Extra reistijd station Schiphol Airport

Vlieg jij aankomend weekend vanaf Schiphol en was je van plan met de trein daarheen te gaan? Let dan op, want ProRail is aan het werk rondom de luchthaven, wat extra reistijd kan veroorzaken.

Werkzaamheden rondom Schiphol

Aankomend weekend gaat ProRail aan het werk rondom luchthaven Schiphol. Er wordt op maar liefst veertien projecten gewerkt rondom Schiphol. Zo wordt onder andere de stroomvoorziening vernieuwd, er worden nieuwe wissels geplaatst bij Hoofddorp en tussen Leiden en Schiphol wordt het spoor vernieuwd. Maar wat betekent dat voor jouw treinreis?

Vrijdag 16 november

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november rijden er geen treinen tussen Schiphol en Leiden. Wel kun je dan in de bus stappen op het traject Schiphol Airport-Leiden. Voor de rest van Nederland is het handig om te weten dat ook de Intercity direct niet rijdt op het traject Amsterdam Centraal-Rotterdam. Tevens worden de internationale treinen omgeleid.

Zaterdag 17 november

Op zaterdag 17 november is Schiphol helemaal niet bereikbaar met de trein. Op de trajecten Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol zullen dan ook bussen worden ingezet in plaats van treinen, aldus ProRail. Wat wel fijn is: NS zet kruiers in om reizigers te assisteren met bagage. Ook staan er extra NS-medewerkers klaar om je naar de bussen te verwijzen.

Zondag 18 november

Op zondag rijden er tussen Amsterdam Zuid en Schiphol en Hoofddorp wel weer treinen. Maar: je moet nog steeds met de bus op de trajecten Amsterdam Sloterdijk-Schiphol en Leiden-Schiphol.

Sinterklaas

Zaterdag is ook de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandam. Omdat de sprinters van Schiphol niet naar Sloterdijk en Zaandam rijden, zou het kunnen zijn dat Zaandam moeilijker te bereiken wordt. Daar houdt de NS rekening mee: tussen 10.00 en 15.00 rijden er extra sprinters op het traject Amsterdam Sloterdijk – Uitgeest.

Ook elders in het land

Door de werkzaamheden rond Schiphol moet je ook omreizen bij diverse trajecten in Noord-Holland en Flevoland. Check dus zeker even de reisplanner om te kijken of jij moet omreizen, overstappen of dat je vertraging oploopt. Ook de tweede werkperiode staat al gepland: van 17 tot en met 20 januari.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia