3 minuten

8x Alanya bezienswaardigheden die je niet mag missen

Alanya is een fantastische bestemming in Turkije voor een vakantie vol zon, zee en strand. Waarschijnlijk boek je een hotel met een lekker zwembad, dichtbij het strand. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie, binnen handbereik. Toch is het leuk om zo nu en dan eens een uitstapje te maken. Deze Alanya bezienswaardigheden zijn leuk om met het hele gezin te bezoeken!

1.      De Rode Toren

De Rode Toren is hét symbool van Alanya en heeft zijn naam te danken aan de kleur van de stenen waarmee hij gebouwd is. Hoewel het vroeger een belangrijk gebouw was om de stad en de haven te beschermen, heeft het tegenwoordig een andere functie. Op de begane grond vind je een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Alanya. Ook kun je naar de top, waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Let wel op, het is geen makkelijke trap, dus als je kindjes nog niet zo goed kunnen (trap)lopen, kun je het bezoek aan de top beter nog even uitstellen. Waarom je de kinderen mee zou moeten nemen op vakantie naar Turkije? Je leest het hier!

Alanya bezienswaardigheden

2.      Kasteel van Alanya

Na het bezoek aan De Rode Toren, kunnen jullie doorwandelen naar het kasteel van Alanya. Dit kasteel is in de 13e eeuw gebouwd en heeft een muur van wel 6,5 kilometer lang met 140 torentjes. Het kasteel helemaal bekijken gaat dus niet lukken, maar jullie kunnen wel een deel van het kasteel bekijken. Je kunt ervoor kiezen naar boven te wandelen, maar met de hitte kunnen wij begrijpen dat dat niet de eerste keuze is. Daarnaast is het mogelijk om per auto het kasteel te bereiken, maar dat wordt sterk afgeraden vanwege de smalle en drukke toegangsweg. Sinds 2017 is er dé oplossing: een kabelbaan. Leuk en voor kinderen ook nog eens gratis!

Alanya bezienswaardigheden

3.      De haven van Alanya

Op zoek naar het bruisende deel van Alanya? De haven is waar je moet zijn! Overdag kun je hier rustig rondslenteren, een verfrissend drankje drinken bij een van de barretjes, of lekker lunchen in een restaurant. Zodra de zon ondergaat ben je hier aan het juiste adres voor het bruisende nachtleven.

4.      Damlatas Grot

Pas in 1948 is deze grot in Alanya ontdekt. De Damlatas grot is een van de bekendste Alanya bezienswaardigheden en wordt door veel toeristen bezocht tijdens hun vakantie in Alanya. Wil jij deze miljoenjaren oude stalactieten en stalagmieten ook met eigen ogen zien? Je vindt de ingang van deze grot op het strand aan de westrand van Alanya.

Alanya bezienswaardigheden

5.      Dimcay

Kun jij wel wat verfrissing gebruiken? Een duik in de rivier is heerlijk! Dobber op een vlot over de Dimcay, geniet van heerlijk eten bij een van de terrasjes langs de rivier en zwem lekker in het zoete water. Een bezoekje aan de Dimcay is niet alleen heel leuk, maar ook erg mooi! Helderblauw rivierwater in combinatie met groen begroeide bergen. Zeker een van de leukste bezienswaardigheden van Alanya en omgeving!

6.      Cleopatrastrand

Je raadt het al… Dit strand is vernoemd naar De Egyptische koningin Cleopatra. Zij bezocht dit strand en werd opslag verliefd op de schoonheid ervan. Of dit een van de Alanya bezienswaardigheden is die je niet mag missen? Jazeker! Strijk hier je handdoekje uit en jij zult de hele dag genieten van een heerlijke stranddag op één van de mooiste stranden van Turkije.

Onze SUNtip: Kleopatra Beach Hotel ligt direct aan dit fijne zandstrand!

Alanya bezienswaardigheden

7.      Kloof van Sapadere

Denk jij bij Alanya alleen aan zon, zee en strand? Dan vergeet je de schitterende natuur in deze omgeving. We hadden het net al even over de rivier, maar de kloof van Sapadere zal ook zeker bekoren! Met een wandeling over de loopbrug, loop jij zo tussen de kloof en bewonder de gave watervallen. Ik zou ’t doen!

Alanya bezienswaardigheden

8.      Waterparken Aquapark en Waterplanet

We zijn er nog niet helemaal uit of we het een echte bezienswaardigheid mogen noemen, maar leuk om te bezoeken is het zeker: een waterpark! Gegarandeerd plezier voor iedereen. Alanya heeft twee waterparken waar je uit kunt kiezen namelijk Alanya Aquapark en Alanya Waterplanet. Zoef van de leukste glijbanen naar beneden en dobber in het golfslagbad.

Alanya bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Alanya en omgeving

Welk van deze bezienswaardigheden ga jij zeker bezoeken? Wat ons betreft zijn ze natuurlijk allemaal de moeite waard! Zin om een zonvakantie naar Alanya te boeken en bij deze bezienswaardigheden langs te gaan? Bekijk direct onze beste hotels in Turkije. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine