6 minuten

Bezienswaardigheden Tenerife: hier moet je zijn

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. Hier geniet je het hele jaar door van een subtropisch klimaat. Hartje winter is het hier niet kouder dan 18°C en ’s zomers schommelt het rond een prettige 25°C. Ben je benieuwd wat er op Tenerife nog meer te beleven valt naast zon, zee en strand? Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden en leukste excursies voor je op een rijtje!

El Teide

De hoogste berg van Spanje is niet te missen als je op Tenerife bent. De Pico del Teide, oftewel El Teide, is een imponerende vulkaan van circa 2.000 meter hoog. Geen zorgen: hij slaapt en is al stil sinds 1909. Wist je dat het eiland zelfs vernoemd is naar de vulkaan? Tenerife betekent namelijk “witte berg”. Je kunt een bezoek aan de El Teide op verschillende manieren in je vakantie verwerken. Je kunt de berg te voet op met een gids, met de kabelbaan, maar je kunt ‘m ook vanaf een afstandje bewonderen in het Parque National del Teide. Het maanlandschap wordt afgewisseld met oranje en bruine zandvlaktes. De wereld lijkt plots oneindig en je voelt jezelf hier even heel erg klein…

Hoogtepunten Tenerife: begeef jij je straks in deze spannende kabelbaan naar de vulkaan?

Siam Park

Siam Park is het grootste waterpark van Europa, geïnspireerd door Thaise architectuur. Hier móét je heen, zeker als je kinderen hebt. Beleef avonturen in het golfslagbad, dobber rustig in je zwemband door de lazy river, roetsj vanaf de vele glijbanen en dat allemaal met watervallen, tempels en prachtig groene tuinen als decor. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om wat te eten en te drinken tussendoor, want zoveel avontuur kan best wel uitputtend zijn! Gegarandeerd wordt dit een tropisch dagje uit voor het hele gezin.

Onze SUNtip: Neem een combinatieticket met Loro Parque. Ze noemen dit op Tenerife een “twin ticket” en is 15 dagen geldig voor beide parken tijdens jouw vakantie.

Relaxed dobberen in een zwemband door de lazy river van Siam Park

Loro Parque

Ben jij, of zijn jouw kinderen helemaal gek van dieren? Dan is dieren- en plantentuin Loro Parque geweldig voor een dagje uit. Hier ontmoet je veel verschillende dieren, van pinguïns tot tijgers en piranha’s. Loro Parque heeft één van de grootste papegaaienverzamelingen ter wereld, vandaar ook de naam “Loro” (= papegaai) Parque. Zij kunnen leuke trucjes! De dierentuin is ook nog eens gezegend met een speeltuin voor de kleintjes: Kinderlandia. Het absolute hoogtepunt is voor veel vakantiegangers de show met dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen.

Onze SUNtip: Als het heel erg warm is, neem dan plaats in de “splash zone” bij de show. Hier word je flink natgespetterd door de sterren van de show.

Onalledaagse dieren en spectaculaire shows bij Loro Parque op Tenerife

El Médano

El Médano staat ook wel bekend als de Boheemse badplaats van Tenerife. Dit is het paradijs voor surfers, boogie boarders en windsurfers. Maar ook als je het leuk vindt om hiernaar te kijken, is El Médano een toffe badplaats om een dagdeel te bezoeken. Leuk is dat El Médano nog niet echt bekend staat om het massatoerisme. Het is een kleine plaats met vriendelijke inwoners waar je gezellig een terrasje kunt pakken.

Een geweldig schouwspel in hotspot El Médano!

Op walvisjacht

Natuurlijk niet écht op jacht, maar alleen om te bewonderen! Aan de zuidwestkust van Tenerife kun je zo’n 26 soorten walvisachtigen spotten. Het is wonderbaarlijk wat zich afspeelt in de onderwaterwereld. Op Tenerife kun je er een stukje dichterbij komen. Van dolfijnen tot grienden en orka’s. Je kunt dit invullen op de manier die het beste bij je past. Ga je met een privéjacht, of deel je de boot met een groep (minstens zulke) enthousiastelingen als jijzelf?

Onze SUNtip: Boek een tour waarbij je aanmeert bij een baai om zelf nog te zwemmen, snorkelen en op zoek te gaan naar schildpadden.

Trossen los en op walvisjacht langs de zuidwestkust van Tenerife!

La Gomera

Wat leuk is om te doen als je op Tenerife bent, is een dagtrip maken naar La Gomera. Dit Canarische Eiland ligt aan de overkant en is aan te raden voor een bezoek. Vanaf de zuidkust van het eiland ga je met de boot naar het eiland aan de overkant. Bezoek daar hoofdstad San Sebastián en je ziet waar ontdekkingsreiziger Columbus zijn gebeden zei voor het begin van zijn reis.

Onze SUNtip: Verdiep je in de geheime fluittaal van de lokale bevolking op La Gomera. Fluiten is hier écht een taal!

San Sebastián op La Gomera, met in de verte uitzicht op de El Teide

Jeep tour

Tenerife is een vulkanisch eiland. Hoe kun je dit landschap beter trotseren dan met een 4×4 voertuig? Tijdens een vakantie op Tenerife zul je veel zon, zee en strand zien. Maar in een jeep ontdek je een heel andere kant van Tenerife, namelijk het achterland! Ga op zoek naar de overblijfselen van vroegere uitbarstingen van de vulkaan, rijd naar Vilaflor en proef onderweg van de lokale keuken.

Toeren door het maanlandschap in een jeep: hoe gaaf!

Golfen

Sla jij graag een balletje zo nu en dan? Dan zal vakantie eiland Tenerife je zeker bekoren. Doordat het hier zelden regent, is het klimaat perfect voor de golfsport. Het eiland telt maar liefst 8 golfbanen. Ook voor beginners met kinderen is het een leuke bezigheid. Kies dan bijvoorbeeld voor Amarilla Golf op de Amarilla Golf & Country Club. Perfect voor families met kinderen! Naast een 18-holes golfbaan en een 9-holes Pitch & Putt, is er een manege en een onderzeeër safari.

Eén van de vele golfbanen op Tenerife

Los Gigantes

De naam zegt het al: de gigantische kliffen aan het warme water van de Atlantische Oceaan wachten tot jij ze gaat bekijken. Los Gigantes is een plaats aan de westkust van het eiland. De imposante, reusachtige rotsformaties komen tot wel 800 meter boven de zeespiegel uit. Door de ruige zee en hoge golven moest de jachthaven omringd worden door een betonnen wal. Hier kun je bootjes kijken op een terrasje, of op zoek gaan naar een zeearend die cirkelt boven het betoverende landschap.

Onze SUNtip: Combineer een bezoek aan de kliffen Los Gigantos met de 1000 jaar oude Dragontree en de Cueva del Vento grotten (beiden op een klein uurtje met de auto) voor een goed gevuld dagprogramma.

Een spectaculair contrast tussen mens en natuur bij Los Gigantes

La Laguna

Vroeger was San Cristóbal de La Laguna de hoofdstad van het eiland en stond het model voor de gemiddelde Zuid-Amerikaans stad. Vandaag de dag vergaap je je in de noordelijk gelegen stad (die op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat) nog altijd aan de grote herenhuizen, traditionele winkels en geniet je soms ook van livemuziek op straat. Het Navas-paleis, de universiteit, het stadhuis en het klooster van de Catalinas zijn leuk om te gaan bekijken. Hou je meer van shoppen? De Herradores straat telt talloze (luxe) winkels.

Onze SUNtip: Verblijf jij in huidige hoofdstad Santa Cruz? Neem dan de tram naar La Laguna! Makkelijk, leuk én snel.

De prachtige herenhuizen met de grote ramen in La Laguna op Tenerife

Bezienswaardigheden Tenerife, ik zou ’t doen!

Zoals je hebt kunnen lezen, is er meer dan genoeg te beleven op Tenerife. Door de veelzijdigheid van het eiland is het een uitmuntende bestemming voor veel soorten reisgezelschappen. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen die je kunt doen op dit veelzijdige eiland, maar (een combinatie van) deze bezienswaardigheden op Tenerife zouden wij zeker aanraden tijdens jouw vakantie. Wil je geen enkele activiteit overslaan uit bovenstaand rijtje? Huur dan een auto en je bent lekker mobiel tijdens jouw vakantie op Tenerife.

Heb jij ons populaire aanbod zonvakanties naar Tenerife al bekeken?

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia