepersoneel én piloten

Naast de staking van het cabinepersoneel op 28 september volgt er mogelijk nog een andere staking, maar niet per se op dezelfde dag. Ryanair ligt namelijk ook met de piloten in de clinch. Duitse Ryanair piloten gaan vast van start. Zij leggen woensdag 12 september a.s. 24 uur lang hun werk neer. Dat betekent dat vanaf Eindhoven niet naar Duitsland wordt gevlogen.

Wat betekent dit voor mijn reis?

SUNtip wacht officieel bericht af van Ryanair. Vakantiegangers die mogelijk last zullen ondervinden van de stakingen, brengen wij op de hoogte van de eventuele gevolgen. Voor hen zoeken we naar een gepaste oplossing, zodat alsnog genoten kan worden van een welverdiende vakantie.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia