3 minuten

Dubai waterpark: 5x roetsjen van spectaculaire glijbanen

Op zoek naar een bestemming waar het hele gezin een geslaagde vakantie beleeft? Denk dan eens aan Dubai! Misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt om met de kids op vakantie te gaan, maar er zijn genoeg leuke en spectaculaire waterparken in Dubai waar de kinderen (en stiekem ook de ouders) uren waterpret beleven. Laten we gauw naar beneden glijden met deze 5 waterparken in Dubai!

Aquaparken in Dubai

Als je in Dubai bent doe je natuurlijk veel aan sightseeing. Indrukwekkende bouwwerken vliegen je om de oren. Maar het heeft ook geweldige aquaparken. Zoeven door tunnels, rondslingeren in trechters en roetsjen van glijbanen; deze aquaparken in Dubai moet je bezoeken!

Laguna Waterpark

Gelegen aan het strand en de zee vind je Laguna Waterpark. Qua formaat is dit waterpark de kleinste van alle waterparken in Dubai, maar daardoor niet minder leuk! Het waterpark is opgedeeld in vier zones. Een zone om te surfen (ja, echt!), een zone met diverse glijbanen, een zone om te relaxen en een speciale kinderzone met kinderbaden voor een veilige speelomgeving. De absolute trekpleister is de WaveOZ 180 surfmachine. Hier zijn er maar slechts drie op de wereld en je leert surfen als een echte pro! Ben je meer van de adrenaline, dan is de Free Fall glijbaan echt iets voor jou. Welke zone trekt jou het meest aan?

dubai-waterpark_laguna-water-park

De speciale kinderzone, met daarachter de spectaculaire glijbanen

Wild Wadi Waterpark

Zin in een spetterend aquapark met glijbanen in alle soorten en maten, én rustige waterattracties voor de kleintjes? Het gethematiseerde Wild Wadi Waterpark is van alle markten thuis en vertelt het Arabische verhaal over Sindbad de Zeeman. Figuren uit dit verhaal kom je dus overal tegen. De eyecatcher is de 360 meter lange lazy river. Ideaal om met het hele gezin naar beneden te sliden op een rustiger tempo. Er zijn maar liefst 24 glijbanen om vanaf te glijden. Sommigen zijn zelfs 33 hoog! Maar als ontspanning meer jouw ding is, is het relaxte golfslagbad een geweldige manier om de dag door te komen. Ik zou ’t doen!

Legoland Waterpark Dubai

Fan van LEGO? Mooi! Waterattracties gebouwd van de iconische legostenen, blokken en platen, legopoppetjes die je overal tegenkomt en lego (kunst)bouwwerken… Ja, je waant je écht in een reusachtig legoland! Dit waterpark in Dubai is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten van 2 tot 12 jaar. Alle attracties zijn dus geschikt voor ieder kind. Naast het spelen in de waterattracties, kunnen kinderen ook hun creativiteit erop loslaten door bouwwerken te maken van LEGO in combinatie met water. Wie bouwt de beste dam om het water tegen te houden?

dubai-waterpark_legoland-waterpark

De LEGO vlag wappert bovenop de kleurrijke glijbanen

Hotels met waterpark

Dubai heeft ook hotels waar het waterpark aan vastzit. Ideaal om zo vanuit je bed naar die spectaculaire glijbanen en waterstromingen te lopen. En het voordeel is dat het waterpark vaak gratis te bezoeken is, omdat het bij je boeking is inbegrepen. Dit zijn onze favoriete hotels met waterpark in Dubai.

Atlantis The Palm

De locatie van Atlantis The Palm is misschien wel het meest spectaculair van heel Dubai. Gelegen op het beroemde palmeiland tref je dit grote vijfsterren waterresort. Laat je in de watten leggen door het personeel, dineer in één van de 16 restaurants en slaap als een koning in de luxe kamers. Maar je komt natuurlijk voor waterpret! Bij Atlantis The Palm hoort het Aquaventure waterpark en laat dat nou net het grootste waterpark zijn van het Midden-Oosten. De grootste glijbaan ter wereld, de Tower op Poseidon vind je hier ook, evenals de langste tokkelbaan. En glijden door een doorzichtige tunnel waar je haaien kunt spotten? Niks is te gek bij dit aquapark in Dubai!

dubai-waterpark_atlantis-the-palm

Dit is ongetwijfeld de glijbaan met het mooiste uitzicht!

Centara Mirage Beach

Een gloednieuw hotel, gebouwd in Thaise en Arabische stijl, gezinsvriendelijk en aan het strand gelegen… Dé perfecte ingrediënten voor een geslaagde vakantie in Dubai! Op het terrein van Centara Mirage Beach vind je het waterpark met diverse attracties. Denk aan een groot zwembad, lazy river, kinderglijbanen en watervalletjes. We kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht je het waterpark even gezien hebben, kun je ook altijd relaxen in de spa of sportief doen in de fitness. Ik zou ’t doen!

dubai-waterpark_centara-mirage-beach

De kinderglijbanen bieden een veilige speelomgeving

Welk aquapark in Dubai durf jij aan?

Elk waterpark is van dit lijstje is leuk, hé? Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen als je in Dubai bent en het even te warm is om de stad te verkennen. Afkoelen kan dus zeker in één van deze geweldige aquaparken. Kies jij voor een hotel met waterpark of kies je liever een apart hotel en ga je van daaruit naar één van deze geweldige waterparken? Bij SUNtip vind je een groot aanbod vakanties naar Dubai. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem