3 minuten

5 dagen vakantie: op naar de zon!

Ga je voor 5 dagen op vakantie, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je tijd halen. Denk jij nou: ik ga liever minimaal een week op vakantie naar de zon, want anders heeft het geen zin? Lees dan zeker eerst even dit artikel waarin ik je uitleg wat de voordelen zijn van een korte vakantie. Je zult zien dat een periode van 5 dagen een prima uitgangspunt is voor je volgende reis!

Kies een praktische luchthaven

Kies een luchthaven die voor jou gunstig gesitueerd is. Vaak zijn vakanties vanuit Brussel of Dusseldorf goedkoper, maar daarmee kun je wel kostbare tijd verliezen. Woon je in Brabant, kies dan voor Eindhoven. Ook Rotterdam is een fijne en kleine luchthaven waar vanuit veel vluchten vertrekken. Heb je 5 dagen vakantie en ben je woonachtig in de buurt van Schiphol, dan heb jij tevens genoeg opties voor die fijne 5-daagse zonvakantie.

5 dagen op vakantie

Vlieg niet te lang

Voor 5 dagen naar Bali vliegen is zonde van je tijd. Persoonlijk zou ik niet langer dan 3 uur willen vliegen tijdens een vakantie van 5 dagen, omdat je dan (inclusief wachttijd) toch gauw een halve dag kwijt bent aan een enkele reis. Gelukkig zijn een hoop supertoffe bestemmingen binnen 3 uur tijd te bereiken. En hey: staat die ene bestemming met lange vliegtijd nu echt héél hoog op je lijstje? En kun je ‘m voor een prikkie boeken? Dan zou ik ’t gewoon doen.

5 dagen op vakantie

Reis efficiënt

Heb je 5 dagen vakantie, dan is het vliegveld de plek waar je zo min mogelijk tijd wil doorbrengen. Efficiënt reizen, daar houden we allemaal van toch? Ik geef je vast wat tips om zo snel mogelijk op plek van bestemming te zijn

  1. Reis met handbagage: deze hoef je niet in te checken, wat je veel tijd scheelt (mits je ook kiest voor priority boarding, zie punt 2).
  2. Kies priority boarding: je mag dan niet alleen eerder aan boord, maar neemt je koffertje ook mee het ruim in. Dat scheelt weer een half uur wachten bij de bagageband.

Boek een fijne bestemming

Dit zijn goede keuzes waarbij het mogelijk is al het bovenstaande te combineren tot één heerlijke zonvakantie van 5 dagen.

  • Valencia, Spanje (stad én strand gebundeld en dat op slechts 2,5 uur vliegen)
  • Lissabon, Portugal (5 dagen voor de stad op 7 heuvels is perfect)
  • Palma, Spanje (deze fantastische accommodatie is in één woord schitterend)
  • Valletta, Malta (in 2018 gekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa!)
  • Ibiza, Spanje (vink de hippiemarkt af, bezoek de mooiste baaitjes én ga een avond op stap)

5 dagen op vakantie

Ga voor All Inclusive

Heb je 5 dagen vakantie, dan is een All Inclusive vakantie best wel een hele goede optie. Opstijgen, landen en daarna echt helemaal nergens meer aan denken. Is dat even makkelijk? Da’s maximaal uitrusten in een minimaal aantal dagen. Bekijk hier alle All Inclusive bestemmingen tot 5 dagen. En ziet dat resort er te lekker uit om maar 5 dagen heen te gaan? Boek ‘m dan gewoon een paar dagen langer 😉.

5 dagen op vakantie

Zonvakantie 5 dagen: ik zou ’t doen!

Voor 5 dagen weg naar de zon? Op SUNtip.nl kun je een handige selectie maken van zonvakanties tussen de 2 en 5 dagen. Klik hier en ga direct naar de zoekresultaten. Fijne vakantie!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia