5 minuten

10 redenen om Mallorca te boeken

Mallorca in een notendop? Een prachtig Spaans eiland waar genoeg te beleven valt. Weet jij nu genoeg? Of lees je liever toch nog even verder? Ik zou ’t doen! Mogelijk trekken de volgende 10 redenen je namelijk over de streep om je vakantie naar Mallorca te boeken.

Geweldige stranden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de stranden zijn het absolute hoogtepunt van Mallorca. Ten minste, als jij blij wordt van idyllische baaitjes en kraakhelder blauw water. Denk jij nu: ja, ja, ja?! Dan zit je op Mallorca helemaal goed. Maar naast baaitjes, heeft Mallorca ook uitgestrekte stranden met fijne ligbedden en parasols die je (tegen betaling) kunt huren. Hier vind je tevens leuke strandtentjes om wat lekkers te halen. Fijn om te weten: de meeste stranden lopen langzaam af, waardoor ze ideaal zijn om met de kids heen te gaan. Een aantal plaatsen met zeer kindvriendelijke stranden:

Het Cala Mesquida strand

Veel speeltuinen

Wat leuk is aan Mallorca, is dat het eiland vele speeltuinen telt. De speeltuinen zijn groot van formaat en worden ook goed onderhouden. Zeker in de steden kom jij ze volop tegen, maar ook op stranden en in dorpen. Kortom: altijd vermaak en vertier binnen handbereik voor de kleine vakantiegangers. Schommelen en glijden maar!

Onze SUNtip: Ga naar Kathedraal le Seu in Palma de Mallorca, een prachtig gotisch bouwwerk waar je ook een speeltuin vindt.

Meer dan genoeg speeltuinen!

Palma de Mallorca

In Palma de Mallorca vind je nog meer dan alleen een prachtige kathedraal. De hoofdstad van Mallorca is zó’n leuke bijkomstigheid als je kiest voor een vakantie naar dit eiland. Je kunt ‘m uitstekend los boeken als stedentripbestemming, maar als je hier dan toch op vakantie bent: ga er zeker naartoe. Palma de Mallorca is typisch Spaans, onwijs gezellig door alle kleine straatjes én aan het strand gelegen. Zonder twijfel een leuke dagtocht om met het hele gezin in de vakantieplanning op te nemen!

Onze SUNtip: Koffiepauze? Bij de 300 jaar oude bakkerij Ca’n Joan de s’Aigo bestel jij je traditionele gebakje tussen de Spanjaarden.

Het strand van Palma de Mallorca

De vuurtorens

Mallorca heeft verschillende vuurtorens, wat het vakantie-eiland perfect maakt voor een avontuurlijke expeditie! Als je er één echt niet mag overslaan, is het wel Cap de Formentor. Dit is een schiereiland van Mallorca. De weg hiernaartoe leid je door een waar bochtenparadijs. Omhoog, omlaag, rijzende kliffen en ook nog door een tunnel heen. Men zegt vaak dat de reis vaak net zo mooi is als de aankomst; een tripje naar Cap de Formentor bewijst dit!

Cap de Formentor: wát een plaatje

Roadtrippen (huurauto!)

Mallorca leent zich perfect om met een huurauto te gaan verkennen. Het is geen klein eiland, maar je kunt er meer dan genoeg van gaan zien tijdens een heuse roadtrip. Het voordeel van een huurauto op Mallorca is dat je niet gebonden bent aan je hotel of resort, maar zelf de mooiste stranden kunt opzoeken. En zoals je al hebt kunnen lezen, is dat in Mallorca goed de moeite.

Met de auto kriskras over het eiland en langs kathedraal le Seu

De Boemeltrein naar Sóller

Jaaa! Dit is een écht hoogtepunt tijdens je vakantie op Mallorca. Stap in het historische toeristentreintje uit 1912 van Palma de Mallorca naar Sóller. Samen kriskras door de bergen, zoals vroeger de citrusvruchten en olijven werden vervoerd. Sollér was vroeger afgezonderd van de buitenwereld, en alleen te bereiken via dit tramspoor.

Het befaamde treintje naar Sollér!

Goede prijzen

Mallorca is niet al te duur. Het prijsniveau ligt ongeveer hetzelfde als in Nederland, al dan niet goedkoper. Net als in de rest van Europa, betaal je op Mallorca met de euro. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met (terug)rekenen of incalculeren hoe duur iets ongeveer gaat zijn. Dat is wel zo comfortabel, want op vakantie wil je natuurlijk alleen maar bezig zijn met genieten.

Onze SUNtip: Ga eens naar de markt in Manacor op Plaza Ramón Llul. Hier vind je volop lokale producten (vijgen en kaas zijn hier de specialiteit) en lekkernijen voor een fijne prijs!

Delicatessen op de markten van Mallorca

Lust voor het oog

Het binnenland van Mallorca kent een fraai landschap met lieflijke heuvels, amandel- en olijfbomen. Verblijf je in het noordwesten, dan kom je de bergketen Tramuntana tegen. Deze wordt ook wel de ruggengraat van Mallorca genoemd. Bovenop de top de Puig Major schiet jij prachtige plaatjes. En tijdens het fietsen of wandelen (in het late voorjaar en vroege najaar het allermooist), neem jij Mallorca helemaal in je op.

Onze SUNtip: Bezoek één van de mooiste bergdorpen: Valldemossa. Gelegen in een groene vallei, gezegend met het Kartuizenklooster waar de wereldberoemde muzikant Chopin 3 maanden gewoond heeft.

Het imposante klooster in Valldemossa

Grotten van Drach

Kevin schreef er in zijn blog “mooiste plekken in Spanje” al eerder over: de Grotten van Drach! Inderdaad, echt een prachtige plek om heen te gaan. Het is Europa’s grootste ondergrondse meer van maar liefst 170 x 30 meter groot. Je kunt hier een boottocht door de grot maken, met als hoogtepunt een klassiek concert op het water.

Onze SUNtip: Combineer een bezoek aan de grotten met een uitstapje naar havenstad Porto Cristo.

grotten van drach mooiste plek in spanje

De grotten van Drach op Mallorca

De rust

Natuurlijk is alles relatief. In de badplaats El Arenal wordt volop gefeest en ook in Cala d’Or is het lekker druk met toeristen. Toch is Mallorca, zeker in vergelijking met buureiland Ibiza, een rustig eiland te noemen. Je vindt er meer dan genoeg rustige plekjes waar jij even helemaal lekker op kunt laden. Met de wuivende palmbomen en blauwe zee is dat niet moeilijk!

De rustige baai van Calo des Moro

De hotels

De hotels en de appartementen zijn ook zeker een reden om Mallorca te boeken. Bij SUNtip kun je kiezen uit bijna 500 accommodaties! Er zit dus altijd wel een fijne slaapplek bij voor jou en jouw reisgezelschap. Ga je met het hele gezin, of liever romantisch met z’n tweetjes? Wij tippen 3 goede hotels die veel geboekt worden!

Zoek je een uniek hotel weg van de massa en inclusief huurauto? Bekijk dan de vakanties naar Mallorca van ons zusje HOTIQ.

Vakantie Mallorca: ik zou ’t doen!

We geven toe dat er veel mooie bestemmingen zijn om uit te kiezen voor dit jaar. Toch staat Mallorca hoog op ons lijstje van favorieten. Dit komt doordat er méér dan genoeg te doen is in de wijde omgeving, maar je er net zo makkelijk voor kunt kiezen om lekker te luieren aan een van de heerlijke (kindvriendelijke) stranden. Dat maakt Mallorca al gauw een allemansvriend. Iets voor jou? Bekijk direct alle vakanties naar Mallorca. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia