4 minuten

Even weg: 4 dagen zonvakantie

Je rekent nog eens na hoeveel vakantiedagen je nog over hebt. Goh, dat zijn er nogal wat! Hoe lekker zou het zijn als je gewoon 4 dagen weg kan naar de zon? Even ertussenuit, even een gezond kleurtje opdoen… Maar dan komt de vraag: waar ga je dan naartoe? Het liefst wil je niet te ver vliegen, want dat is zonde van de tijd. Waar ga je dan tijdens die korte vakantie naar de zon languit op je handdoekje liggen? Wij helpen je een handje door deze fijne plekken met je te delen.

1. Bol

Bol is de oudste stad op het eiland Brač in Kroatië en heeft een prachtig strand. Wie weleens heeft gegoogled op ‘mooiste stranden van Europa’ is ongetwijfeld meerdere keren het mooiste strand van Kroatië, Zlatni Rat, tegengekomen. En terecht dat dit strand tussen heel veel top 10 lijstjes staat. Het witte kiezelstrand en het helderblauwe water… we zouden willen dat wij er nu lagen. Moet je dan niet heel lang vliegen voor zo’n paradijselijke plaatje? Het antwoord daarop is nee. Vanuit Rotterdam vlieg je in zo’n 2,5 uur naar de airport van Brač en Bol ligt maar 15 kilometer vanaf de airport. Weinig reistijd betekent meer tijd om te zonnen. Ik zou ’t doen!

Zonvakantie 4 dagen

Het Zlatni Rat strand

2. Tenerife

Een lekker kleurtje krijgen in de winter doe je in Playa de las Américas, Los Cristianos of Costa Adeje. Deze badplaatsen liggen in het zuiden van Tenerife. Dit is plek waar je moet zijn in de wintermaanden, want hier is de kans op neerslag het laagst. In het noorden kunnen er namelijk nog wel eens grijze dagen zijn en dat wil je niet. Je hebt tenslotte maar vier dagen. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 4,5 uur vliegen, dus het is raadzaam om te kijken naar een ochtendvlucht heen en een avondvlucht terug. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je 4-daagse zonvakantie!

Zonvakantie 4 dagen

Strand El Duque aan de Costa Adeje

3. Málaga

In slechts drie uurtjes vliegen ben je op deze heerlijke bestemming. In de zomermaanden plof je neer op het stadsstrand van Málaga, La Malagueta. ’s Winters zouden we eerder voor een terrasje gaan. Het wordt ongeveer 17 graden in deze periode, dus om in je bikini of zwembroek op het strand te gaan liggen is wellicht wat fris. Maar hoe vervelend is het om in een t-shirtje met een glas sangria in je hand te genieten van het winterzonnetje op een terras? Het centrum van Málaga is relatief klein en heeft heel veel kleine, gezellige, terrasjes. Perfect dus voor jouw 4-daagse reis naar de zon!

Onze SUNtip: Lees meer over de leukste bezienswaardigheden van Malaga

Zonvakantie 4 dagen

La Malagueta is het strand in Málaga

4. Kos

Het Griekse eiland Kos staat garant voor fotogenieke dorpjes en heerlijke stranden. Vanaf Amsterdam is het zo’n 3,5 uur vliegen. Het is volledig aan jou aan wat voor strand je wil liggen. Liever een rustig zandstrand? Ga dan naar Blue Lagoon Beach of Magic Beach. Wil je graag gaan windsurfen of andere watersporten beoefenen? Dan kun je het beste naar Paradise Beach of Lambi Beach gaan. Tijdens deze vier dagen weg naar de zon is het aan te raden om een scooter of auto te huren en het eiland over te scheuren. Zorg in dat geval dat je ’s avonds in Zia aankomt voor de mooiste zonsondergang. Het is er wel toeristisch, dus óf reserveer alvast een tafeltje bij restaurant Oromedon óf rijd langs een supermarktje en bekijk de zonsondergang al picknickend.

4 dagen zonvakantie

Kardamena beach op Kos

5. Ibiza

Dit eiland kan niet ontbreken in het lijstje korte vakantie naar de zon. Vanaf eind maart, begin april tot en met eind oktober, begin november kun jij hier genieten van de Spaanse zon. Als je jouw zonvakantie wil combineren met een paar goede feestjes, dan moet je ervoor zorgen dat je tussen eind mei en eind oktober bent op Ibiza bent. Die periode is namelijk het clubseizoen. Maar ook in de maanden ervoor en erna kun jij je goed vermaken. Struin door de kronkelige, witte straatjes van Ibiza-stad of huur een auto of scooter en ga op zoek naar de idyllische baaitjes. Als je niet in het hoogseizoen gaat, scheelt het trouwens ook aanzienlijk in de portemonnee. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 2,5 uur vliegen. Heb jij geen idee waar je moet verblijven? Wat dacht je van een schitterend hotel op een helling, direct aan zee vlak bij Ibiza-stad en Playa d’En Bossa? Ik zou ’t doen! Bekijk het hotel hier.

Zonvakantie 4 dagen

Cala d’Hort op Ibiza

4 Dagen zonvakantie: genoeg opties

Een zonvakantie kan je dus makkelijk in een paar dagen doen. Als je naar één van de deze bestemmingen gaat dan weet je zeker dat jij het gevoel hebt gehad een tijdje écht op vakantie te zijn geweest. En dat al na vier dagen. Op die manier kun je de rest van je vakantiedagen weer besteden aan een andere vakantie. Wist je trouwens dat je in Europa ook prachtig kunt snorkelen? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne