3 minuten

5 dingen om te doen tijdens je vakantie Santorini 2024

Idyllische bergdorpjes, oogverblindend uitzicht over de Egeïsche zee en natuurlijk de fameuze zonsondergang: allemaal bijzondere kenmerken van het eiland Santorini. Doordat dit eiland de typische Griekse uitstraling heeft, is het echt het visitekaartje van Griekenland. Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is op dit schitterende eiland? Deze 5 dingen mag je in ieder geval niet missen tijdens je vakantie Santorini 2024!

1. Bezoek de mooiste dorpjes

Wanneer je naar Santorini gaat, wil je natuurlijk een keer door de knusse steegjes wandelen waar het eiland zo om bekend staat. Deze dorpjes zijn daar perfect voor:

Fira
Fira is de hoofdstad van het eiland en is werkelijk betoverend. Je wandelt hier door talloze smalle steegjes met de bijbehorende witte huisjes en blauwe accenten. Rust uit bij een van de tavernes of ga op zoek naar de leukste souvenirs in de winkeltjes die in deze straten te vinden zijn. Onderaan de hoge kliffen van Fira vind je het oude haventje, en hoewel je vroeger langs de steile trappen moest afdalen om hier te komen, kun je tegenwoordig in een kabelbaan stappen. Een stuk relaxter als je het mij vraagt! 😉

Oia
Vanuit Fira kun je ervoor kiezen een wandeltocht van ongeveer tien kilometer te maken naar Oia. De stad die misschien nog wel bekender is dan Fira, door de schitterende zonsondergang die je hier kunt bekijken. Een wandeling van tien kilometer klinkt misschien wat lang, maar het pad is goed begaanbaar en je kunt de hele tocht genieten van een adembenemend uitzicht.

Onze SUNtip: Oia kan gedurende de dag druk zijn met toeristen, die na het zien van de zonsondergang de laatste bus terug naar hun hotel in de omliggende dorpen pakken. Wanneer je dus een hotel in Oia boekt, kun je voor en na deze drukte ook nog genieten van al het mooist dat deze stad te bieden heeft.

vakantie Santorini 2019

Zie jij jezelf al door de straatjes van Oia wandelen?

2. Relax op de stranden van Santorini

Doordat het een vulkanisch eiland is, zal je tijdens je vakantie Santorini 2022 niet op parelwitte stranden liggen. Maar waarom op witte stranden liggen als je ook op een rood of zwart strand kan liggen? Dat is misschien nog wel bijzonderder! Maak tijdens je vakantie een uitstapje naar Red Beach, dat vlak bij Akrotiri ligt. Anders dan de naam doet vermoeden lig je hier niet op rood zand, maar word je wel omgeven door imposante rode kliffen. Echt uniek! Een ander bekend strand op Santorini is het strand van Kamari. Je kunt hier niet alleen heerlijk toeven op het donkere strand, ook flaneer je hier ’s avonds over de gezellige boulevard met de vele bars, tavernes en restaurants.

vakantie Santorini 2019

Heb jij ooit al eens op zo’n strand gelegen?

3. Bekijk de zonsondergang op Santorini

Mensen van over de hele wereld reizen af naar Santorini om de beroemde zonsondergang te bekijken in het dorpje Oia. En hoewel we niet kunnen ontkennen dat je hier een prachtig zicht hebt op de ondergaande zon, zijn er ladingen toeristen die hetzelfde denken. Om de grootste drukte te ontwijken kun je de zonsondergang bekijken vanuit het dorpje Imerovigli. Dit dorpje ligt tussen Oia en Fira in en is eveneens prachtig! Schuif hieraan bij een van de restaurantjes en bewonder onder het genot van een lekker drankje de beroemde zonsondergang.

Onze SUNtip: Reserveer een tafeltje bij restaurant Blue Note in Imerovigli voor smakelijke Griekse gerechten met een fabelachtig uitzicht!

vakantie Santorini 2019

Pak de laatste zonnestralen mee vanuit Imerovigli!

4. Beklim de vulkaan

Vanaf het haventje in Fira vertrekken er verschillende bootjes naar de vulkaan voor de kust van Santorini. In ongeveer dertig minuten wandel je naar de top van deze levende vulkaan. Je zult hier geen lava zien, maar de stoomwolken en zwavelgeuren komen je tegemoet. Aan de top van deze vulkaan heb je een mooi uitzicht op Santorini!

vakantie Santorini 2019

In de verte zie je boven op de klif Fira liggen

5. Ga op zoek naar de lekkerste wijnen

In de afgelopen tien jaar is de wijnproductie flink gestegen in Santorini. Het eiland kent dus ook vele wijnhuizen en eigen wijnsoorten. Wanneer je wanneer je een auto hebt gehuurd, kun je een wijnroute afleggen waarmee je langs verschillende wijnhuizen rijdt. Er zijn ook veel georganiseerde tours langs wijnhuizen. Deze brengen je bijvoorbeeld langs het bekendste wijnhuis Santo Wines. Hier kun je op een mooi terras de wijnen proeven terwijl je uitkijkt op Fira en Oia.

Onze SUNtip: Vassaltis Vineyards is een relatief nieuwe wijngaard en daardoor nog niet zo druk bezocht. Je kunt hier in een moderne omgeving heerlijke wijnen proeven.

vakantie Santorini 2019

De druivenranken groeien hier in de vorm van een mandje om ze te beschermen tegen de wind

Vakantie Santorini 2024? Ik zou ’t doen!

Je hoeft tijdens je vakantie Santorini 2024 zoals je ziet niet stil te zitten. Waar kijk jij het meest naar uit? Als je niet kunt wachten om dit bijzondere eiland te ontdekken, kijk dan eens naar de vakanties naar Santorini die we aanbieden.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine