3 minuten

Ja! 7 redenen waarom een vakantie naar Egypte een goed idee is

Egypte is al jaren een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niks! Toeristen komen keer op keer terug naar dit fijne vakantieland door de eeuwenoude historie, de indrukwekkende Nijl en de schitterende kustplaatsen. Lees hier waarom jij ‘ja!’ moet zeggen tegen Egypte!

1. In Egypte aanschouw je een van de mooiste zonsopkomsten ter wereld

Je moet er vroeg voor uit de veren, maar dan heb je wel een ervaring om nooit meer te vergeten. Vanaf de Sinaïberg bewonder je een van de mooiste zonsopkomsten ter wereld. Trek je wandelschoenen aan en beklim een van de vele toppen. Als je niet zo actief bent op dit uur van de dag, kun je er ook voor kiezen om op de rug van een kameel naar boven te gaan. Heb je er meteen nog een Egyptische ervaring bij! Vergeet overigens geen jas of vest mee te nemen. Het kan erg koud zijn op de top van de berg!

Onze SUNtip: Er zijn verschillende tours waarbij je bij je hotel in Sharm El Sheikh wordt opgehaald om je mee te nemen naar de Sinaïberg.

vakantie Egypte 2019

Zonsopkomst op de Sinaïberg

2. Je vindt in Egypte een van de zeven wereldwonderen

Wie aan Egypte denkt, denkt aan piramides. De Piramide van Gizeh is de enige van de klassieke zeven wereldwonderen die nog geheel intact is. Je slaat hier twee vliegen in een klap, want ook de mysterieuze sfinx staat in Gizeh. Nog meer cultuur snuiven tijdens jouw vakantie Egypte? Maak dan een uitstapje naar de stad Luxor. Je kunt hier bijvoorbeeld naar het Luxormuseum, waar archeologische vondsten uit de omgeving ten toon worden gesteld, of bezoek hier de eeuwenoude tempels.

vakantie Egypte 2019

Piramides en de Sfinx in Gizeh

3. Egypte is een echt duikersmekka

Dat de zon hier 365 dagen per jaar schijnt, is niet alleen voor de zonliefhebbers een voordeel. De zonnestralen zorgen ook voor geweldig zicht voor de duiker en stimuleren koraalrifvorming. Win-win dus! Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd duiker bent, op de onderwaterwereld van Egypte raak je nooit uitgekeken. Wil je leren duiken op vakantie? Lees hier waarom je dat echt zou moeten doen!

Liever snorkelen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt zelf op pad gaan, of met een tour meegaan. Deze brengt je op de mooiste plekken. In de Rode zee zijn er vaste plekken waar dolfijnen leven, dus als je geluk hebt kun je naast de schitterende vissen zelfs dolfijnen spotten!

vakantie Egypte 2019

Schitterende koraalriffen in de Roze Zee

4. Dompel je onder in weldadige luxe van Egypte

Luxe, luxer, meest luxe! Het zal je in de resorts in Egypte aan niets ontbreken. Verblijven in een 5-sterren resort een rib uit je lijf? Nee hoor, de resorts in Egypte hanteren hele fijne prijzen. Als je de deals in de gaten houdt, kun je voor minder dan €300,- p.p genieten van alle service en gastvrijheid tijdens jouw vakantie Egypte!

5. Je kunt in Egypte uren naar de sterrenhemel kijken

Doordat er in de woestijn in Egypte zo weinig mensen leven en er dus ook bijna geen bebouwing is, kun je hier perfect een nachtje sterrenkijken. Wat wens jij wanneer er een vallende ster voorbijkomt?

6. In Egypte schijnt vrijwel altijd de zon

Kan jij wel weer een zonnetje gebruiken? Boek dan een vakantie naar Egypte in 2024! Hier schijnt namelijk zo goed als elke dag de zon en de gemiddelde temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 20 en 30 graden. Ook lekker dus als jij in de wintermaanden op vakantie wilt!

7. Egypte heeft veel verschillende bestemmingen

Met de 15 verschillende plaatsen die SUNtip aanbiedt in Egypte, is er altijd wel een plek waar er genoeg voor je ontdekken valt. Zo is Hurghada een van de modernste en populairste badplaatsen van Egypte. El Gouna is nog niet zo oud, maar alles is hier prachtig aangelegd. Door de bruggen die de verschillende eilanden aan elkaar verbinden, wordt El Gouna ook wel het Venetië van Egypte genoemd. Marsa Alam is pas sinds een paar jaar populair onder toeristen. Hierdoor zijn de koraalriffen nog onaangetast en is dit dus een erg goede bestemming als je wilt gaan duiken.

vakantie Egypte 2019

Een van de bruggen over de kanaaltjes in El Gouna

Zeg jij ‘ja!’ tegen een vakantie Egypte?

Hebben we je kunnen overtuigen? We kunnen zo nog tien redenen bedenken waarom je ‘ja’ moet zeggen tegen een vakantie naar Egypte, maar het zelf ervaren is natuurlijk veel leuker. Ik zou ’t doen! Bekijk direct alle vakanties naar Egypte.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine