4 minuten

Bestemmingen vanaf Maastricht Airport

Tijd om op vakantie te gaan! Maar vanaf welke luchthaven vertrek je? Als je het grote Schiphol graag wilt ontlopen, is het des te fijner om vanaf een wat kleiner vliegveld te vliegen. Maastricht komt daarom als geroepen! En dankzij de leuke bestemmingen van Airport Maastricht, zit je op deze luchthaven altijd goed.

Voordelen van vliegen vanaf Maastricht Airport

Voor de zuiderlingen is het grootste voordeel van Maastricht Aachen Airport (MST) natuurlijk de locatie. Het vliegveld is makkelijker te bereiken dan Schiphol, maar zelfs voor degenen die dichterbij Schiphol wonen, biedt Maastricht Airport aantrekkelijke voordelen.

  • Parkeren doe je er tegen scherpe tarieven.
  • Je hoeft slechts 1,5 van tevoren aanwezig te zijn. In stegenstelling tot vaak 3 uur bij Schiphol.
  • Voor het inchecken en de veiligheidscontroles hoef je haast nooit in de rij te staan.

Genoeg voordelen dus. En ook niet onbelangrijk: Maastricht Airport heeft heel veel prachtige bestemmingen, waar je zo naartoe vliegt!

Griekenland

Een vakantiebestemming waar iedereen gek op is, want zeg nou zelf: niemand heeft ooit een kwaad woord over Griekenland als vakantiebestemming. En da’s ook niet zo heel gek, want Griekenland is gewoon een topbestemming! Of het nu de eeuwenoude mythes zijn die hun aantrekkingskracht op je uitoefenen, de prachtige stranden die je lonken, de natuurpracht die je imponeert of de sfeer die je charmeert. Iedereen raakt betoverd door Griekenland! Heb jij even geluk dat je vanaf Maastricht een groot aantal Griekse eilanden kunt bezoeken. Dit zijn ze:

bestemming vanaf maastricht athene

Het Acropolis in Athene

Spanje

Een zonnig vakantieland met een rijke cultuur en historie, dat tegelijkertijd enorm bruist dankzij de vele hippe steden en stranden. Logisch dat bezoekers van alle leeftijden en interesses in Spanje wel een plekje vinden die ze bestempelen als een geliefde vakantiebestemming. Denk eens aan culturele erfgoederen die te vinden zijn in wereldsteden als Barcelona,  Misschien houd je wel van een gemoedelijk feestje en spreekt Alicante je meer aan. Wat je voorkeuren ook zijn, vanaf Maastricht ligt het allemaal binnen hand… uhm: vliegbereik!

bestemmingen vanaf maastricht palma de mallorca

Strand van Palma de Mallorca

Turkije

Een vakantiebestemming waar je heen gaat om je te laten verwennen. En dan heb ik het niet alleen over de luxe All Inclusive resorts die jaarlijks vele bezoekers trekken voor een ultieme rust en ontspanning. De witte zandstranden, helder water en fantastische baaien zijn een lust voor het oog. Evenals het natuurschoon in bijvoorbeeld Capadocië of een van de andere natuurparken. In de Turkse steden vind je bruisende winkels en stapmogelijkheden en tegelijkertijd veel historische sporen achtergelaten door verschillende culturen. Vanaf Maastricht vlieg je naar het zonnige paradijs van de Turkse Rivièra. Om precies te zijn Antalya, van waaruit de volgende heerlijke badplaatsen ook te bereiken zijn:

Daarnaast is ook het bruisende Bodrum te bereiken vanaf Maastricht. Een bestemming als Turkije vanaf Maastricht te bereiken, wat een verwennerij!

bestemmingen vanaf maastricht turkije

Kizil Kule toren in Alanya

Egypte

Vanaf Maastricht vlieg je naar bestemming Hurghada, een zonnige badplaats in Egypte. Net als in Turkije, heb je hier veel luxe resorts. Het is een plek waar je naartoe gaat om te genieten van de zon, om gewoon relaxen aan het strand of één van de vele watersporten beoefenen. De grootste aantrekkingskracht is toch wel de onderwaterwereld van de Rode Zee, waar het barst van de flora, fauna en kleurrijke koraalriffen.

bestemmingen vanaf maastricht egypte

Snorkelen in de rode zee

Nog meer mooie bestemmingen!

Naast deze prachtige bestemmingen zijn er nog véél meer bestemmingen te bereiken vanaf Maastricht! We zetten ze even op een rijtje:

De mooiste bestemmingen zo vanaf Maastricht Airport

Als je graag de zon opzoekt, zit je goed met een van de bestemmingen van Maastricht Airport. Vanaf Maastricht vlieg je zonder veel geneuzel zo naar jouw bestemming en kan de vakantie op het vliegveld al beginnen. Lekker zeg! Nieuwsgierig naar alle bestemmingen die wij nog meer aanbieden vanaf Maastricht Airport? Neem eens een kijkje in ons aanbod!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin