5 minuten

Dit zijn de mooiste plekken van Mallorca!

Denk je aan Mallorca, dan denk je aan een zonovergoten eiland aan de oostkust van Spanje. Het eiland, gelegen in de Balearische Zee (Illes Balears), bereik je al binnen 2,5 uur vliegen vanuit Nederland. De vele zandstranden met grote, groene palmbomen, de azuurblauwe zee en de indrukwekkende rotsen zorgen ervoor dat dit het perfecte eiland is om je ogen uit te kijken! Jij gaat hier een fantastische tijd tegemoet als je voor Mallorca kiest! SUNtip deelt graag de mooiste plekken op Mallorca met je, zodat jij zeker weet dat je niks overslaat!

Geniet met de kids op één van de vele stranden van Mallorca!

Het Es Trenc strand en de Tuent Baai

Het eiland Mallorca heeft een kustlijn van ongeveer 600 kilometer, waarbij circa 180 baaien en stranden in allerlei vormen en maten te bewonderen zijn. Het zoeken naar een mooi strand kan daarom best lastig zijn. Over het algemeen geldt dat het westen van het eiland, van Peguera naar Puerto Pollensa bestaat uit rotsgebergte. Voor de echte zandstranden en prachtige baaien moet je aan de zuid-, oost- en noordkust van Mallorca zijn. Een uitgestrekt wit zandstrand met een kraakheldere zee vind je bij het Es Trenc strand! Dit strand ligt wat meer afgelegen, maar heeft daarmee als voordeel dat het lekker rustig is. Het ondiepe water is ideaal voor de kids. Zij kunnen veilig in het water spetteren.

Wil je liever een echte baai bezoeken, is de Tuent Baai een aanrader. Op een hete dag kun je hier heerlijk afkoelen in de zee. Terwijl je dat doet, geniet je van de ruige bergen die je omringen. Voor een hapje en een drankje kun je bij het restaurantje op de berg zijn. Je moet er wel een stukje voor lopen, maar dan geniet je wel van een adembenemend uitzicht op de bergen en de zee! Ik zou ’t doen!

De prachtige Tuent Baai met de beboste rotsen

Dwaal rond door het idyllische Deià en Fornalutx

Op Mallorca vind je, naast de hoofdstad Palma de Mallorca, de meest unieke dorpjes. De één is nog mooier dan de ander! Zoek je graag een combinatie tussen bergen, zee en een artistiek karakter, dan is het dorpje Deià het bezoeken waard. Het dorpje ligt aan de voet van de berg Teix. Het kleurrijke karakter van dit dorpje zorgt ervoor dat jij en de kids vanzelf een glimlach krijgen terwijl jullie er doorheen wandelen. Daarnaast kun je de berg aflopen naar de kiezelbaai om even lekker uit te rusten onder de palmbomen.

Wil je verder de binnenlandse bergen in, dan is Fornalutx een dorpje dat je zeker niet mag overslaan! Kenners zeggen dat dit het mooiste dorpje van Spanje is en wij van SUNtip snappen wel waarom. De sinaasappelgaarden en oude huizen met roodgekleurde daken maken het zicht erg bijzonder!

Het idyllische bergdorpje Fornalutx zorgt voor een mooi plaatje

Onze SUNtip: Ga met de Boemeltrein naar Sóller. Dit toeristentreintje brengt je van Palma de Mallorca langs het vruchtbaarste plekje van Mallorca. Wist je dat je onderweg geniet van de geur van sinaasappels, limoen en citroen?!

Het leuke boemeltreintje naar Sóller

De kathedraal van Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de absolute toeristische trekpleister is van het eiland. Je moet hier zeker een bezoekje brengen aan de kathedraal ‘La Seu’. Dit is dé trots van het eiland. De kathedraal kan je ook niet ontgaan als je Palma de Mallorca bezoekt. Met zijn hoogte van 55 meter is het zeker een eyecatcher. De bouw van de kathedraal heeft bijna vierhonderd jaar geduurd! Later heeft de beroemde architect Gaudí de laatste handwerken verricht. Het eindresultaat mag er zeker zijn. Als je de kathedraal binnenkomt en naar boven kijkt, zie je prachtige bloemmotieven in gebrandschilderde ramen verwerkt. Neem jij binnenkort een kijkje?

De kathedraal La Seu in Palma de Mallorca kan niet missen!

Ga ondergronds in de grotten van Drach

De grotten van Drach (cuevas del Drach) is ook een hele mooie plek die je zeker niet mag missen! Vlakbij Porto Cristo, in het zuidoosten van Mallorca, kun je genieten van de prachtig verlichte stalactieten die uit het plafond omlaag hangen. Leuk feitje: Het is het grootste ondergrondse meer (170 x 30 meter) van Europa! Vaar met een gondel door de grot en geniet op de achtergrond van een klassiek concert dat op het water wordt gegeven.

De grotten van Drach zijn prachtig verlicht!

De vuurtoren op ’t noordelijkste puntje van Mallorca

Het vakantie-eiland heeft één schiereiland, Cap de Formentor. Dit noordelijkste puntje van Mallorca is gezegend met een prachtige vuurtoren. De weg ernaartoe is spectaculair te noemen. Al slingerend baan jij jezelf een weg naar dit formidabele uitzicht. Als je er bent, lijkt het net alsof je op het einde van de wereld staat!

Op het schiereiland Cap de Formentor geniet je van een eindeloos uitzicht

Western Waterpark: het mooiste Aquapark van Mallorca

Na een flinke wandeling door één van de mooie dorpjes, kan enige afkoeling geen kwaad! Mallorca heeft drie grote waterparken, maar wij van SUNtip vinden het Western Waterpark nabij Magaluf het leukst. Doordat het een themapark is, genieten de kinderen van Wildwest waterplezier! Ga samen met je kinderen van de vele glijbanen en draai jezelf rond in de kolkende tornado. Het kan zo gek nog niet, of dit waterpark heeft het! Omdat het Western Waterpark tegen de heuvels van het eiland ligt, kun je ook nog eens genieten van het groene reliëf!

Lekker glijden van de waterglijbaan!

Lekker uitrusten in de mooiste accommodaties

Nu je van alle mooie plekken van Mallorca op de hoogte bent, wil je natuurlijk ook genieten en alle indrukken op je in laten werken in een mooie accommodatie. Gelukkig beschikt Mallorca over mooie, goede én kindvriendelijke accommodaties. Wij zetten er vast een aantal voor je op een rijtje:

Aparthotel Zafiro ****

Dit hotel, gelegen in het oude vissersdorpje C’an Picafort, is uiterst geschikt voor gezinnen. Met een groot binnen- en buitenbad, diverse waterglijbanen en sportfaciliteiten, is er voor ieder wat wils! Het groene karakter van het buitenzwembad zorgt voor een mooi zicht! Een 8.5 is dan ook een terechte score voor dit paradijs!

Lig jij binnenkort bij dit zwembad te chillen?

Iberostar Suites Jardin Del Sol ****

Nabij de plaats Santa Ponsa ligt het Iberostar Suites Jardin Del Sol hotel. Houd je van een prachtig zeezicht, dan kom je hier zeker aan je trekken. Leg je handdoek neer aan het zwembad van dit hotel en je kijkt zo uit over de baai van Santa Ponsa. Het uitzicht is werkelijk waar adembenemend. Niet voor niets wordt dit hotel beoordeeld met een 9.2!

Het zwembad van dit hotel ligt direct aan de zee!

Eigenlijk is alles mooi aan Mallorca!

Natuurlijk heeft Mallorca meerdere mooie plekken die je niet wilt missen! Hier geven we nog eens 10 redenen waarom Mallorca jouw volgende bestemming moet zijn! Je hebt er alles wat je nodig hebt voor een geslaagde zonvakantie. Ben je jong, oud, alleen of met een groep vrienden? Mallorca heeft voor ieder wat wils, dus jij gaat hier sowieso een heerlijke tijd beleven! Ik zou ’t doen!

 

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem