3 minuten

5 dagen vakantie – op naar de zon

Af en toe ben je gewoon écht even toe aan een paar dagen ertussenuit en dat snappen wij heel goed! Niks fijners dan even ontsnappen van de dagelijkse sleur en de zon op zoeken. Maar je hebt niet altijd even lang de tijd voor een vakantie en daar komen wij om de hoek kijken. Heb jij namelijk maar 5 dagen vakantie? Dan weten wij dé ideale bestemmingen voor jou!

Valencia – Spanje

Spanje is altijd een goed idee als je het ons vraagt! De temperatuur is er in het voor- en najaar al prettig boven de 20 graden. En het mooie aan Valencia; je hebt best of both worlds. Struinen door de smalle straatjes van deze geweldige stad en uiteindelijk neerploffen op het brede zandstrand, het kan allemaal in Valencia! Om nog maar niet te beginnen over het mooie Turiapark en ‘Ciudad de Las Artes y las Ciencias’ oftewel de stad van de kunsten en de wetenschap. Als je op zoek bent naar een leuke bestemming ben je in Valencia aan het juiste adres.

Onze SUNtip: Senator Parque Central **** – Valencia

vakantie Valencia

Valletta  – Malta

Wist je dat deze stad op Malta bijna volledig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Bezoek de St. John’s Co Cathedral en aanschouw elke dag om 12 uur de kanonschoten in de Upper Barakka Gardens. Valletta is een op en top mix van rijke historie met gezellige straatjes en smakelijke restaurants. Stap op de boot naar de nabijgelegen eilanden Comino en Gozo en maak een duik in de blue lagoon. Dit wordt een onvergetelijke korte vakantie in Valletta.

Onze SUNtip: Wat te doen op Malta? Emiel deelt zijn persoonlijke ervaring!

5 dagen vakantie

Marrakech – Marokko

Je waant je in een compleet andere wereld in Marrakech én dat maar op zo’n 4 uur vliegen! De Arabische invloeden van deze stad zijn betoverend waarbij je zintuigen aan alle kanten worden geprikkeld. Verblijf in een Riad, een traditioneel Marokkaans huis met een binnentuin voor de gehele ervaring en dwaal door het prachtige Bahia Paleis. Je raakt hier niet uitgekeken!

Onze SUNtip: Riad Angsana Riads Collection Morocco **** – Marrakech

vakantie van 5 dagen

Lissabon – Portugal

De stad op zeven heuvels, we hebben het over Lissabon! Iedereen herkent de gele trammetjes wel die door de stad razen. Maar ook buiten de leuke trams heeft Lissabon allerlei leuke bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Sao Jorge of het indrukwekkende Jerónimos-klooster in de wijk Bélem. Wil je tijdens je vakantie van 5 dagen in Lissabon ook een leuke dagtrip maken? Pak de trein naar Sintra, waar je prachtige tuinen, oude kastelen en paleizen vindt.

Onze SUNtip: Reis zo’n 30 minuten van de stad richting de kust bij Cascais voor een heerlijke stranddag.

5 dagen vakantie Lissabon

Mallorca  – Spanje

Mallorca wordt vaak gezien als party-eiland, maar wist je dat het eiland zo veel meer te bieden heeft? Schilderachtige dorpjes zoals Valldemossa, Deià en Sóller zijn zeer de moeite waard voor een bezoek. Maar ook de volledige oostkust heeft mooie baaitjes en stranden met helder water om te snorkelen of gewoon te zwemmen. Al met al is het een veelzijdig eiland met voor ieder wat wils, een perfecte bestemming voor een 5-daagse vakantie dus.

Onze SUNtip: Wat te doen op Mallorca? Vera geeft je 10 tips!

Vakantie Mallorca

Extra tips voor 5 dagen vakantie

  1. Kies een luchthaven die voor jou het makkelijkst te bereiken is, zodat je niet te veel tijd verliest voor jouw korte vakantie.
  2. Kies een bestemming die niet verder ligt dan 4 uur vliegen, zonde van de tijd😉.
  3. Reis efficiënt met alleen handbagage of kies zelfs voor priority boarding zodat jij ervan bent verzekerd dat jouw koffertje de cabine in mag.

Dus, welke bestemming gaat het worden?

Zoals je kunt zien zijn er genoeg toffe bestemmingen voor een 5-daagse vakantie en hoef je helemaal niet lang te vliegen voordat je op een fantastische bestemming bent. Bij SUNtip kan je voor elke bestemming in de filters op 5 dagen selecteren. Zo weet jij zeker dat je ultiem geniet van jouw korte vakantie. Bekijk eens ons volledige aanbod en alvast heel veel plezier!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt