3 minuten

De 10 leukste restaurants Gran Canaria

Vele mensen reizen naar Gran Canaria om te genieten van de zon, zee en strand. Uiteraard moet er ook gegeten worden. Maar waar? Voor de echte foodies hebben we de 10 leukste restaurants Gran Canaria in willekeurig volgorde voor je op een rijtje gezet. Waar schuif jij aan?

1. Texeda Brewery & Restaurant, Tejeda

Verscholen in de bergen van het binnenland van Gran Canaria is het leuke Texeda Brewery & Restaurant te vinden. Zoals je in de naam al ziet, hebben ze hier meer dan alleen lekker eten. Proef hier hun eigen gebrouwen biertjes terwijl je uitkijkt over de bergen van Tejeda. De gerechten worden hier met passie en zorg voor je samengesteld. Dat proef én zie je! Een echte aanrader.

View this post on Instagram

Texeda, ¡no es un lugar, es una experiencia! Su gastronomía se nutre de los productos locales Km.0 y de su propia producción (su huerto, sus gallinas, sus cabras, sus quesos, sus aceites…), pero además cruza fronteras gracias a las influencias mexicanas vividas por su chef, que junto con las elaboraciones de alta cocina, deja alucinado a todo aquel que se acerca a este lugar tan peculiar en Tejeda, por su concepto y por el carisma, buen hacer y el mimo de su chef @borjamarrerogastro y de todo su equipo . En la foto tacos de cochino negro pibil. @cervezatexeda 🥑————————#foodieslpa #foodieslaspalmas #foodiescanarias #foodporn #gastronomia #gastronomy #gastro #coloresenlacomida #comidaelaborada #foodlover #foodie #amorporlacomida #livinglaspalmas #eatinglaspalmas #laspalmas #canteras #restauranteslaspalmas #comidasana #comerconlasmanosmola #gourmet #elcomidista #disfrutones #placeresdelavida #comidaconsabor #ricorico #texeda #cervezatexeda #borjamarrero #borjamarrerogastro

A post shared by Foodies Las Palmas (@foodieslaspalmas) on

2. Papi’s grill, Playa del Inglés

Zin in een stukje vlees? Papi’s grill in Playa del Inglés serveert in hun moderne restaurant de malste stukken vlees. Reserveer een plekje op het terras en kijk tijdens het eten uit over zee. De bediening in dit restaurant wordt door de bezoekers erg goed gewaardeerd. Zij doen er alles aan om je een heerlijke avond te bezorgen!

3. La Aquarela, Patalavaca

Je waant je hier in een waar sterrenrestaurant. De perfect opgemaakte borden worden samen met de best geselecteerde wijnen geserveerd. De recensies voor dit restaurant in Patalavaca zijn lovend en sommigen vinden zelfs dat dit restaurant een Michelin ster verdient. La Aquarella is iets prijziger dan het gemiddelde restaurant op vakantie, maar dan heb je ook wat!

4. Restaurante Valle de Mogan, Mogan

Omgeven door de mooie natuur, in de heuvels van Mogan, vind je Restaurante Valle de Mogan. Het terras is hier even mooi als de omgeving, waardoor je je de gehele avond optimaal kunt genieten. De gerechten smaken hier voortreffelijk, maar het oog wil ook wat. Dat begrijpen ze hier maar al te goed en daarom serveren ze niet alleen hele lekkere, maar ook hele mooie gerechten.

5. Restaurant MJ Café and Dining, San Augustin

Een echt pareltje in San Augustin! Wanneer je aanschuift in het cafeetje van Marian en Jesús, voel je je meteen welkom. De tapas die je hier voorgeschoteld krijgt, worden met liefde voor je klaargemaakt en dat proef je! Jesús bedient je altijd met een vriendelijke lach en leert je maar al te graag een klein woordje Spaans. Dit restaurantje zit verscholen in het winkelcentrum, maar als je op de begane grond blijft zul je het zeker vinden!

6. Taberna El Picoteo, San Fernando

De beste restaurants vind je vaak door te kijken waar de locals zitten. Zij kennen de lokale keuken het best en zoeken niet voor niets massaal een bepaald plekje op. Taberna El Picoteo is er zo eentje en hoort zeker bij de leukste restaurants Gran Canaria! De vriendelijke bediening serveert je de lekkerste huisgemaakte tapas. Je vindt dit tapasbarretje in een woonwijk van San Fernando, naast het winkelcentrum Bellavista.

7. Kitchen lovers, las palmas

Op de drukke boulevard van Las Palmas vind je Kitchen Lovers. Net weer even iets anders dan de toeristische restaurants aan deze boulevard. Reserveer hier een tafeltje aan het raam en je hebt een schitterend zicht op de kust van Las Palmas. Je kunt hier kiezen tussen heerlijke Spaanse of Italiaanse gerechten. De combinatie van het lekkere eten en de goede service zorgt ervoor dat vele gasten hier graag eens terugkeren.

8. Samsara, Maspalomas

Heb je inmiddels alle tapas geprobeerd en ben je op zoek naar een beetje afwisseling? Bij Samsara in Maspalomas waan je je even niet meer in Gran Canaria, maar heb je het gevoel of je in Aziatisch land bent. Het restaurant is geheel in Aziatische sfeer, de borden worden prachtig opgemaakt en smaken ook nog eens voortreffelijk. Een van de leukste restaurants Gran Canaria die je niet mag missen!

9. Deliciosa Marta, Las Palmas

De chef van Deliciosa Marta in Las Palmas is opgeleid in het restaurant El Bulli in Barcelona dat wel 3 Michelin sterren had. Dit is terug te zien in de gerechten die Deliciosa Marta serveert. Het menu verandert geregeld, maar het eten is altijd perfect van smaak en is ook nog eens een lust voor het oog, evenals het restaurant zelf. Voor een chique avond uiteten reserveer je een tafeltje in dit restaurant.

10. ViP Pizza, Puerto Rico

Waar maak je kinderen blij mee? Pizza! En eerlijk is eerlijk, zelf lusten we er ook wel een. Voor de lekkerste pizza’s van Gran Canaria ga je naar ViP Pizza in Puerto Rico. Rustig gelegen aan het einde van de drukke boulevard, vind je deze pizzeria. De bediening is hier vriendelijk, de pizza’s verrukkelijk en de sfeer aangenaam.  Wat heb je nog meer nodig? Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen met kinderen op Gran Canaria? Lees dan dit blog even!

De 10 leukste restaurants Gran Canaria, dit waren ze!

Loopt het water jou al in de mond en zie je het wel zitten om bij een van deze restaurants aan te schuiven tijdens je vakantie Gran Canaria? SUNtip heeft een groot aanbod aan vakanties op dit prachtige Canarische Eiland. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine