3 minuten

7 tips om je bagage niet kwijt te raken

Heb jij het wel eens meegemaakt? Dat moment dat je aankomt op je bestemming en erachter komt dat je bagage kwijt is? Voor veel mensen een regelrechte nachtmerrie! Geen zorgen, wij geven je 7 tips om ervoor te zorgen dat je bagage – net als jij – de goede kant uit reist.

1. Zet je naam op je koffer

Zorg er altijd voor dat je naam, telefoonnummer en je vluchtgegevens terug te vinden zijn op je koffer. Soms raken labels onverhoopt los of worden ze er per ongeluk vanaf getrokken. Zorg er dan voor dat de gegevens ook terug te vinden zijn in je koffer zelf.

2. Haal oude labels eraf

Leuk hoor, al die bewijzen van je vorige reizen op je koffer. Maar dit werkt verwarrend voor bagageverwerkingssystemen, omdat dan niet duidelijk is welk label ze moeten uitlezen. Daarom adviseren wij je alle oude labels te verwijderen.

3. Zorg voor één geheel

Een kapot ritsje of hendeltje kan geen kwaad, toch? Jawel! Alles wat los zit, kan ergens aan blijven hangen. Zorg er dus voor dat je bagage heel is als je incheckt. Is dit niet zo, dan kun je altijd alles nog laten sealen. Je wil natuurlijk niet alleen je handvat terugvinden bij de bagageband.

4. Kies de juiste bestemming

Reis je via een andere bestemming, zorg er dan voor dat je bagage incheckt op je plek van bestemming en niet alleen op de plek van je tussenstop. Voor onze vliegvakanties is dat wellicht minder relevant, maar denk eraan als je zelf een keer losse tickets boekt.

5. Kies een ruime overstap

Soms lijkt het relaxed om zo snel mogelijk over te stappen, maar hoe hard jij ook kunt rennen: je koffer kan dat niet. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd hebt om je bagage op te wachten, af te halen en opnieuw in te checken voor die koffer ineens ergens achterblijft.

6. Naar Amerika? Doe je bagage niet op slot!

Gaaf, op vakantie naar New York! Maar doe je koffer dan niet zomaar op slot. Sinds de aanslagen op 9/11 is het verboden om met bagage te reizen die niet te openen is. Je loopt dan het risico op dat je koffer kapot wordt gemaakt, of achtergelaten wordt.

Onze SUNtip: Koop een TSA slot. Het zogenaamde Transport Security Administration slot kan door beveiligers worden opengemaakt met een universele sleutel.

7. Maak je koffer herkenbaar

“Die koffer is van mij!” “Niet, van mij!” Tsja, niet gek dat er verwarring ontstaat als er twintig dezelfde zwarte koffers over de band rollen. Zorg ervoor dat je koffer herkenbaar is door er iets op te schrijven, er een lint omheen te binden of er een leuke sticker op te plakken. Herken jij je koffer uit duizenden, dan weet je vrijwel zeker dat Pietje er niet per ongeluk mee vandoor kan omdat hij dacht dat ‘ie van hem was.

Bagage toch kwijt?

Het kan liggen aan het bagagesysteem, aan de luchtvaartmaatschappij en andere keren is het gewoon stom toeval. Ook al komt je koffer vaak zo snel mogelijk jouw kant op, het is en blijft irritant dat je de eerste dagen zonder bagage op vakantie moet.

Onze SUNtip: Zorg dat je de essentials bij je draagt in je handbagage, zoals medicatie en luchtige kleding voor op je bestemming. Zo kom je – ook zonder je bagage – de eerste periode zonder al te veel zweetdruppels door. En onthoud: je bent op vakantie, dus alles komt goed!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia