5 min

Vakantie Gran Canaria met kinderen, wat te doen?

Op zoek naar een bestemming waar het hele gezin een geslaagde vakantie kan beleven? Dan is Gran Canaria altijd de juiste keuze. Een heerlijk zonnig klimaat en grote witte stranden, waar de kinderen lekker kunnen spelen, de grootste zandkastelen kunnen bouwen én waar de ouders lekker kunnen ontspannen. Tenzij ze liever meebouwen aan de zandkastelen natuurlijk. Dan zijn er ook nog eens spectaculaire waterparken en schilderachtige dorpjes die perfect zijn voor een dagje uit. Kortom: een vakantie naar Gran Canaria samen met je gezin? Ik zou ’t doen!

Waar verblijven met kinderen?

Gran Canaria voelt als een tropisch paradijsje en is toch maar 4 uur vliegen. Dat alleen is al genoeg reden dat elk jaar zoveel toeristen voor Gran Canaria kiezen. Ook op Gran Canaria zelf weten ze dat maar al te goed. De zuidkant van het eiland is volledig ingericht op toeristen en je vindt hier dan ook veel badplaatsen vol met hotels die van alle gemakken zijn voorzien.

Playa del Inglés: plonzen in zee en ijsjes eten

Playa del Ingles is zo’n badplaats die volledig gericht is op het bieden van een geslaagde vakantie voor iedereen, ongeacht de leeftijd. De nog geen 50 jaar oude badplaats wordt dan ook het bruisende hart van Gran Canaria genoemd. Lekker in zee plonzen en ter afwisseling op de boulevard een ijsje eten: in Playa del Ingles kan het als geen ander. Deze boulevard barst trouwens ook van de souvenirwinkeltjes en terrasjes. Je bent er dus niet zomaar uitgekeken!

Als je echt iets bijzonders wilt doen met de kinderen, dan kun je mee op een heuse kamelensafari.
Op de rug van een kameel ga je dan op ontdekkingstocht in deze badplaats en de kinderen krijgen op het einde zelfs een kamelendiploma die ze thuis aan hun vriendjes kunnen laten zien! Als kers op de taart zijn hier ook nog eens een heleboel tophotels te vinden met grote, mooie zwembaden en kinderfaciliteiten tegen betaalbare prijzen.

Onze SUNtip: Collega Milou verbleef onlangs bij Servatur Waikiki. Een modern hotel met een zwembad met speeltoestellen en een kidsclub waar de kids vermaakt worden, terwijl de ouders even kunnen genieten van alone-time onder de zon op een van de luxe tweepersoons ligbedden. Een tophotel voor alle leeftijden dus!

Suneo Club Servatur Waikiki

Bij Suneo Club Servatur Waikiki vermaken de kids zich prima!

San Agustin: een stukje rust en heel veel groen

Een klein beetje een tegenpool van Playa del Inglés is San Agustin. De populariteit van Playa del Inglés trekt veel toeristen, terwijl San Agustin juist een relatief onontdekte badplaats is. Een mondain vakantieoord waar je kunt genieten van rust en een groene omgeving. Dat neemt niet weg dat je ook hier kunt genieten van een heerlijke strandvakantie, want Playa de San Agustin biedt meer genoeg ruimte om languit neer te strijken. Het strand loopt ook langzaam af, waardoor de kinderen nooit zomaar in het diepe terecht komen.

Wanneer de kinderen een wandeling door de natuur ook kunnen waarderen, kun je hier wandelen door de prachtige palmentuinen of door het natuurpark Palmitos-Park, wat 14 kilometer verderop ligt. Hier kun je exotische vogels spotten, wie spot de meeste vogels?

Mocht je overigens toch graag de drukte willen opzoeken, dan ligt Playa del Inglés slechts op een loopafstandje van San Agustin vandaan. Gran Canaria biedt dus ook voor de gezinnen die van een beetje rust houden alles wat het hartje begeert.

Onze SUNtip: Wanneer je in San Agustin verblijft, raden we aan te kiezen voor Gloria Palace San Augustin Thalasso. Dit hotel is een lust voor het oog, heeft speciale gezinskamers, een kinderbad, verschillende arrangementen en wordt met maar liefst een 8.5 beoordeeld!

Gloria Palace San Augustin Thalasso

Gloria Palace San Augustin Thalasso

Nog veel meer geweldige badplaatsen

Een andere noemenswaardige badplaats is Maspalomas. Deze badplaats vormt samen met Playa del Inglés en San Agustin de Costa Canaria. Deze badplaats heeft vooral bekendheid verworven met het omliggende duinlandschap van Dunas de Maspalomas. Je waant je hier als het ware in de woestijn en dat is natuurlijk heel erg bijzonder. Dan heb je ook nog de ‘rijke kust’ Puerto Rico. Niet te verwarren met het Caraïbische Puerto Rico, hoewel je hier wel dezelfde tropische sfeer ervaart dankzij de gouden stranden en de blauwe zee. Het is de tweede badplaats van Gran Canaria. Hier vind je naast de stranden ook vele restaurants, winkels, amusementshallen en natuurlijk prachtige hotels voor een heerlijk verblijf met het hele gezin.

Las Dunas Maspalomas

Dunas Maspalomas

Ga op zoek naar de mooiste dorpen en steden van Gran Canaria

Verspreid over het eiland zijn er nog meer dan genoeg dorpjes waar je de kinderen kunt laten kennismaken met een aantal geschiedenislessen en het authentieke Gran Canaria. Aanbevolen is het dan wel om een auto te huren. Zo ben je lekker mobiel en kun je je eigen plan trekken zonder rekening te hoeven houden met het openbaar vervoer.

Mooie geschiedenislessen in Gáldar

Gáldar bijvoorbeeld, is zo’n dorpje in het noorden van het eiland. De vrolijk gekleurde huisjes hebben aparte architectuur, met Moorse invloeden en invloeden uit de barok. Erg leuk om te zien! Tevens vind je hier de oudste Drakenboom van het eiland. Deze staat op het hoofdplein. Hier schiet je gegarandeerd mooie plaatjes samen met je kids. Wat dit dorp al helemaal bijzonder maakt, is dat er hier een grot te bezoeken is met muurschilderingen van maar liefst 2.000 jaar oud. Eromheen is een archeologisch museum gebouwd, waar je alles te weten komt over het leven uit die tijd. Dit is niet alleen leerzaam voor de kinderen, maar ook zeker voor jouzelf!

Galdar

Hoofdplein van Gáldar

Hoogtepunten beleven in Aguïmes

Het dorpje Aguïmes is gelegen op 270 meter hoogte. De reden om dit dorpje te bezoeken is dat het vanwege de ligging erg fotogeniek is vanaf een afstandje. Maar kom ook zeker wat dichterbij, want het centrum van het dorp is zonder twijfel het bezoeken waard. Net als in Gáldar, vind je hier Moorse invloeden in de bouwstijl. Dit wordt gecomplementeerd met typische Canarische elementen. Let maar eens op de unieke gevels van de balkons daar. De grootste blikvanger is echter de Iglesia de San Sebastián. Een prachtige kerk die het bezichtigen helemaal waard is. Het is altijd mooi om samen met je kinderen te gaan kijken wat hier binnen te zien en beleven is, en misschien samen nog een kaarsje aan te steken. Tevens is er ook nog een gratis museum, waar je meer leert over de geschiedenis van het dorp.

Onze SUNtip: Probeer Aguïmes op donderdag te bezoeken. Op donderdag vindt rondom de kerk een lokale markt plaats, waar je plaatselijke producten kunt kopen voor eerlijke, lokale prijzen.

aguimes

Agüimes

Noordelijk gelegen hoofdstad Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria, maar gek genoeg laten veel toeristen (die in de zuidelijke badplaatsen verblijven) de stad links liggen, omdat de stad in het noorden ligt. Erg zonde, want Las Palmas heeft een prachtige historische binnenstad dat wacht op ontdekking. Met een rijdafstand van 40 minuten is dit voor de kids goed te doen. Bezoek wanneer je hier bent zeker Plaza de Santa Ana met daar ook de kathedraal Santa Ana. Het plein is omringd met palmbomen. Ook leuk is een bezoek aan de haven te brengen, om daar samen met de kids de boten te bekijken die af- en aanvoeren.

Zoals je ziet zijn er maar genoeg mooie dorpen en steden, waar je een leuke en leerzame dag kunt beleven samen met je kinderen. Zomaar uitgekeken raak je niet op Gran Canaria. Voor de kids is echter wel het leukst de uitstapjes naar dorpen af te wisselen met iets spannenders…

Santa Ana

Santa Ana in Las Palmas

De meest spectaculaire attractie- en waterparken

Kinderen houden nou eenmaal van waterpret en waar kun je beter waterpret beleven dan in een van de waterparken verspreid over het eiland? Aquapark bijvoorbeeld is het grootste waterpark van Gran Canaria, met maar liefst 13 grote waterattracties en 33 glijbanen. Er is zelfs een namaak strand en een minigolfbaan. Voor de allerkleinste zijn er ook kinderbadjes met mini glijbaantjes.

Onze SUNtip: Mocht je dit park willen bezoeken, koop dan je tickets op hun website en krijg een korting van 10%.

Dan heb je ook nog Holidayworld: een groot pretpark in Maspalomas. Een reuzenrad, botsauto’s een piratenschip, draaimolens, een achtbaan, minigolf, een bowlingbaan. Holidayworld heeft het allemaal! Genoeg om je een dag mee te vermaken dus.

Wat ten slotte ook nog een aanrader is, is Sioux City. Het is een compleet nagebouwd wilde westen dorp, waar spannende shows worden uitgevoerd met bandieten die de banken overvallen, waar indianen vechten en pistool duels worden gehouden.

Onze SUNtip: Bezoek het park op vrijdag. Er is dan ’s avonds een barbecue met livemuziek!

Naast deze spectaculaire parken is er ook nog dierenpark Crocodrilo Park met maar liefst 200 krokodillen en een heleboel andere dieren, een kleiner waterpark met 13 verschillende waterglijbanen (Ocean Park) en nog veel meer!

aquapark gran canaria

Wat ga jij allemaal doen met de kinderen op Gran Canaria?

Grote en mooie stranden, weelderige natuur, prachtige dorpen en steden en de spannendste attractieparken. Je gaat nog tijd te kort komen tijdens een vakantie op Gran Canaria! Wat ga jij graag doen met de kids? De vakantiepret begint in ieder geval met een vakantie naar Gran Canaria van SUNtip! Kijk daarom snel eens in ons aanbod. Ik zou ’t doen.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin