2 minuten

Eetverbod op straten in Florence

Italië staat onder andere bekend om de heerlijke keuken. Proef van een heerlijke pizza met mozzarella en rucola of ga voor een verse pasta aglio olio. Voor de verfrissende trek is op elke straathoek wel een ambachtelijke gelato te krijgen. Loopt het water je al in de mond? Vanaf nu moet je wel even goed opletten waar je deze Italiaanse lekkernijen nuttigt, want in de veelbezochte straten van Florence geldt een eetverbod tijdens de piekuren.

Een lekker ijsje met uitzicht op de Ponte Vecchio

Vervuilde pleinen

De gemeente van Florence stelt het eetverbod natuurlijk niet voor niets in. De oorzaak van het eetverbod is het overschot aan afval. Op dit moment is het erg vervuild op drukbezochte locaties. Door de maatregel wordt dit als het goed is minder. Het gaat om de volgende vier straten in de binnenstad:

  • Via de’ Neri
  • Piazza del Grano
  • Piazzale degli Uffizi
  • Via della Ninna

Piazzale degli Uffizi

Groepjes toeristen

Veel toeristen weten dag in dag uit hun weg te vinden naar de populairste eetentjes en ijssalons. Geef ze eens ongelijk… Maar omdat er weinig bankjes te vinden zijn, blijven toeristen vaak hangen en blijft het afval achter. Daarom geldt per direct een “eet- en hangverbod” tussen 12.00 en 15.00 uur ’s middags, en tussen 18.00 en 22.00 uur ’s avonds. Goed excuus om van tevoren al een reservering te maken bij dat ene leuke restaurantje!

Onze SUNtip: Wandel eens door de Market van San Lorenzo. Hier doen veel restaurants hun inkopen en kun je zelf ook allerlei lekkers proeven.

De markt van San Lorenzo

Even goed opletten!

Op dit moment zien vrijwilligers erop toe dat men zich aan het beleid houdt. Als wij je een tip mogen geven: houd je eraan, want eet je toch op straat en word je betrapt? Dan kan het je zomaar €500,- kosten. En da’s wel een héél duur ijsje! De komende vier maanden, tot 9 januari 2019, kijkt de gemeente hoe het verbod uitpakt en daarna wordt het project geëvalueerd.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia