5 minuten

Gezinsvakantie 2024? Dit zijn de top 10 bestemmingen!

We kijken stiekem al het hele jaar uit naar de zomermaanden, maar wat te doen in de vakantie met kinderen en waar ga je heen? We snappen dat het moeilijk is een keuze te maken tussen al die gave bestemmingen! Daarom hebben we de top 10 bestemmingen voor een gezinsvakantie 2024 even voor je opgesomd.

1. Mallorca

Met een overschot aan schitterende baaien, zonnestralen en kindvriendelijke hotels hoort Mallorca zeker in de top 10 vakantiebestemmingen met kinderen! De bekendste steden in Mallorca zijn Palma de Mallorca en El Arenal, maar zijn daarmee ook de drukste bestemmingen op Mallorca. Wanneer je met kinderen naar Mallorca gaat, wil je misschien liever in het kindvriendelijke noorden verblijven. Alcudia is een geliefde badplaats bij gezinnen. Het 17 kilometer lange zandstrand loopt hier heel rustig af. Top voor kinderen!

Onze SUNtip: Aparthotel Viva Sunrise in Alcudia is met de animatie en vele speeltoestellen perfect voor een gezinsvakantie 2024!

Gezinsvakantie 2019

Het strand van Alcudia is super kindvriendelijk!

2. Costa Brava

Op zoek naar schone stranden en topkwaliteit zeewater? Costa Brava it is! Deze mooie streek ligt in Catalonië en is met de fijne temperaturen en mooie kustplaatsen een zeer geschikte bestemming voor kinderen. Wil je tijdens je vakantie niet alleen maar op het strand liggen? Dat komt goed uit! Barcelona ligt ook in de Costa Brava en is dus perfect voor een uitstapje. Deze stad staat vol met de fabelachtige bouwwerken van Gaudí waardoor niet alleen jij, maar ook jouw kinderen hier hun ogen uitkijken!

Onze SUNtip: Golden Taurus Aquapark in Pineda de Mar ligt aan het strand en heeft sinds 2018 een eigen waterpark met wel tien glijbanen!

Gezinsvakantie 2019

Even gluren naar de mensen op de Costa Brava 😉

3. Gran Canaria

Met het gezin naar Gran Canaria? Ik zou ‘t doen! Gran Canaria is een van de grootste Canarische eilanden met een hele kustlijn vol fijne zandstranden. Playa del Inglés ligt in het zuiden en is helemaal ingesteld op toeristen. De hotels zijn hier van alle gemakken voorzien en zorgen voor een onvergetelijke vakantie voor je kinderen. Nog meer tips voor een vakantie naar Gran Canaria met kinderen? Lees dan hier even verder!

Onze SUNtip: RIU Clubhotel Gran Canaria heeft naast een groot zwembad ook een fantastisch kinderbad!

Gezinsvakantie 2019

Playa de Amadores op Gran Canaria heeft een heel fijne rustige baai voor kinderen

4. Algarve

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: de imposante kliffen langs de zuidkust van Portugal. Naast deze bijzondere stranden heeft de Algarve nog veel meer te bieden. Zo kun je een rondvaart langs de kust van de Algarve maken, op zoek naar dolfijnen en verborgen grotten. Voor een dagje waterpret ga je naar Zoomarine. Zoef hier van de glijbanen of bezoek een van de dolfijnenshows. Al met al zorgt de grote verscheidenheid van de Algarve voor plezier voor iedereen!

Onze SUNtip: Als je verblijft in Aquashow Park in Quarteira, dan kun je gratis gebruik maken van het water- en themapark dat direct naast het hotel ligt.

Gezinsvakantie 2019

Spelen tussen de imposante kliffen van de Algarve!

5. Tenerife

Nog zo’n fijn vakantie-eiland! Ook Tenerife behoort tot de Canarische Eilanden en is al jaren een populaire vakantiebestemming onder gezinnen. Zij kunnen zich hier namelijk altijd vermaken! Zandkastelen bouwen op het strand of met een kabelbaan naar de top van de vulkaan El Teide, bijvoorbeeld. Voor afkoeling op een warme dag ga je naar Siam Park. Dit waterpark is al vier keer uitgeroepen tot beste waterpark van de wereld. Dat kun je toch niet overslaan?!

Onze SUNtip: Bij GF Isabel in Costa Adeje is het met de kinderbaden, speeltuinen en animatie puur genieten voor kinderen!

Gezinsvakantie 2019

Dobberen in het verkoelende water van Siam Park

6. Turkse Rivièra

Wanneer je op zoek bent naar een geheel verzorgde vakantie tegen een fijne prijs, is de Turkse Riviera de place to be! Je kunt hier in de meeste hotels genieten van All Inclusive of zelfs van Ultra All Inclusive. Door de fijne hotels met vaak zelfs meerdere glijbanen, hoef je hier het resort niet af voor oneindig veel plezier voor iedereen!

Onze SUNtip: Grand Zaman Garden in Alanya beschikt over speciale familiekamers die perfect zijn voor een gezinsvakantie 2024!

Gezinsvakantie 2019

Het water aan de Turkse Riviera is kraakhelder!

7. Lanzarote

Heb je het door? Wij zijn fan van de Canarische Eilanden! Lanzarote is het derde Canarische Eiland in dit rijtje, en dat is niet voor niks. Lanzarote is iets minder toeristisch dan Gran Canaria en Tenerife maar minstens even mooi en heeft meer dan voldoende activiteiten voor het hele gezin! Zo leer je bij een uitstapje naar Timanfaya National Park alles over de indrukwekkende vulkanen of spot je de zeldzame albinokrabbetjes in de vulkanische grot Los Jameos del Agua.

Onze SUNtip: Voor volop waterpret ga je naar HL Rio Playa Blanca op Playa Blanca, met een groot aanbod aan zwembaden!

Gezinsvakantie 2019

Niet alleen krabbetjes kijken, maar ook zelf vangen op het strand van Lanzarote!

8. Kos

Het populaire Griekenland kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. En welk Grieks eiland is dan het fijnste met kinderen? Er is veel keuze, maar Kos staat bij ons hoog in het klassement door de gemoedelijke sfeer en kleinschaligheid van het eiland. Doordat het niet zo groot is ben je niet al te lang onderweg als je het eiland wilt ontdekken, wat een pluspunt is als je met kinderen op vakantie bent. Kos staat bekend als fietseiland, dus als je van een beetje beweging houdt, maak je hier met z’n allen een gezellige tocht!

Onze SUNtip: voor een perfecte familievakantie in Kos ga je naar Kipriotis Village Resort in Psalidi. Het piratenschip en de speeltuin zorgen voor uren vertier!

Gezinsvakantie 2019

Hier wandel je zo het kindvriendelijke strand van Kos op

9. Lycische Kust

Voor een vakantie onder de Turkse zon omringd door schitterende natuur vertrek je naar de Lycische Kust. Met de vele steden die deze streek te bieden heeft, kunnen we best begrijpen dat kiezen niet makkelijk is; daarom helpen we je een beetje op weg. Marmaris is een gezellige en bruisende stad. Voor iets meer rust kun je naar Içmeler of het kleinschalige Turunc. Maak je over de kinderen maar niet druk: ook hier kunnen zij hun hart ophalen in de fijne kindvriendelijke hotels, of gaan ze met je mee op avontuur door de culture schatten van deze streek.

Onze SUNtip: Grand Cittia in Marmaris heeft geweldige een kidsclub en een zwembad waar je kinderen zich geen moment in zullen vervelen!

Gezinsvakantie 2019

Plons zo de Turkse zee in!

10. Rhodos

Het zonne-eiland Rhodos, dat zijn naam te danken heeft aan de ruim 260 dagen per jaar dat de zon schijnt, is het 4e grootste Griekse eiland én is ook nog eens een heel kindvriendelijk eiland. Met de uitgerekte stranden en pittoreske dorpjes als Lindos, wissel je strand eenvoudig af met cultuur. Wanneer je Rhodos in de zomermaanden bezoekt, is het de moeite waard om een uitstapje naar de vlindervallei te maken. Je spot hier niet alleen superveel vlinders, maar maakt tegelijkertijd een mooie wandeling door de natuur.

Onze SUNtip: Atlantica Aegean Blue in Kolymbia denkt aan het hele gezin, met de mini- en tienerclub, het geweldige zwemparadijs én de moderne familiekamers.

Gezinsvakantie 2019

Je kijkt hier vanaf het strand zo op het mooie dorpje Lindos

Gezinsvakantie 2024: dit zijn de top 10 bestemmingen.

Hebben we de keuze makkelijker voor je kunnen maken, of wordt het na het zien van al deze bestemmingen juist moeilijker om een bestemming te kiezen? Ongeacht de keuze die je maakt, de gezinsvakantie 2024 wordt een gegarandeerd succes! Nu alvast jouw gezinsvakantie boeken? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine