3 minuten

De 7 mooiste bezienswaardigheden Portugal

Iedereen kent de schitterende, zonovergoten kustlijn van de Algarve en de prachtige steden Porto en Lissabon, maar de rest van het land wat is minder bekend onder het grote publiek. Zonde, want Portugal zit vol oogverblindende bezienswaardigheden! We hebben de 7 mooiste bezienswaardigheden Portugal voor je uitgezocht.

De oude binnenstad van Faro

De meeste mensen zullen Faro kennen van het vliegveld dat hier gebouwd is. Voor vele vakantiegangers is dit de start van hun vakantie in Portugal en rijden vanaf hier snel door naar hun vakantiebestemming. Hiermee wordt eigenlijk een hele mooie bezienswaardigheid van Portugal overgeslagen, en dat terwijl je er op dat moment toch al bent! De oude binnenstad van Faro is omringd door eeuwenoude muren met schitterende toegangspoorten die je naar binnen leiden. Je wandelt hier door de historische weggetjes en komt overal de mooiste gebouwen tegen. Deze stad verdient daarom zeker een plekje op de lijst met mooiste bezienswaardigheden Portugal!

Onze SUNtip: Voor de besta Cataplana van Faro ga je naar het gezellige restaurantje À do Pinto.

bezienswaardigheden Portugal

Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon

Eigenlijk weten we niet waar we moeten beginnen als we het hebben over bezienswaardigheden in Lissabon en daarom hebben we voor nu deze uitgekozen. Het klooster staat in de wijk Belém en is een van de meest prominente gebouwen in de stad. Het verhaal gaat dat dit klooster gebouwd is als dank voor ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, toen hij terugkeerde van zijn succesvolle reis naar India. Wat de reden voor het bouwen ook is, wij zijn er blij mee! Het is namelijk een schitterend bouwwerk in een nog mooiere stad! Ben je benieuwd waarom je nog meer naar Lissabon zou moeten gaan? Lees dan dit blog even!

bezienswaardigheden Portugal

Palheiros in Santana

Madeira is een schitterend Portugees eiland ten westen van Afrika. In het noordoostelijke deel van dit eiland vind je het dorpje Santana. Dit dorp heeft de bekendheid te danken aan de typische huisjes die hier te vinden zijn. Deze Palheiros hebben een speciale en herkenbare bouwstijl, waardoor ze perfect in het rijtje bezienswaardigheden Portugal passen. Hoewel deze huizen al sinds 1600 mensen herbergen, worden ze tegenwoordig nog maar weinig bewoond en zijn ze vooral een toeristische attractie geworden. Dat maakt het overigens geen minder leuke bezienswaardigheid! Je krijgt namelijk een goed beeld van de manier waarop mensen vroeger op dit eiland leefden.

bezienswaardigheden Portugal

Ponte Dom Luís I in Porto

Een iconische blikvanger in Porto is de tweedelige brug die de stad met Vila Nova de Gaia verbindt. De brug is rond 1880 gebouwd door een leerling van Gustav Eiffel, en dat is terug te zien in de bouwstijl van deze brug. Het bovenste dek van de brug is toegankelijk voor voetgangers. Dit geeft jou de kans te genieten van een schitterend uitzicht over de rivier Douro en het oude stadscentrum van Porto.

bezienswaardigheden Portugal

Douro Vallei

De Douro Vallei is een regio op anderhalf uur afstand van Porto. Dit gebied staat bekend om de prachtige glooiende groene landschappen, waar de Douro rivier doorheen stroomt. In deze regio wordt al eeuwenlang wijn geproduceerd en sinds de 18e eeuw is de beroemde port het hoofdproduct uit deze regio. De Douro Vallei staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort absoluut bij de mooiste bezienswaardigheden Portugal.

bezienswaardigheden Portugal

Palácio Nacional da Pena in Sintra

Nog een pareltje in Portugal dat op de werelderfgoedlijst staat. Het sprookjesachtige Sintra staat vol met imposante kastelen, paleizen en landhuizen. Allemaal omgeven door de mooiste natuur, tuinen en parken. Om het sprookje compleet te maken, vind je in Sintra het felgekleurde paleis Palácio Pena, van waaruit je een schitterend uitzicht over Sintra en de omgeving hebt. Een bezoek aan Sintra is vanuit Lissabon super goed te doen! De trein brengt je in 40 minuten van Lissabon naar Sintra.

Onze SUNtip: Houd er rekening mee dat het paleis erg druk kan zijn. Deze drukte ontwijk je door het paleis vroeg, of juist aan het einde van de middag te bezoeken.

bezienswaardigheden Portugal

Caldeira Velha op Sao Miguel

Caldeira Velha is een natuurreservaat op het eiland Sao Miguel dat tot de Azoren behoort. Sao Miguel heeft de bijnaam ‘het groene eiland’ en dat is merkbaar wanneer je Caldeira Velha bezoekt. Je kunt in dit natuurreservaat zwemmen in een bassin dat gevuld wordt door een natuurlijk verwarmde waterval. Dit alles terwijl je omringd wordt door diepgroene tropische planten en palmen om je heen. Zeker één van de bezienswaardigheden Portugal die je niet mag missen!

bezienswaardigheden Portugal

Welke bezienswaardigheden Portugal ga jij bezoeken?

Als we aan Portugal denken, denken we snel aan de heerlijke relaxvakanties in de Algarve. En ik geef je geen ongelijk, want de kustlijnen daar zijn een bezienswaardigheid op zich! Toch heeft het land veel meer te bieden. Portugal herbergt vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn! Ook SUNtip weet dit, en biedt verschillende zonvakanties of stedentrips naar Portugal aan. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine