3 minuten

De 9 mooiste bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland is groot en bovenal divers. Niet alleen op het vasteland, maar ook op de duizenden eilandjes liggen super veelzijdige vakantiebestemmingen. Om je een idee te geven van al dat moois én om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw volgende reis, krijg je van ons 3 korte lijstjes met bezienswaardigheden Griekenland.

Steden

Denk je aan Griekenland, dan denk je aan witte huisjes, blauwe deurtjes met daaromheen felgekleurde bloemen. Je wordt er meteen vrolijk van en behoren tot bezienswaardigheden Griekenland die je niet mag missen.

  1. Oia – Santorini

Misschien wel de bekendste stad van allemaal: Oia op Santorini. Dit fotogenieke plaatsje heb je ongetwijfeld al eens voorbij zien komen. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht op zee. Zodra de zon hier onder gaat en de goudgele gloed over het dorp trekt, zal haast niks kunnen tippen aan deze Griekse schoonheid.

  1. Kokkari – Samos

Kokkari is een knus vissersdorpje, zoals ze die alleen in Griekenland kennen. Kleine bootjes liggen in het kraakheldere zeewater, talloze tavernes vullen de straatjes en de boulevard wordt ’s avonds gezellig druk. Niels verbleef tijdens zijn vakantie op Samos 12 dagen in Kokkari en ontdekte vanuit hier de rest van dit mooie eiland. Hij heeft zijn tips voor Samos voor je opgeschreven. Doe er je voordeel mee!

  1. Assos – Kefalonia

Geen witte, maar vrolijk pastel gekleurde huisjes. Assos is een fotogeniek dorpje op Kefalonia, omgeven door groene natuur, grenzend aan een azuurblauwe zee. Niet alleen de straatjes zijn leuk om doorheen te slenteren; ook het kasteel aan de top van de heuvel is de moeite waard. Sowieso is Kefalonia een goed idee, mede door deze 6 hotspots. Ik zou ’t doen!

Bezienswaardigheden griekenland

Het prachtige en oh zo fotogenieke plaatsje Oia

Archeologie

Als Griekenland ergens bekend om staat, is het wel de rijke geschiedenis. Talloze archeologische bezienswaardigheden zijn er te vinden. Deze drie zijn sowieso het bezoeken waard.

  1. Middeleeuwse stad – Rhodos

Rhodos is een van de populaire Griekse eilanden. Mensen gaan er heen om te genieten van zon, zee en strand. Maar ook voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is dit een droombestemming. Al is het alleen maar voor de middeleeuwse binnenstad van Rhodos. Het imposante paleis of de knusse straatjes, het zijn dingen die deze bezienswaardigheid uniek maken.

  1. Akropolis – Athene

Een stedentrip naar Athene maken? Misschien ligt het niet zo voor de hand als Rome of Lissabon, maar het is écht de moeite waard. Niet alleen door de unieke sfeer in deze grote stad, maar natuurlijk ook door de Akropolis: letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van deze stad. Op deze bergtop vind je onder andere het Patheon en de Nike-tempel. Je gaat hier even heel ver terug te tijd in. Magisch…

  1. Olympia – Peloponnesos

De Olympische Spelen zijn ooit begonnen in… Olympia! Wanneer je naar Peloponnesos op vakantie gaat, kun je deze bezienswaardigheid beslist niet overslaan. Bekijk hier bijvoorbeeld het stadion waar destijds de wedstrijden werden gehouden, of de trainingsvelden van toen. Je vindt hier echt een bijzonder stukje geschiedenis, waarmee we nog vaak in aanraking komen door de huidige Olympische Spelen.

Bonus: Kloosters – Meteora

In het binnenland van Griekenland, vind je wel een hele unieke bezienswaardigheid. Vanaf de 11e eeuw vestigden monniken zich op de bijna onbegaanbare rosten in deze regio. Ondanks de moeilijkheden werden er 24 kloosters op deze bergtoppen gebouwd, waar er tegenwoordig nog 6 van over zijn. Sinds 1988 staan deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is er veel moeite gedaan om ze in oude staat te herstellen. Wil je deze bucketlist bestemming eens bezoeken? Dat kan onder andere vanuit Parga. Ik zou ’t doen!

Bezienswaardigheden Griekenaland

Eén van de indrukwekkende Meteora kloosters

Stranden

Wat hoort er bij een lekkere zonvakantie in Griekenland? Bezienswaardigheden, Grieks eten en natuurlijk een heerlijk strand. Deze stranden zijn zó mooi, dat ze zonder twijfel een plaatsje in deze lijst met bezienswaardigheden Griekenland verdienen.

  1. Elafonissi Beach – Kreta

Een persoonlijke favoriet: Elafonissi Beach. In het westelijke puntje van Kreta ligt een heel bijzonder strand. Je geniet hier van heerlijke dagen op een spierwit stand, met rustig en helder zeewater. Maar wat het nou echt zo bijzonder maakt, is het roze tintje dat het zand in de lente krijgt. Pak de camera er maar vast bij. Dit strand moet vastgelegd worden!

  1. Shipwreck Beach – Zakynthos

Een ding op je to-do lijstje tijdens een vakantie op Zakynthos, moet vast en zeker Shipwreck Beach zijn. Dit is het meest gefotografeerde strand ter wereld, en dat is niet voor niets. Wanneer je vanaf het uitkijkpunt naar beneden kijkt, zul je wel begrijpen waarom. Wat een pareltje!

  1. Myrtos Beach – Kefalonia

Ben je op Kefalonia en wil je een bijzonder mooi strand bezoeken? Myrtos Beach is de moeite waard! Dit strand lijkt in sommige opzichten op Shipwreck Beach. Neem bijvoorbeeld de groene kloof waar hij in ligt, het witte zand met blauwe zee en natuurlijk het uitkijkpunt, waarvan je ook bij Myrtos Beach een ongekend uitzicht hebt op het strand.

Bezienswaardigheden griekenland

Shipwreck Beach

Nog meer mooie Griekse stranden bekijken? We hebben hier een uitgebreider lijstje voor je.

Meer dan genoeg bezienswaardigheden Griekenland!

De Griekenland bezienswaardigheden zijn eindeloos, daarom zijn deze lijstjes hierboven slechts een begin. De enige optie om alles te gaan zien, is zo snel mogelijk een reis boeken naar dit fantastische land. Bekijk alle hotels in Griekenland van SUNtip. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine