4 minuten

De top 10 vakantiebestemmingen voor 2019

Het jaar 2019 is weer halverwege. Zo, die komt binnen. Nu kunnen we twee dingen doen. We gaan bij de pakken neerzitten of we gaan op zoek naar inspiratie voor de beste bestemmingen van 2019. Natuurlijk worden we gelukkiger van de tweede optie en jij waarschijnlijk ook. Daarom krijg jij van ons een lijstje met plekken die trending zijn in het jaar van 2019!

En, ben je dit jaar naar een van deze bestemmingen geweest? Wil je alvast inspiratie opdoen voor volgend jaar? Hier vind je de top 10 vakantiebestemmingen van 2020!

1. De Canarische Eilanden

Deze eilanden zijn al een hele tijd populair onder de Nederlandse vakantiegangers en dat is niet voor niets. Het maakt niet uit wanneer jij in het vliegtuig stapt, want het hele jaar door is het er lekker zonnig. De Canarische Eilanden zullen je verrassen: rauwe landschappen, prachtige strandjes, perfecte surfspots en heerlijk eten. Zeg het maar: ga je naar La Palma, Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, Fuerteventura of Lanzarote?

top 10 vakantiebestemmingen

Tenerife – uitzicht op Las Teresitas

2. Spanje

We spelen nog even op safe, dat begrijp je wel. Dat Spanje een heerlijk vakantieland is, hoeven we je niet uit te leggen toch? Ook in 2019 kun je hier nog heerlijk vertoeven. We hebben al eens de mooiste Costa’s van Spanje op een rijtje gezet en ook hoef je zelf niet meer uit te vogelen wat nou de 5 mooiste Spaanse badplaatsen zijn.

top 10 vakantiebestemmingen

Cantabria – Santander in Spanje

3. Gambia

Geloof het of niet, maar Gambia wordt dé bestemming in 2019. Het gastvrije Afrikaanse land wordt ook The smiling coast of Africa genoemd. En dat snappen we maar al te goed. De mensen lopen er 24/7 met een glimlach op hun gezicht. Heb je wel eens gehoord van “zien lachen doet lachen”? Dat geldt hier zeker. In Gambia spot je wilde dieren, eet je de verste vis, struin je over de markt van Serrekunda en relax je heerlijk op een bedje op een lang wit strand onder de wuivende palmbomen.

top10 vakantiebestemmingen

We smelten weg bij dit gezichtje!

4. Griekenland

Ben je nog nooit naar Griekenland geweest? Dan is dit is je kans. Het is de moeite waard, echt! Ben jij al wel eens naar Griekenland geweest? Geen probleem, want met zo’n 6000 eilanden is er altijd nog wel iets nieuws te ontdekken. Binnen drie uur vliegen ben je op één van de mooiste plekken van Europa. En daarmee overdrijven we niet.

vakantiebestemmingen top 10

Santorini – uitzicht vanaf Oia

5. Egypte

Nog zo’n fijne Afrikaanse bestemming. Al moeten we bekennen dat Egypte wel iets minder Afrikaans aanvoelt. In de winter is dit ook een topbestemming, want het is er ongeveer nog 22 graden. Handig voor als je geen zin hebt om tot de zomer van 2019 te wachten! Naar Egypte ga je omdat het een complete vakantiebestemming is. Een kleurrijke onderwaterwereld, oude monumenten, woestijnlandschappen, historische Pyramides, fijne stranden en heerlijke resorts. Wat dacht je van het Sunrise Grand Select Crystal Bay Resort in Hurghada? Ik zou ’t doen!

Sunrise Grand Select Crystal Bay Resort in Hurghada

Sunrise Grand Select Crystal Bay Resort in Hurghada

6. Turkije

Om maar even in het rijtje te blijven van luxe All Inclusive resorts. Turkije is een bestemming waar je jezelf ook heerlijk kan onderdompelen in luxe. De kinderen worden vermaakt door het animatieteam en jij kan lekker tot rust komen. Je bent niet voor niets op vakantie natuurlijk. Als we je een suggestie mogen doen: Sherwood Breezes Resort is top!

vakantiebestemmingen top 10

Sherwoord Breezes Resort in Turkije

7. Portugal

Portugal is een heerlijk vakantieland. En met heerlijk bedoelen we niet alleen het zonnetje dat er zo vaak schijnt, met heerlijk bedoelen we ook het eten! Met meer dan 800 kilometer aan kustlijnen vind je in Portugal enorm veel verse vis. Een lekker wijntje erbij? Heb jij even geluk dat je in Portugal bent! De streek Alentejo staat bekend om de goede wijnen en in Porto proef je de lekkerste port ter wereld. Portugal is een land waar je wel van móet houden. Als je dat niet al deed tenminste.

vakantiebestemmingen top 10

Uitzicht op de Douro in Porto

8. Marokko

Toen we Marokko aan dit lijstje toevoegde, werden we meteen weer razend enthousiast. Marrakech is een waanzinnige stad op zo’n 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. De Arabische invloeden zijn betoverend. Het centrale Djemaa el Fna plein is het middelpunt van de stad en vanuit hier struin je door de souks. Als je in Marokko bent moet je ook echt een riad hebben bezocht. Dit zijn oude paleizen of huizen van de vroegere rijken in de samenleving. Ze zijn gebouwd in traditionele stijl, hebben groene binnentuinen en sierlijke ornamenten. Dé plek om een tof vakantiekiekje te schieten!

vakantiebestemmingen top 10

Dit is nou zo’n riad!

9. Malta

Dit kleine eilandje in de Middellandse Zee behoort ook zeker in het lijstje vakantiebestemmingen top 10 voor 2019. De Blue Lagoon is een plek waar jij geweest moet zijn. Hier kun je perfect snorkelen en duiken, want het water is er zo enorm blauw en helder. Op sommige plekken heb je zicht tot wel 30 meter diep! Sla ook zeker de hoofdstad van Malta, Valletta niet over. In 2018 was dit dé culturele hoofdstad van Europa, dus mede om die reden moet jij er in 2019 naartoe. Kijk ook regelmatig omhoog, want de kleurrijke balkonnetjes zorgen voor een vrolijk straatbeeld.

vakantiebestemmingen top 10

De kleurrijke balkonnetjes in Valletta

10. De Kaapverdische Eilanden

Laten we afspreken dat je na het lezen van dit stukje even je ogen dicht doet, oké? Je ligt op comfortabel bedje op een wit strand. Op de achtergrond hoor je de golven op het strand slaan. De bladeren van de palmbomen wuiven in de wind. Je bent verzonken in je eigen gedachten terwijl de zonnestralen je lichaam strelen. Na een tijdje word je zachtjes aangetikt. De serveerster heeft je een vers sapje gebracht. Je neemt een flinke verfrissende slok en ademt nog eens diep uit. Wat is dit toch genieten! Een vakantie naar de Kaapverdische Eilanden staat namelijk gelijk aan een vakantie waar je op-en-top geniet en helemaal ontspannen van thuis komt. Als ik jou was, zou ik direct een vakantie boeken naar dit paradijselijke stukje op deze aardbol.

vakantiebestemmingen top 10

Zie je jezelf al liggen?

Top 10 vakantiebestemmingen 2019

Let maar op: dit jaar zijn deze bestemmingen trending. En jij wist dit dus als één van de eersten. Boek ook als één van de eersten en ben er zeker van dat je dit jaar jouw droomvakantie gaat beleven. Ik zou ’t doen!

Oké, om het af te leren doen we nog één voorspelling. Tunesië is ook zo’n bestemming die helemaal hot (letterlijk en figuurlijk) wordt. Ben jij benieuwd waarom dit land juist in 2019 weer in trek is? Lees dan dit even!

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne