4 minuten

10 redenen om een stedentrip te boeken

Eerst een ochtend shoppen, daarna naar het museum, aan het einde van de dag spontaan op het terras met een drankje in je hand en met wat geluk het zonnetje in je gezicht. Wie houdt er niet van een stedentrip? Ideaal als je in bent voor avontuur, maar net zo goed als je cultuur wil snuiven. Als je romantisch samen weg wil, of juist graag met vrienden op stap gaat. Wij kunnen misschien wel 100 redenen bedenken waarom jij een stedentrip moet maken. Om te beginnen, geven we er 10!

1. Er is zó veel te zien in Europa…

Europa is misschien wel een van de meest diverse continenten van onze wereld. Elke land is anders en er is dan ook zo ontzettend veel te zien. De steden bieden vaak een groot contrast en zijn een mengelmoes van tijdperken. Oude gebouwen, herinneringen aan oorlogen, maar ook moderne invloeden en geweldige gastronomie. Rome is trouwens typisch zo’n stad die het allemaal heeft.

stedentrip Rome

Wat dacht je van een stedentrip naar Rome?

2. Maar ook buiten Europa!

Heb je genoeg tijd om wat verder van huis te gaan? Dan kun je ook een stad in een ander continent opzoeken. Als wij je een tip mogen geven: ga naar Marrakech. Een bestemming waarin al je zintuigen getrakteerd worden door de fantastische omgeving. Van geurige souks tot kleurrijke marktjes; jouw stedentrip naar Marrakech wordt hoe dan ook sprookjesachtig. Enne, vergeet zeker geen ruimte over te laten in je koffer voor de souvenirs. Je zou hier alles wel mee willen nemen!

stedentrip Marrakech

Souvenirs shoppen in Marrakech

3. Als je heimwee naar vakantie hebt…

Het najaar doet z’n intrede en je weet dat het niet lang meer duurt voor het écht koud, nat en donker wordt. Is de zomer nu al voorbij?! Geen nood, want met een stedentrip haal je dat heerlijke gevoel gemakkelijk nog even naar boven. Zeker als je een stedentrip boekt naar een zonnige stad, zoals Valencia. Hier geniet je nog tot diep in het najaar van een heerlijke nazomer vol zon.

stedentrip Valencia

Ga je mee de stad ontdekken?

4. Of juist niet meer kunt wachten!

Het voorjaar is ook een tricky periode. Je zit te popelen om te gaan genieten van een welverdiende vakantie, alleen duurt dat nog even. De perfecte gelegenheid om een stedentrip te boeken als je het ons vraagt. Zo temper je die reislust voor de grote vakantie alvast een beetje én kun je je tegelijkertijd storten op het maken van nieuwe plannen en nieuwe indrukken opdoen. Win-win! Wat dacht je van Lissabon? Hier is het voorjaar over het algemeen zonnig, warm en droog!

stedentrip Lissabon

De stad op zeven heuvels: Lissabon!

5. Je maakt tijd voor elkaar

Samen op reis gaan is leuk! Je doet van alles samen en leert elkaar nog beter kennen. Ideaal als je een druk leven hebt en samen met je partner op vakantie gaat, maar ook als je als vrienden(groep) weinig tijd voor elkaar hebt en één keer in de zoveel tijd een stedentrip plant om meer tijd met elkaar door te brengen. Wie een stedentrip maakt met elkaar, werkt onbewust en in een héle leuke omgeving aan hun onderlinge relatie.

stedentrip

Samen stedentrippen is zoveel leuker dan alleen

6. Je verbreedt je horizon

De wereld is gewoonweg té mooi om niet te reizen. Stedentrips zijn perfect om nieuwe culturen te leren kennen. Zeker als je verblijft in een buitenwijk bijvoorbeeld, waar doorgaans meer locals wonen volgens hun eigen ritme. Neem eens een kijkje in hun levens. Waar gaan zij eten, wat zijn hun tips voor de omgeving? Stel jezelf open voor andere mensen en verbreed zo je horizon. Wie weet welke wijze levenslessen of recepten jij mee naar huis neemt.

stedentrip

Lokale specialiteiten proeven tijdens je stedentrip

7. Het is niet duur

Natuurlijk ligt dit geheel aan de inrichting van jouw stedentrip, maar overall hoeft het echt niet duur te zijn om een stedentrip te boeken. Dit komt omdat er genoeg luchtvaartmaatschappijen zijn die voor een paar tientjes naar de vetste bestemmingen vliegen. “Ik heb geen geld” gaat dus helaas niet op. Gewoon een of twee weekendjes ervoor thuisblijven en daar is je budget! Lees hier ook 10 tips voor een budget vakantie.

stedentrip goedkoop

Een stedentrip hoeft absoluut niet duur te zijn

8. Je krijgt er energie van

Je kunt ervoor kiezen om elke dag lekker uit te slapen, te ontbijten in het historische centrum, door de stad te rijden met een hop-on hop-off bus en ’s avonds uit eten te gaan om vroeg weer onder de wol te kruipen. Je kunt ook van tevoren een lijstje maken met alle dingen die je graag wil zien. Je bent dan misschien heel de dag in touw, maar óók door actieve ontspanning maak jij je hoofd helemaal leeg. De alledaagse drukte is vergeten en je stelt jezelf helemaal open voor nieuwe ervaringen! Wedden dat jij daar nieuwe energie van krijgt?

Laat al die nieuwe indrukken maar komen!

9. Het kost je bijna geen vakantiedagen

Een stedentrip kan altijd. Je boekt je stedentrip al vanaf een periode van 2 dagen. Dit kun je naar wens uitbreiden zo lang je wilt. Doorgaans is 3 tot 5 dagen een populaire tijdsdoor voor een stedentrip. Heb je daar wel tijd voor? Oh, jazeker! Vooral als jij je stedentrip slim inplant, hoeft het je bijna geen vakantiedagen te kosten. Bekijk de jaarkalender en neem vrij rondom de dagen dat jij toch al vrij bent. Wedden dat dat stedentripje ineens toch in de planning past?

Is het al vakantie?

10. Er is altijd wel een luchthaven in de buurt

Wordt het Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht of Rotterdam? Of ga jij de grens over om een ticket te scoren vanuit bijvoorbeeld Brussel, Weeze of Düsseldorf? Feit is dat je nooit ver hoeft te rijden om een stedentrip te maken. En minder reistijd maakt het nóg aantrekkelijker om een paar dagen die topstad te bezoeken. Je raadt het al: ik zou het doen!

Op het vliegveld kan de stedentrip al beginnen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia